Ammatillinen perustutkinto

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi (verkkokoulutus)

Verkkokoulutuksen toteutus

Opetus toteutetaan täysin etänä verkossa ja opetus painottuu verkkoliiketoimintaan. Verkonomi-opiskelijoiden opiskelu ei ole aikaan ja paikkaan sidonnaista. Kaikki koulupäivien opetus nauhoitetaan. Tarvittaessa on myös saatavilla ohjausta etänä. Koulutus soveltuu myös työssäkäyvälle, työttömälle ja kuntoutujalle.

Tutkintoon kuuluva työpaikalla oppiminen tehdään koulutussopimuksella tai oppisopimuksella alan yrityksissä, ja myös etätyöpaikat ovat yksi vaihtoehto. Tutkinto suoritetaan työpaikalla näyttöinä pääosin käytännön työtehtävissä.

Verkkokoulutuksiin hakijoille, joilla on tehostetun tai erityisen tuen tarpeita (esim. yksilöllistettyjä/mukautettuja oppimääriä), voidaan järjestää mahdollisuus lähiopetuksena tarjottuun erityiseen tukeen VAAOn oppimisympäristössä. 

Verkkokoulutuksissa emme pysty tarjoamaan oppivelvollisuuslain mukaisia palveluita ja etuisuuksia.

Verkkokoulutuksen tavoite

VAAOn verkkopainotteisen merkonomitutkinnon suorittanut merkonomi osaa toimia monipuolisissa sekä vaihtelevissa asiakaspalvelun, myynnin ja markkinointiviestinnän tehtävissä. Koulutuksessa pureudutaan erityisesti verkkoliiketoiminnan eri näkökulmiin ja ympäristöihin.
Verkonomi osaa luoda, ylläpitää ja kehittää pitkäaikaisia asiakassuhteita sekä palvella tarpeiltaan erilaisia asiakasryhmiä kannattavasti. Tutkinnon suorittanut on verkkoliiketoiminnan moniosaaja, joka hallitsee erilaisia verkkokauppa-ympäristöjä sekä monikanavaista markkinointia. Lisäksi tapahtumatuotanto ja projektissa toimiminen onnistuu verkonomilta niin reaalimaailmassa kuin sähköisessä ympäristössä.

Verkko-opintoihin sisältyy lisäksi mm. markkinointia, palvelumuotoilua, julkaisujen tuottamista, tuloksellista toimintaa, kannattavuuden suunnittelua ja työyhteisössä toimimista. Yhteistyökumppaneiden kanssa toteutettavat projektit takaavat opintojen käytännönläheisyyden ja ajantasaisuuden.

Tutkinnon suorittanut sijoittuu esimerkiksi seuraavanlaisiin liiketoiminnan työtehtäviin: myyntiassistentti, verkkokaupan ylläpitäjä, asiakasneuvoja, markkinointiassistentti, asiakkuusvastaava, projektisihteeri, palveluasiantuntija, toimistosihteeri, asiakaspalvelukoordinaattori, palveluneuvoja. Merkonomit toimivat myös yksityisyrittäjinä useilla eri aloilla. Tutkinnon suorittaneella on valmiudet kehittyä lähiesimiestehtäviin.

Hakijoille järjestetään valintatilaisuus, joka toteutetaan Teams-sovellusta käyttäen. Valintatilaisuus sisältää yhteisen infon sekä henkilökohtaisen haastattelun. Ohjeet ja kutsulinkki Teams-tapaamiseen lähetetään sähköpostitse ennen valintatilaisuutta.

Seuraava koulutus alkaa helmikuussa 2025. Haku koulutukseen avataan syksyllä 2024.

Suunniteltu kesto

Koulutuksen kesto on aiempi työhistoria ja osaaminen huomioiden 1-2 vuotta.

Lisätietoja antaa

Penttilä Kristina

Lehtori

Liiketoiminnan ala

+358447061199

Siirilä Mikko

Toimialapäällikkö, hyvinvointi ja liiketoiminta

Hallinto, Koulutus

+358449060305

Liittyviä opiskelijatarinoita

Lue kaikki

Valkeakosken ammattiopistossa (VAAOssa) Lähihoitajaksi opiskelelevan Niinan opiskelijatarina,

Opiskelijatarinat

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Henkilö istuu sivuttain kameraan päin. Hän katsoo kameraan ja hymyilee. Hänellä on vaaleat pitkät hiukset ja mustat vaatteet.

Opiskelijatarinat

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, mieshenkilö katsoo hymyillen kameraan takki olalla.

Opiskelijatarinat

Opiskelijatarina Jukka-Pekasta

Lue artikkeli Opiskelijatarina Jukka-Pekasta

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun