Koulutushaku:




Kokki / Tarjoilija

Koulutuksen tavoite

Kokin koulutus antaa monipuoliset taidot toimia ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä. Kokki osaa valmistaa maukasta ja ravitsevaa ruokaa hygieenisesti erityisruokavaliot huomioiden sekä hallitsee ruokalista- ja annossuunnittelun. Hän osaa laittaa ruoat tarjolle sekä suurelle joukolle että annoksina. Opiskelun aikana voi hakeutua ulkomaille työssä oppimaan ja samalla kielitaitoa parantamaan. Hyvät etenemismahdollisuudet ja kansainvälisyys ovat alalle luontaista.

Kokilta edellytetään hyviä kädentaitoja, asiakaspalveluasennetta, hygieniaosaamista, yhteistyökykyä, omatoimisuutta, luovuutta, kielitaitoa, joustavuutta, ripeyttä, paineensietokykyä sekä vuorovaikutustaitoja. Kokin ammatissa ei voi työskennellä henkilö, jolla on ruokarajoitteita tai -allergioita. Kokin ammatissa vaaditaan myös hyvää terveyttä.

Kokin työpaikkoja ovat ravintolat, kahvilat, lounasravintolat, pikaruokapaikat, liikenneasemat, erilaiset suurkeittiöt sekä juhlapalvelu- ja matkailuyritykset. Voit itse vaikuttaa työpaikalla järjestettävien koulutusjaksojen työpaikkoihin ja siten suunnata opintoja osittain oman mielenkiintosi mukaan.

Jatko-opintomahdollisuudet

Koulutuksen sisältö

Opiskelet ammatillisia sisältöjä, kuten

  • ravitsemispalveluita
  • lounas- ja annosruokien valmistusta
  • kahvilapalveluita
  • á la carte-ruoanvalmistusta
  • katu- ja pikaruokapalveluita
  • asiakaspalvelua

Tutkintoon kuuluva työpaikalla järjestettävä koulutus tehdään koulutussopimuksella tai oppisopimuksella alan yrityksissä.

Tutkinnon muodostuminen

Voit myös valita Tarjoilijan – asiakaspalvelun osaamisalan opinnot, jolloin opiskelet ensimmäisen vuoden VAAOssa ja sen jälkeen koulutus- tai oppisopimuksella työpaikoilla. Tarjoilija työskentelee asiakaspalvelu- ja myyntitehtävissä, huolehtii ruokien ja juomien myynnistä sekä työskentelee kassalla.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon e-perusteet

Opiskelijavalinnat jatkuvassa haussa

Koulutukseen on jatkuva haku.

Koulutuksen kesto on keskimäärin kaksi vuotta. Koulutuksen laajuus suunnitellaan opiskelijan aikaisempien opintojen, työn tai muun soveltuvan kokemuksen kautta hankitun osaamisen perusteella. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS).

Koulutukseen on mahdollista hakea päätoimisuutta edellyttäviä opintososiaalisia tukia (esim. Kela, Koulutusrahasto, TE-toimisto).

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Ruokapalvelun osaamisala/ asiakaspalvelun osaamisala

Hae koulutukseen

Yhteishaku

Seuraava yhteishaku on
18.2.-10.3.2020.

Jatkuva haku

Aloituksesta sovitaan tapauskohtaisesti.

Hae jatkuvassa haussa

Jos sinulla on tiedossasi soveltuva työpaikka, hakeudu oppisopimuskoulutukseen.

Oppisopimus

Lisätiedot

koulutuspäällikkö
Kristiina Vilpas
puh. 044 9060 311
kristiina.vilpas(at)vaao.fi

Koulutusneuvonta
puh. (03) 574 2314

Hyviä syitä opiskella VAAOssa

Ilmapiiri

VAAO sykkii elämää, innostusta ja tekemisen tahtoa.

Kaikki lähellä

Kaverit, kaupungit, koulut, opinnot ja muu keskeinen.

Tuntuma työelämään

Hyvät verkostot työelämään luodaan jo opiskeluaikana. VAAOn kautta löydät hyvät työssäoppimispaikat ja työpaikoilla näet alan uusimmat kuviot.

Hyvät tilat

Ajanmukaisissa oppimisympäristöissä ja aidoissa työtilanteissa opiskelu sujuu.