Koulutushaku:
Perustutkinnot

VAAO katsoo tarjonnassaan eteenpäin. Pidämme huolen siitä, että tänään aloitettu koulutus vastaa työelämän tarpeita myös huomenna. Tutkinto VAAOsta onkin tutkitusti ollut kovaa valuuttaa työmarkkinoilla ja avaa sinulle tulevaisuuden täynnä mahdollisuuksia. VAAOssa opiskelet omien tavoitteidesi mukaan.

Ysiluokkalaiset hakeutuvat opintoihin pääsääntöisesti yhteishaun kautta Opintopolussa. Seuraava yhteishaku on helmi-maaliskuussa 2020. Samalla kampuksella sijaitseva lukio mahdollistaa vaivattomat kaksoistutkinnot, ja kansainvälinen linja avaa ovet vaikka mihin.

Voit hakea opiskelemaan jatkuvassa haussa, jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto, korkeakoulututkinto tai olet jäänyt ilman opiskelupaikkaa.

VAAOn mutkaton yhteys työelämään helpottaa oppisopimustyöpaikan löytämistä ja oppisopimustutkinnon järjestämistä.

Opiskelijakohtainen opintopolku

Kaiken perustana on HOKS, henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, joka ohjaa opintopolkuasi kohti omia tavoitteitasi.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perustutkinnon suorittaneena sinulla on aivan yhtä laaja jatko-opintokelpoisuus kuin lukion käyneellä. Ammattikorkeaan ja yliopistoon voit hakeutua opiskelemaan mille alalle tahansa.

Ensimmäinen VAAOsta suoraan HAMKiin jatkanut opiskelija aloitti opintonsa ammattikorkeakoulussa

Myös työnantajat kouluttavat osaavia ja innokkaita työntekijöitä eri alojen omissa oppilaitoksissa sekä ammattitaitoa täydentävillä kursseilla.

Oletko ilman koulutuspaikkaa?

Useilla aloilla on vielä vapaita paikkoja. Pääset täyttämään hakemuksen koulutusesitteessä oikealla palstalla olevasta linkistä: Hae jatkuvassa haussa

Hyviä syitä opiskella VAAOssa

Ilmapiiri

VAAO sykkii elämää, innostusta ja tekemisen tahtoa.

Kaikki lähellä

Kaverit, kaupungit, koulut, opinnot ja muu keskeinen.

Tuntuma työelämään

Hyvät verkostot työelämään luodaan jo opiskeluaikana. VAAOn kautta löydät hyvät työssäoppimispaikat ja työpaikoilla näet alan uusimmat kuviot.

Hyvät tilat

Ajanmukaisissa oppimisympäristöissä ja aidoissa työtilanteissa opiskelu sujuu.