Futuristinen piirroskuva.

Strapetsi – Strategisen ja pedagogisen toiminnan johtaminen

Strapetsi on valtakunnallinen strategisen ja pedagogisen toiminnan johtamisen hanke, jota rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö. Siinä on mukana 81 ammatillista koulutusta järjestävää organisaatiota. Hankkeella tuetaan ja kehitetään seuraavia tavoitteita:

  • Hallinnon ja operatiivisen johdon systemaattisempi ja ajantasaisempi seuranta opintojen suorittamiselle, valmistumiselle, työllistymiselle ja jatko-opintoihin siirtymiselle sekä sen varmistaminen, että koulutuksen suuntaamiseen on hyödynnetty ennakointitietoa työelämän tarpeista.
  • Laadukkaampi opintojen henkilökohtaistaminen osaavan henkilöstön ja toimivien tietojärjestelmien avulla.
  • Jatkuva palautteen ja asiakastiedon hyödyntäminen palvelujen kehittämiseksi.
  • Pedagogisen johtamisen ja yhdessä tekemisen toimintakulttuurin kehittäminen.

Hanke järjestää kaikille avoimen päätöswebinaarin, jossa esitellään prosessin aikana luotu toimintamalli sekä esitellään konkreettisesti, mitä tietoja ja miten valtakunnallisista tietovarannoista hyödynnetään ammatillisen koulutuksen tuloksellisuuden, vaikuttavuuden ja laadun parantamiseksi. Hankkeessa syntyvien tuotosten ja niihin liittyvän osaamisen tulee olla hankkeen päättyessä osa ammatillisen koulutuksen järjestäjien pysyvää toimintaa. Syntyvät kuvaukset ja mallit tarjotaan avoimesti kaikkien ammatillisen koulutuksen järjestäjien käyttöön.

(Kuva luotu tekoälyn avulla)

Projektiaikataulu: 1/2023–12/2024

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun