Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Kolme henkilöä katsovat samaa tietokonetta pöydän ääressä. Yksi henkilö seisoo ja kaksi henkilöä istuu. Tietokoneen vieressä on kirjoja.

Noheva

Hankkeen kesto: 1.10.2016 – 31.12.2018, hanke on päättynyt.

Rahoittaja: ESR/Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Toteuttajat: Kiipulasäätiö (koordinaattori), Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia, Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymä/Valkeakosken ammattiopisto VAAO, Hyria koulutus Oy, Satakunnan koulutuskuntayhtymä Sataedu, Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda, Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK

Noheva oli ESR-hanke, jonka aikana kehitettiin ohjaus- ja tukimateriaalia aikuisten luku- ja numerotaitojen sekä tietotekniikkataitojen opiskeluun ja opetukseen. Hankkeen tavoitteena oli kartoittaa ja kehittää yhteistoiminnallisesti eri osatoteuttajien oppilaitosten luki- ja matematiikkatestejä, oppimateriaaleja ja ohjausmalleja digitaalisuuden tuomat mahdollisuudet huomioiden. Hankkeen tuloksena syntyi ohjausmalleja ja opiskelu- ja tukimateriaaleja.

VAAOssa kehitettiin erityisesti verkkomateriaalia opiskelijoille yhteisten tutkinnon osien opiskelun tueksi ja opintojen suorittamiseksi. Materiaaleja voidaan hyödyntää opiskelijoiden itsenäisessä opiskelussa tai vaikkapa osaamisen osoittamisen välineenä. Materiaaleissa kiinnitettiin erityistä huomiota selkeäkielisyyteen, helposti hahmotettavuuteen ja materiaalien yhdenmukaisuuteen. Hankkeen aikana myös järjestettiin seminaareja toimijoille eri teemojen kautta perustaitojen huomioimiseen ja niiden tukemiseen opintojen aikana. Noheva-hanke oli osa TAITO-ohjelmaa.

Lisätietoja: Mirkka Nummela, puh. 044 706 1044, mirkka.nummela(at)vaao.fi

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun