Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Kaksi opiskelijaa istuu toimistoloosissa selin kameraan, pöydällä kaksi avonaista läppäriä, toisella opiskelijalla kuulokkeet päässä, katsovat yhdessä samalta läppäriltä tekstiä tai kuvaa.

Kahden tutkinnon opinnot

Kahden tutkinnon opinnot, kaksoistutkinto tarkoittaa sitä, että suoritat ammatillisen tutkinnon ja ylioppilastutkinnon. Ylioppilastutkinto ja siihen valmentavat kurssit suoritetaan Valkeakosken Tietotien lukiossa, joka toimii samalla Campuksella kuin VAAOkin.

Mitä lukiolla opiskellaan?

Opiskeluaineita lukiolla ovat mm. äidinkieli, toinen kotimainen kieli, englanti ja lyhyt/pitkä matematiikka, yhteiskuntaoppi, psykologia ja terveystieto.

Ylioppilastutkintoon kuuluu vähintään viisi koetta, joista äidinkielen ja kirjallisuuden koe on kaikille pakollinen, samoin vieraan kielen, A-kielen, koe. Lisäksi suoritat toisen kotimaisen kielen kokeen tai matematiikan kokeen ja suoritat myös reaaliaineissa järjestettäviä kokeita. Kaksoistutkinto voidaan suorittaa kolmessa vuodessa, mutta voit käyttää tarvittaessa enemmän aikaa. Kaksoistutkinnon suorittaminen edellyttää pääsääntöisesti työpaikalla oppimista (koulutussopimus/oppisopimus) kesäaikaan.

Lukiossa suoritetut opinnot tunnustetaan osaksi ammatillisen perustutkinnon opintoja.

Suoritettuasi hyväksytysti vaaditut opinnot, saat ammatillisen tutkintotodistuksen ja ylioppilastutkintotodistuksen. Kaksoistutkinnosta ei saa lukion päättötodistusta. Lukio-opinnot voi täydentää koko lukion oppimääräksi ammatillisen perustutkinnon jälkeen esimerkiksi siirtymällä neljänneksi vuodeksi lukioon.

Miten haen kaksoistutkinto-opiskelijaksi?

Kiinnostustasi kahden tutkinnon opintoihin kysytään alustavasti yhteishaun hakulomakkeella. Opintojen alettua elokuussa ilmoittaudut kahden tutkinnon opiskelijaksi.

Peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon tulee ylittää Tietotien lukion lukion määrittämän keskiarvoraja 7,20.

VAAOssa kaksoistutkintolaisten opinto-ohjaaja on Minna Mäki ja
lukiolla Karoliina Vuorijärvi, 040 335 6443, karoliina.vuorijarvi@edu.valkeakoski.fi

Kysy lisää!

Mäki Minna

Opinto-ohjaaja, teknologia ja rakentaminen, TUVA

Opiskelijapalvelut

+358449060452

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun