Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, Oppisopimus. Kuvassa opettaja vasemmalla puolella ohjaa sähkö- ja automaatioalan opiskelijaa opiskelijaa oikealla puolella. Sekä opettaja että opiskelija ovat työasuissa. Opiskelijalla on päässään lippalakki. Opettaja ja opiskelija keskustelevat keskenään.

Oppi- tai koulutussopimus kesäajalle

Tiesitkö, että ammatillisia opintoja voi suorittaa vaikkapa kesätyön aikana. Tämä on oiva mahdollisuus sekä työnantajalle että opiskelijalle: työnantaja saa kesäksi motivoituneen työntekijän ja opiskelija vauhdittaa opintojaan oman alan töitä tekemällä.

Oppisopimuksessa työnantaja maksaa opiskelijalle palkkaa sekä tarjoaa opiskelijalle töitä vähintään 25 h/vko. Myös osa-aikainen työntekijä voi siis opiskella OPSOlla. Työnantaja voi saada oppisopimuksesta koulutuskorvausta.

Lisätietoa oppi- ja koulutussopimuksesta Työelämässä tapahtuva oppiminen – Valkeakosken ammattiopisto – VAAO

3.6.-2.8.2024 kesäpäivystys p. 044 706 1254, harkka@vaao.fi

Oppisopimus

Oppisopimus on joustava ja käytännönläheinen koulutusmuoto, joka perustuu määräaikaiseen työsuhteeseen.

Oppisopimus soveltuu sinulle, jos sinulta puuttuu ammatillinen koulutus, työtehtäväsi laajentuvat, haluat kokonaan uuteen ammattiin tai haluat kehittää ammattitaitoasi ja osaamistasi.

Opiskelu tapahtuu pääosin työpaikalla käytännön työtehtävissä, joita täydennetään mahdollisesti opinnoissa muissa ympäristöissä.

Oppisopimus voidaan tehdä uudelle, tai jo työsuhteessa olevalle työntekijälle ja se perustuu määräaikaiseen työsuhteeseen. Opiskelija saa työehtosopimuksen mukaisen palkan ja etuudet (esim. lomat), ja mahdollisesti opintososiaalisia etuja.

Opiskelija hankkii itse oppisopimustyöpaikan, sitoutuu tekemään työtä ja noudattamaan työnantajan ohjeita, sekä opiskelemaan ja osallistumaan opintoihin oppilaitoksessa. Opiskelija sitoutuu myös suorittamaan annetut etätehtävät.

Materiaaleja

Tutustu koulutustarjontaamme, etsi itsellesi oppisopimustyöpaikka ja täytä hakulomake.

Lisätietoja oppisopimuksesta

Kunelius Teija

Työelämäkoordinaattori

Opiskelijapalvelut

+358447061088

Siirilä Mikko

Toimialapäällikkö, hyvinvointi ja liiketoiminta

Hallinto, Koulutus

+358449060305

Ollila Kai

Toimialapäällikkö, teknologia ja rakentaminen

Hallinto, Koulutus

+358444931984

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun