Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, kaksi opiskelijaa istuu sähkö- ja automaatioalan oppimisympäristössä avonaisen läppärin äärellä. Opettaja seisoo heidän vieressään ja hymyilee. Opiskelijoilla on keltaiset huomiovaatteet päällä, opettajalla oranssit.

Koulutussopimus ja oppisopimus 

Voit hankkia osaamista erilaisissa oppimisympäristöissä oppilaitoksessa, virtuaalisesti ja työpaikoilla. Työelämässä tapahtuva oppiminen toteutuu joko oppisopimukseen tai koulutussopimukseen perustuvana koulutuksena työpaikoilla. Koulutuksen järjestäjän eli meidän tehtävänämme on vastata opiskelijan osaamisen kehittymisen tavoitteellisesta ja ohjauksesta. 

Koulutussopimus 

Koulutussopimukseen perustuvassa koulutuksessa et ole työsuhteessa, jolloin sinulle ei makseta palkkaa eikä muuta vastiketta. Koulutussopimus tehdään kirjallisesti jokaiselle opiskelijalle yksilöllisesti tutkinnon osa tai sitä pienempi kokonaisuus kerrallaan. Voit hyödyntää opintoihisi myös omaan alaasi sopivat kesätyöt.   

Tiesitkö, että voit hankkia tutkinnon tai tutkinnon osan suorittamiseen tarvittavan osaamisen kokonaan koulutussopimukseen (tai oppisopimukseen) perustuen tai yhdistellen näitä joustavasti. 

Oppisopimus 

Oppisopimuskoulutuksessa hankit tutkintoon tai tutkinnon osaan liittyvää osaamista pääsääntöisesti työpaikalla käytännön työtehtävissä. Sen lisäksi voit hankkia osaamista myös muissa oppimisympäristöissä, kuten oppilaitoksessa. 

Oppisopimuskoulutus perustuu määräaikaiseen työsopimukseen, jolloin siitä maksetaan myös palkkaa. Oppisopimus voidaan laatia koko tutkinnosta tai tutkinnon osasta. 

Katso tarkempia tietoja oppisopimuksesta.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun