Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Kolme henkilöä seisoo vierekkäin pihalla hymyillen kameralle.

Arvosanan korottaminen

Ammatillisesta perustutkinnosta tutkintotodistuksen saanut voi korottaa suorittamiensa tutkinnon osien tai yhteisten tutkinnon osien osa-alueiden arvosanoja. Korottaminen on mahdollista silloin, kun alkuperäiset opintosuoritukset on tehty edelleen voimassa tai siirtymäajalla olevien tutkinnon perusteiden mukaisesti. Arvosanan korottamisen mahdollisuus koskee myös tunnustettuja tutkinnon osia. Hyväksytyn arvosanan korottaminen on mahdollista vain niissä tutkinnon osissa ja yhteisen tutkinnon osan osa-alueissa, joista annetaan arvosana.

HUOM! Arvosanan korottaminen tehdään aina paikan päällä Valkeakosken ammattiopistossa. Korottaminen ei ole mahdollista etänä. 

Jos olet meillä opiskelijana

Ammatilliset tutkinnon osat

Voit korottaa arvosanojasi siihen asti, kun suoritat meillä tutkintoa tai koulutusta. Esitä arvosanan korottamista koskeva pyyntösi ja sovi aikataulu suoraan korotettavan tutkinnon osan arvioivan opettajan kanssa. 

Yhteisten tutkinnon osien osa-alueet

Voit korottaa yhteisen tutkinnon osan osa-alueen arvosanojasi sopimalla korottamisesta suoraan osa-aluetta opettavan opettajan kanssa. 

Jos olet jo valmistunut meiltä

Olet silloin valmistunut opiskelija, kun olet saanut tutkintotodistuksen, etkä ole parhaillaan meillä opiskelijana tutkintokoulutuksessa. 

Arvosanan korottamisesta peritään maksu per tutkinnon osa/osa-alue

  • yhteisen tutkinnon osan osa-alue 50 €
  • ammatillinen tutkinnon osa 100 € 
  • näyttö suunnitellaan ja toteutetaan arvosanan korottajalle uudessa työympäristössä 150 € 

Saat todistuksen suoritetuista tutkinnon osista, kun olet tehnyt kaikki korotukset. Yhteisen tutkinnon osan osa-alueiden suorittamisesta saat lisäksi opintosuoritusotteen. Todistuksella näkyy tutkintotodistuksen uudelleen laskettu keskiarvo korotukset huomioiden ja tiedot siirretään myös Opintopolkuun. Alkuperäistä tutkintotodistusta ei korjata. 

Voit hakeutua korottamaan arvosanojasi täyttämällä avoin hakemus alla olevasta linkistä. Kirjoita lisätietoihin arvosanan korottaminen ja mitä arvosanaa tai arvosanoja haluat korottaa. 

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun