Toteutus
Jatkuvan haun opiskelijat voivat aloittaa opiskelun verkko-opintoina, minkä jälkeen opinnot jatkuvat sekä verkossa että alan yrityksessä työelämässä oppien.
Prosessinhoitajan koulutus antaa valmiudet toimia prosessiteollisuuden eri alojen tuotannon käyttö- ja kunnossapitotehtävissä. Opintoihin sisältyy esimerkiksi prosessitekniikkaa, kunnossa- ja käynnissäpitoa, paperitekniikkaa sekä jonkin verran sähköä ja automaatiota.
Kemianteollisuuden osaamisala
Kemianteollisuuden prosessinhoitaja toimii prosessiteollisuuden tuotantotehtävissä. Työ on pääosin vuorotyötä. Työtehtäviin kuuluu prosessin valvontaa ja säätöä, näytteiden ottamista, huoltotöitä, laadunvalvontaa ja pakkaamista. Kemianteollisuuden prosessinhoitajan työpaikat löydät kemiantekniikkaa hyödyntävistä yrityksistä.
Paperiteollisuuden osaamisala
Paperiteollisuuden prosessinhoitaja työskentelee paperin ja kartongin valmistuksen sekä jalostuksen tehtävissä. Työhön kuuluu tiivis yhteistyö kunnossapidon kanssa. Tehtäviin kuuluu lisäksi prosessin käytön- ja laadunvalvontaa, häiriötapausten selvittämistä sekä käynnissäpitotöitä. Paperiteollisuuden prosessinhoitajan työpaikat löytyvät paperi- ja kartonkiteollisuudesta sekä niitä jalostavista yrityksistä. Työ on pääsääntöisesti vuorotyötä.
Koulutukseen hakeminen jatkuvassa haussa
Koulutukseen voi hakea jatkuvassa haussa ympäri vuoden. Seuraava aloitus ryhmänä 18.12.2023. Muuna aikana henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.
Koulutuspaikka
Valkeakosken ammattiopisto, Vanhankyläntie 2, 37630 Valkeakoski
Katso Aluekartta
Suunniteltu kesto
Peruskoulupohjalta koulutus kestää noin 3 vuotta.
Jos sinulla on jo aiemmin suoritettu ammatillinen tutkinto ja/tai työkokemusta, koulutuksen enimmäiskesto on noin 1,5 -2 vuotta.
Opiskelun kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisenkehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan.
Osaamisalat
Prosessinhoitaja osaa käyttää kemiallisia, mekaanisia, termisiä, ympäristöteknisiä ja aineensiirron yksikköprosesseja. Hän osaa käyttää prosessiohjauksen automaatiojärjestelmiä ja seurata prosessi- ja kenttälaitteiden toimintaa sekä valvoa, ohjata ja säätää työalueensa prosesseja. Hän osaa suorittaa kunnonvalvontaa ja varmistaa prosessin häiriötöntä toimintaa. Hän osaa tehdä voiteluhuoltoja ja muita prosessi- ja automaatiokenttälaitteiden huoltoja.
Prosessinhoitaja työskentelee kemiantekniikkaa hyödyntävässä tuotannossa, kuten peruskemikaaleja, öljynjalostuksen tai petrokemian tuotteita, biopolttoaineita, lääkkeitä, kosmetiikkaa, maaleja, pesu- ja puhdistusaineita tai hygieniatuotteita valmistavassa teollisuudessa. Hän voi työskennellä myös räjähdys-, liima-, hartsi-, painoväri-, elintarvike- tai metallurgisen teollisuuden tuotantoprosesseissa sekä vesi- ja voimalaitoksissa.
Prosessinhoitaja tuntee massojen valmistuksen sekä paperin ja kartongin valmistuksen vaiheet ja osaa toimia jossakin massan, paperin, kartongin valmistus- tai jalostusprosessin työtehtävissä tai prosessin osassa. Hän osaa suorittaa kunnonvalvontaa ja varmistaa prosessin häiriötöntä toimintaa sekä selvittää mahdolliset häiriötilanteet. Hän osaa tehdä voiteluhuoltoja ja muita prosessi- ja automaatiokenttälaitteiden huoltoja.
Prosessinhoitaja työskentelee paperiteollisuuden tuotannossa, kuten massanvalmistuksessa sekä paperin- ja kartongin valmistuksessa sekä niiden jatkojalostuksessa.
Hakeminen
Jatkuva haku
Prosessiteollisuuden perustutkinto (prosessinhoitaja)
Haku alkaa:
1.1.2023 klo 00:00
Haku päättyy:
31.12.2023 klo 00:00
Koulutus alkaa: 18.12.2023 klo 00:00
Jatkuva haku
Prosessiteollisuuden perustutkinto (prosessinhoitaja), oppisopimus
Haku alkaa:
1.1.2023 klo 00:00
Haku päättyy:
31.12.2023 klo 00:00
Lisätietoja antaa

Riekkinen Miika
Opinto-ohjaaja, haku- ja ohjauspalvelut
Opiskelijapalvelut

Mäki Minna
Opinto-ohjaaja, teknologia ja rakentaminen, TUVA
Opiskelijapalvelut

Ollila Kai
Toimialapäällikkö, teknologia ja rakentaminen
Hallinto, Koulutus