Ravintola- ja cateringalan perustutkinnon koulutus antaa sinulle monipuoliset valmiudet toimia ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä kokkina tai tarjoilijana. Ravintola-alan ammattilaisena opit valmistamaan maukasta ja ravitsevaa ruokaa hygieenisesti erityisruokavaliot huomioiden sekä hallitsemaan ruokalista- ja annossuunnittelun. Osaat laittaa ruoat tarjolle niin suurelle joukolle kuin a´la carte -annoksina. Ravintola-alan ammattilaisena omaat hyvät kädentaidot, asiakaspalveluasenteen sekä hygieniaosaamisen. Olet yhteistyökykyinen, omatoiminen ja luova.
Jatkuva haku
Koulutukseen hakeutuminen avoinna koko ajan ja valinnat tapauskohtaisesti.
Koulutukseen hakeminen jatkuvassa haussa
Koulutukseen voi hakea jatkuvassa haussa mihin aikaan vuodesta tahansa.
Suunniteltu kesto
Peruskoulupohjalta koulutus kestää noin 3 vuotta.
Jos sinulla on jo aiemmin suoritettu ammatillinen tutkinto ja/tai työkokemusta, koulutuksen enimmäiskesto on noin 1,5 -2 vuotta.
Opiskelun kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisenkehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan.
Osaamisalat
Tutkinnon suorittanut tarjoilija osaa
- toimia asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
- kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä tuotteita
- esitellä, myydä ja tarjoilla ruokia ja juomia.
Tutkinnon suorittanut kokki osaa
- toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
- valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot
- laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle joukolle.
Hakeminen
Jatkuva haku
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto (kokki /tarjoilija)
Haku alkaa:
2.1.2024 klo 00:01
Haku päättyy:
31.12.2024 klo 23:59
Jatkuva haku
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto (kokki /tarjoilija), oppisopimus
Haku alkaa:
2.1.2024 klo 00:01
Haku päättyy:
31.12.2024 klo 23:59
Lisätietoja antaa
Valtonen Hannele
Opinto-ohjaaja, hyvinvointi ja liiketoiminta
Opiskelijapalvelut
Siirilä Mikko
Toimialapäällikkö, hyvinvointi ja liiketoiminta
Hallinto, Koulutus