Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Kaksi liiketoiminnan opiskelijaa somistamassa kodin sisustuksen pientuotehyllyä näytöä varten, seisovat hyllyn edessä, toinen näyttää pyyhepakkausta toiselle henkilölle, joka kokeilee materiaalia.

Hae opiskelemaan

Tervetuloa Valkeakosken ammattiopistoon! VAAO tarjoaa korkealaatuista ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille työelämän muuttuvat tarpeet huomioiden. Saat ammattitaidon lisäksi muitakin eväitä tulevaisuuden varalle. Ota siis kaikki irti ajastasi kanssamme.

Mitä voit VAAOssa opiskella?

Haku avaa mahdollisuuksia! Valitse alta sinulle sopivin polku kohti kiinnostavia opintoja. Toivomme, että löydät etsimäsi ja näemme sinut pian osana VAAOn reilun tuhannen opiskelijan hienoa porukkaa!

Tutustu VAAOn oppimisympäristöihin jo nyt. (ThingLink – esitys)

Ensimmäinen ammatti

Yhteishaku on tarkoitettu sinulle, joka haet perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin. Yhteishaussa voit hakea VAAOssa ammatillisiin perustutkintoihin ja tutkintokoulutukseen valmentavaan TUVA -koulutukseen.

Perustutkinnot

Uudelle uralle?

Jatkuvassa haussa voi hakea kuka tahansa, joka haluaa hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistaan. Aiemmin puhuttiin hakeutumisesta aikuiskoulutukseen, jos se on sinulle tutumpi termi.

Jatkuva haku

Kehitä osaamistasi

Lyhytkoulutuksilla voit parantaa omaa ammattitaitoasi ja ajankohtaistaa tietojasi. Jatkuva oppiminen vie eteenpäin työelämässä. Lyhytkestoiset koulutukset järjestää VAAOkoulutus Oy.

Lyhytkestoiset koulutukset

Opiskelijatarinoita

Lue kaikki

Valkeakosken ammattiopistossa (VAAOssa) Lähihoitajaksi opiskelelevan Niinan opiskelijatarina,

Opiskelijatarinat

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Henkilö istuu sivuttain kameraan päin. Hän katsoo kameraan ja hymyilee. Hänellä on vaaleat pitkät hiukset ja mustat vaatteet.

Opiskelijatarinat

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, mieshenkilö katsoo hymyillen kameraan takki olalla.

Opiskelijatarinat

Opiskelijatarina Jukka-Pekasta

Lue artikkeli Opiskelijatarina Jukka-Pekasta

Oppisopimus

Oppisopimus soveltuu sinulle, jos sinulta puuttuu ammatillinen koulutus, työtehtäväsi laajentuvat, haluat kokonaan uuteen ammattiin tai haluat kehittää ammattitaitoasi ja osaamistasi. Opiskelu tapahtuu pääosin työpaikalla käytännön työtehtävissä, joita täydennetään mahdollisesti opinnoissa muissa ympäristöissä.

Oppisopimus

Työvoimakoulutus

Ammatillinen työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille aikuisille, jotka ovat suorittaneet oppivelvollisuutensa. Työvoimakoulutuksiin hakeudutaan TE-palveluiden kautta. Ammatillisen työvoimakoulutuksen tavoitteena on usein suorittaa perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinto tai tutkinnon osa.

Työvoimakoulutus

Korotan arvosanojani

Arvosanoja voi korottaa ammatillisista tutkinnon osista tai yhteisen tutkinnon osan osa-alueista. Arvosanan korottamisen mahdollisuus koskee myös tunnustettuja tutkinnon osia.

Korotan arvosanojani

Korttikoulutukset työelämään

Työelämässä tarvitaan myös paljon erilaisia todistuksia erityisosaamisesta. Suorittamalla korttikoulutuksia ja päivittämällä ne ajan tasalle pidät tarvittavat luvat voimassa.

Korttikoulutukset

Usein kysytyt kysymykset?

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun