Valkeakosken ammattiopisto, VAAO henkilö luokassa hymyilee kameraan, vaaleanpunainen huppari päällä. Taustalla toinen opiskelija hymyilee

Väyläopinnot ammattikorkeaan

Väyläopintojen polku on hyvä vaihtoehto, jos mielit jatko-opintoihin. Toisen asteen opiskelun aikana voit suorittaa 30 opintopistettä ammattikorkeakouluopintoja osana ammatillisia valinnaisia opintojasi. Hyväksytysti amk-opinnot (30 op) suorittaneena voit hakea tutkinto-oikeutta ilman valintakoetta Hämeen ammattikorkeakouluun (HAMK). Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto-opiskelijat voivat valita opintoja myös Tampereen ammattikorkeakoulusta (TAMK).

Suoritetuista opinnoista saat todistuksen, jolla hankkimasi osaaminen on mahdollista tunnustaa myös muissa korkeakouluissa (AHOT-menettely eli aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustamien).

Valkeakoski Campuksella ja VAAOn opiskelijana sinun on mahdollisuus suorittaa ammattikorkeakouluopintoja yhteistyössä avoimen HAMK:n kanssa. Esimerkiksi merkonomiopiskelijat voivat osallistua HAMK:n järjestämille luennoille ja sähkö- ja automaatioalan opiskelijat voivat osoittaa osaamistaan HAMK:ssa käytännön suoritteilla. Opiskelijan päätyessä ammattikorkeakouluopiskelijaksi suoritteet tunnustetaan osaksi tradenomin tai amk-insinöörin tutkintoa.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun