Tarjoilija ja baarimestari ovat asiakaspalvelun sekä ruoka- ja/tai juomatuotteiden ammattilaisia, jotka saavat asiakkaat viihtymään. Ravintola-alalla työskentely edellyttää joustavaa asennetta työtä kohtaan, ja työajat ovat vaihtelevia. Tärkeää on kyky työskennellä nopeasti, muuttuvien työaikojen puitteissa ja halua oppia uutta.
Ravintolan asiakaspalvelun osaamisalan suorittaneet tarjoilijat työskentelevät erilaisin liikeideoin toimivien ravintoloiden, kahviloiden yms. ravitsemisliikkeiden asiakaspalvelutehtävissä.
Baarin asiakaspalvelun osaamisalan suorittaneet baarimestarit työskentelevät erityyppisten hotellien ja ravintoloiden baarin asiakaspalvelutehtävissä.
Koulutukseen hakeminen jatkuvassa haussa
Koulutukseen voi hakea jatkuvassa haussa mihin aikaan vuodesta tahansa.
Koulutuspaikka
Valkeakosken ammattiopisto, Vanhankyläntie 2, 37630 Valkeakoski
Katso Aluekartta
Maksullisuus
Opiskelumaksu 420 € ja 200 €/tutkinnon osa. Opiskelumaksua ei palauteta tai hyvitetä, mikäli koulutus keskeytyy. Oppisopimusopiskelijalta ei peritä opiskelumaksua.
Suunniteltu kesto
Opiskelun kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisenkehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan.
Osaamisalat
Baarin asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut baarimestari osaa
- esitellä, suositella ja myydä baarin alkoholittomia ja alkoholipitoisia juomatuotteita sekä kotimaisia ja kansainvälisiä juomasekoituksia
- käyttää baarin koneita, laitteita ja perustyövälineitä
- käsitellä maksuvälineitä, tehdä myyntitilitykset ja toimia kannattavasti sekä tietää hinnoittelun periaatteet
- tehdä inventointiin, varastokirjanpitoon ja varaston kiertoon liittyvät tehtävät.
Baarin asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut baarimestari työskentelee erityyppisten hotellien ja ravintoloiden baarin asiakaspalvelutehtävissä.
Ravintolan asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija osaa
- esitellä, suositella, myydä ja tarjoilla ravintolan ruoka- ja juomatuotteita
- palvella asiakkaita oma-aloitteisesti, ystävällisesti ja vastuuntuntoisesti sekä toimia yrityksen liikeidean ja palvelukulttuurin mukaisesti
- kertoa asiakkaille myytävien ruoka-annosten raaka-aineet ja valmistustavat
- palvella erikoisruokavalioita tarvitsevia asiakkaita
- käsitellä maksuvälineitä, tehdä myyntitilitykset ja toimia kannattavasti
- käyttää tarkoituksenmukaisia työmenetelmiä, koneita ja laitteita.
Ravintolan asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija työskentelee erilaisin liikeideoin toimivien ravitsemisliikkeiden asiakaspalvelutehtävissä.
Hakeminen
Jatkuva haku
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto (tarjoilija /baarimestari)
Haku alkaa:
1.1.2023 klo 00:00
Haku päättyy:
31.12.2023 klo 00:00
Jatkuva haku
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto (tarjoilija tai baarimestari), oppisopimus
Haku alkaa:
1.1.2023 klo 00:00
Haku päättyy:
31.12.2023 klo 00:00
Lisätietoja antaa

Riekkinen Miika
Opinto-ohjaaja, haku- ja ohjauspalvelut
Opiskelijapalvelut

Siirilä Mikko
Toimialapäällikkö, hyvinvointi ja liiketoiminta
Hallinto, Koulutus