Koulutushaku:




Kokki

Koulutuksen tavoite

Kokin koulutus antaa monipuoliset taidot toimia ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä. Kokki osaa valmistaa maukasta ja ravitsevaa ruokaa hygieenisesti erityisruokavaliot huomioiden sekä hallitsee ruokalista- ja annossuunnittelun. Hän osaa laittaa ruoat tarjolle sekä suurelle joukolle että annoksina. Opiskelun aikana voi hakeutua ulkomaille työssäoppimaan ja samalla kielitaitoasi parantamaan. Hyvät etenemismahdollisuudet ja kansainvälisyys ovat alalle luontaista.

Kokilta edellytetään hyviä kädentaitoja, asiakaspalveluasennetta, hygieniaosaamista, yhteistyökykyä, omatoimisuutta, luovuutta, kielitaitoa, joustavuutta, ripeyttä, paineensietokykyä sekä vuorovaikutustaitoja. Kokin ammatissa ei voi työskennellä henkilö, jolla on ruokarajoitteita tai -allergioita. Kokin ammatissa vaaditaan myös hyvää terveyttä.

Kokin työpaikkoja ovat ravintolat, kahvilat, lounasravintolat, pikaruokapaikat, liikenneasemat, erilaiset suurkeittiöt sekä juhlapalvelu- ja matkailuyritykset.

Jatko-opintomahdollisuudet

Koulutuksen sisältö

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Tutkintoon sisältyy pakollinen tutkinnon osa, ravitsemispalveluissa toimiminen (20 osp), kaksi osaamisalan pakollista tutkinnon osaa (yhteensä 65 osp) ja valinnaisia tutkinnon osia 60 osp.

Opiskelet ammatillisia sisältöjä, kuten

  • ravitsemispalveluita
  • lounas- ja annosruokien valmistusta
  • kahvilapalveluita
  • á la carte-ruoanvalmistusta
  • katu- ja pikaruokapalveluita
  • asiakaspalvelua

Tutkintoon kuuluva työpaikalla oppiminen tehdään koulutussopimuksella tai oppisopimuksella alan yrityksissä.

Opiskelijalle laaditaan opintojen alkaessa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jonka mukaisesti hänen opintonsa etenevät.

Voit myös valita Tarjoilijan – asiakaspalvelun osaamisalan opinnot, jolloin opiskelet ensimmäisen vuoden VAAOssa ja sen jälkeen koulutus- tai oppisopimuksella.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon e-perusteet. (1.8.2018)

Koulutukseen hakeminen jatkuvan haun kautta

Hakuaikaa on jatkettu 5.8.2018 saakka. 2.5.-5.8. tulleet hakemukset käsitellään 6.8.2018

30.4.2018 mennessä koulutukseen tulleiden hakemusten käsittely
Kutsu haastatteluun: vko 18
Haastattelut: vko 19
Ilmoitetaan valinnoista: vko 20
Opiskelupaikka otettava vastaan: 28.5. mennessä

Koulutus alkaa: 20.8.2018
Koulutuksessa voi opiskella kokiksi tai tarjoilijaksi

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Ruokapalvelun osaamisala

Hae koulutukseen

Yhteishaku

Yhteishaku 2018 ammatilliseen koulutukseen on päättynyt.
Koulutus alkaa 8.8.2018
Seuraava yhteishaku on helmi-maaliskuun 2019 vaihteessa.

Jatkuva haku

2.5.-5.8.2018

Jatkuva haku

Jos sinulla on tiedossasi soveltuva työpaikka, hakeudu oppisopimuskoulutukseen.

Oppisopimus

Lisätiedot

koulutuspäällikkö
Kristiina Vilpas
puh. 044 9060 311
kristiina.vilpas(at)vaao.fi

Koulutusneuvonta
puh. (03) 574 2314

Print Friendly
JaaShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

VIISI hyvää syytä opiskella VAAOssa

Tulokset

Vuonna 2016 tehdyssä vertailussa VAAO oli sarjassaan, suuret monialaiset oppilaitokset, Pirkanmaan paras ja koko maan 13. paras!

Ilmapiiri

VAAO sykkii elämää, innostusta ja tekemisen tahtoa.

Kaikki lähellä

Kaverit, kaupungit, koulut, opinnot ja muu keskeinen.

Tuntuma työelämään

Hyvät verkostot työelämään luodaan jo opiskeluaikana. VAAOn kautta löydät hyvät työssäoppimispaikat ja työpaikoilla näet alan uusimmat kuviot.

Hyvät tilat

Ajanmukaisissa oppimisympäristöissä ja aidoissa työtilanteissa opiskelu sujuu.