Koulutushaku:
Merkonomi, Asiakaspalvelu ja myynti

Koulutuksen tavoite

Asiakaspalveluun ja myyntiin suuntautunut merkonomi osaa toimia monipuolisissa sekä vaihtelevissa asiakaspalvelun, myynnin ja markkinointiviestinnän tehtävissä.

Hän osaa luoda, ylläpitää ja kehittää pitkäaikaisia asiakassuhteita sekä osaa palvella tarpeiltaan erilaisia asiakasryhmiä kannattavasti. Tutkinnon suorittanut on markkinoinnin moniosaaja, joka hallitsee monikanavaisen markkinoinnin. Myös tiedottaminen sekä omaa työllistymistä edistävän kontaktiverkoston rakentaminen ovat hänelle tuttuja.

Asiakaspalvelun ja myynnin opintoihin sisältyy lisäksi mm. kuvankäsittelyä, julkaisujen tuottamista, tuloksellista toimintaa, kannattavuuden suunnittelua ja työyhteisössä toimimista. Yhteistyökumppaneiden kanssa toteutettavat projektit takaavat opintojen käytännönläheisyyden ja ajantasaisuuden.

Osaamisalan suorittanut sijoittuu esimerkiksi seuraavanlaisiin asiakaspalvelun ja myynnin työtehtäviin: myyjä, somistaja, myyntineuvottelija, rahoitus- ja vakuutusalan palveluneuvoja, tuoteryhmä- tai osastovastaava, tuote-edustaja, markkinointiassistentti ja myyntisihteeri. Asiakaspalvelun ja myynnin osaajat toimivat myös yksityisyrittäjinä useilla eri aloilla. Tutkinnon suorittaneella on valmiudet kehittyä lähiesimiestehtäviin.

Jatko-opintomahdollisuudet

Koulutuksen sisältö

Opiskelet ammatillisia sisältöjä, kuten

  • asiakaspalvelua ja myyntiä
  • talouspalveluja
  • kannattavuuden suunnittelua
  • verkkopalvelujen tuottamista
  • myynnin ja asiakaspalvelun tukitoimien sovellusohjelmia
  • erilaisia viestintävälineitä
  • tietojenkäsittelyyn liittyviä taitoja A-ajokortin tasoisesti

Tutkintoon kuuluva työpaikalla oppiminen tehdään koulutussopimuksella tai oppisopimuksella alan yrityksissä.

Tutkinnon muodostuminen

Liiketoiminnan perustutkinto e-perusteet

Opiskelijavalinnat jatkuvassa haussa

Hakuaika on 11.3.2019 – 31.7.2019

Valintatilaisuus järjestetään keskiviikkona 7.8.2019 klo 9. Valkeakosken ammattiopistossa Vanhankyläntie 2, 37630 Valkeakoski (Väinölä-päärakennus). Kokoontuminen Väinölä-rakennuksen 2. krsn kahviossa. Kutsu valintatilaisuuteen lähetetään hakuajan päätyttyä (viikolla 31) sähköpostitse kaikille hakijoille.

Valintatilaisuus muodostuu yhteisestä infotilaisuudesta, yksilötehtävästä ja lyhyestä henkilökohtaisesta haastattelusta. Tieto valintatilaisuudesta valituille ilmoitetaan valintatilaisuuden jälkeen sähköpostitse sekä viikolla 33 kirjeitse.

Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 13.8.2019 mennessä.

Opiskelu alkaa 19.8.2019. Koulutuksen kesto on keskimäärin kaksi vuotta. Koulutuksen laajuus suunnitellaan opiskelijan aikaisempien opintojen, työn tai muun soveltuvan kokemuksen kautta hankitun osaamisen perusteella. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS).

Koulutukseen on mahdollista hakea päätoimisuutta edellyttäviä opintososiaalisia tukia (esim. Kela, Koulutusrahasto, TE-toimisto).

Liiketoiminnan perustutkinto, Asiakaspalvelun ja myynnin osaaja

Hae koulutukseen

Yhteishaku

Seuraava yhteishaku on
helmi-maaliskuussa 2020.

Jos olet jäänyt ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa:
Hae jatkuvassa haussa. Sinut voidaan sijoittaa yhteishaussa vapaaksi jääneelle paikalle. Koulutus alkaa 7.8.2019. Sinuun otetaan yhteyttä.

Jatkuva haku

Koulutus alkaa: 19.8.2019
Hakuaika: 11.3.2019–31.7.2019

Hae jatkuvassa haussa

Jos sinulla on tiedossasi soveltuva työpaikka, hakeudu oppisopimuskoulutukseen.

Oppisopimus

Lisätiedot

koulutuspäällikkö Mikko Siirilä
puh. 044 9060 305
mikko.siirila(at)vaao.fi

Koulutusneuvonta
puh. (03) 574 2314

Hyviä syitä opiskella VAAOssa

Ilmapiiri

VAAO sykkii elämää, innostusta ja tekemisen tahtoa.

Kaikki lähellä

Kaverit, kaupungit, koulut, opinnot ja muu keskeinen.

Tuntuma työelämään

Hyvät verkostot työelämään luodaan jo opiskeluaikana. VAAOn kautta löydät hyvät työssäoppimispaikat ja työpaikoilla näet alan uusimmat kuviot.

Hyvät tilat

Ajanmukaisissa oppimisympäristöissä ja aidoissa työtilanteissa opiskelu sujuu.