Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Taitajasemifinaalit käynnistyivät. Kuvassa nuori nainen katsoo kameraan ja hymyilee, pitkät hiukset. Lisätietoina TAITAJA2024-tapahtumatietoja keltaisella taustalla.

Osaaminen huipussaan

Huippuosaajapolulla kulkee opiskelija, joka haluaa mitata omaa osaamistaan kilpailutoiminnan kautta. Kilpailuihin valmentautuminen tapahtuu muiden ammatillisten opintojen yhteydessä, erillisessä valmennuksessa ja/tai työelämässä valmentautuen.

Taitajat

Taitaja-kilpailu on valtakunnallinen nuorten ammattitaitokilpailu, jossa kilpaillaan Suomen mestaruudesta eri ammatteihin liittyvissä lajeissa. Suurimpaan osaan lajeista on yläikäraja: saat täyttää kilpailuvuonna 22 vuotta tai olla sitä nuorempi.

Taitaja-kilpailu ja siihen valmentautuminen ovat osa ammatillisen perustutkinnon opintojasi. Taitaja-kilpailujen tehtävät pohjautuvat ammatillisten tutkintojen perusteiden (kiitettävän taso) mukaisesti. Taitajakisoista tiedotetaan lukuvuosittain.

Taitajakisoihin edetään semifinaalien kautta. Semifinaaleihin osallistuu vuosittain lähes 2000 nuorta. Taitaja-finaaliin pääsy ja siellä Suomen mestaruudesta kilpaileminen ovat osoitus huippuosaajasta.

Taitaja 2023 Kuopiossa 20.-23.5.2024

Huippuosaajapolku voi jatkua valmistumisen jälkeenkin. Perustutkinnon suorittaneella opiskelijalla on mahdollisuus jatkaa  EuroSkills- tai WorldSkills-kilpailuihin.

Ota seurantaan Taitajan somekanavat FacebookissaInstagramissaLinkedInissäYouTubessaX (Twitterissä) ja TikTokissa

VAAOsta Taitaja2024-semifinaaleihin lähtee 14 opiskelijaa ja he kilpailevat neljässä eri lajissa:

Hiusmuotoilu (kilpailuhuoltaja Ritva Ikonen)

Asiakaspalvelu ja myynti (kilpailuhuoltaja Petri Kautto)

Yrittäjyys (kilpailuhuoltaja Jan Nigmann)

Visuaalinen myyntityö (kilpailuhuoltaja Sanna Toijala)

Semifinalisteista löytyy jokaisen luokka-asteen opiskelijoita 💎! Kovasti tsemppiä semifinalisteille ja kilpailuhuoltajilla semeihin valmistautumiseen

VAAOn taitajatoimintaa luotsaa Mia Vepsäläinen.

SAKUn kisat – liikuntaa ja kulttuuria

SAKU ry on Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, joka antaa sinulle mahdollisuuden harrastaa ja kilpailla liikunnan ja kulttuurin parissa. SAKU tarjoaa liikuntaa joukkue- ja yksilölajeissa niin kilpailijoille kuin harrastajillekin. Kulttuurin harrastajille SAKU järjestää vuosittain valtakunnalliset SAKUstars -kulttuurikilpailut.

Opiskelijoille SAKU ry järjestää

  • ammattiin opiskelevien mestaruuskilpailuja eri urheilulajeissa
  • valtakunnallisia palloilusarjoja ja mestaruusturnauksia
  • SAKUstars -kulttuurikilpailut, joissa ammattiin opiskelevat ympäri Suomen näyttävät osaamisensa mm. musiikissa, tanssissa, kuvataiteissa, valokuvauksessa jne.
  • koulutusta harrastetutoreille, jotka toimivat harrastustoiminnan aktivoijina omissa oppilaitoksissaan
  • kursseja, joissa hankitaan valmiuksia työelämää varten

VAAOn SAKUasiat ovat Mira Heliön näpeissä.

Lisätietoja Mialta (SKILLS) ja Miralta (SAKU)!

Vepsäläinen Mia

Lehtori

Liiketoiminnan ala

+358447061113

Heliö Mira

Opettaja, erityinen tuki

Yhteiset tutkinnon osat

+358444915895

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun