Ravintola- ja cateringalan perustutkintokoulutus antaa sinulle monipuoliset valmiudet toimia ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä kokkina tai tarjoilijana valitsemasi suuntautumisvaihtoehtosi mukaan.
Ravintola-alan keittiöammattilaisena opit valmistamaan maukasta ja ravitsevaa ruokaa hygieenisesti erityisruokavaliot huomioiden sekä hallitsemaan ruokalista- ja annossuunnittelun. Osaat laittaa ruoat tarjolle niin suurelle joukolle kuin
a´la carte -annoksina.
Ravintola-alan asiakaspalveluammattilaisena hallitset hyvän palveluasenteen sekä hygieniaosaamisen. Pääset työssäsi hyödyntämään kielitaitoa ja kulttuurientuntemusta palvellessasi erilaisia asiakkaita.
Opintojen sisältö
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto on laajuudeltaan 180 opintopistettä (osp). Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).
- Ruokapalvelun osaamisala – Kokki
- Asiakaspalvelun osaamisala – Tarjoilija
Tutustu tutkinnon perusteisiin Ravintola- ja catering-alan perustutkinto – ePerusteet
Keskimäärin opinnot kestävät 1,5 – 2 vuotta. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaien osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi. Lue lisää henkilökohtaistamisesta
Jatkuva haku
Jatkuva haku tähän koulutukseen on tällä hetkellä suljettu. Päivitämme hakuajan tälle sivulle, kun seuraava koulutuksen aloitus- ja hakuaika on tiedossa.
Oppisopimuskoulutukseen voit hakea, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.
Koulutuspaikka
Valkeakosken ammattiopisto Katso alueen kartta
Vanhankyläntie 2, 37630 Valkeakoski Katso reittiohjeet
Hakeminen
Jatkuva haku
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto - OPPISOPIMUS
Haku alkaa:
2.1.2025 klo 00:00
Haku päättyy:
31.12.2025 klo 00:00
Koulutus alkaa: Syksy 2025
Lisätietoja antaa

Silvennoinen Marjut
Opinto-ohjaaja, haku- ja ohjauspalvelut
Hakupalvelu, Opiskelijapalvelut

Valtonen Hannele
Opinto-ohjaaja, hyvinvointi ja liiketoiminta
Opiskelijapalvelut
