Opiskelijatarinat

3.1.2023

Opiskelijatarina Leosta

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Henkilökuvassa henkilö seisoo hymyillen talon edessä. Hänellä on päällään valkoinen kauluspaita ja tumma puvuntakki.

Ammattikoulusta yliopistoon

Olen Leo Sappinen, 22-vuotias ja kotoisin Valkeakoskelta. Aloitin omat opiskeluni Valkeakosken ammattiopistossa vuonna 2016 kansainvälisellä merkonomilinjalla ja valmistuin vuonna 2019 YO-merkonomiksi, eli ylioppilaaksi sekä merkonomiksi. Opiskelu VAAOssa oli käytännönläheistä ja sainkin olla mukana monissa mielenkiintoisissa yritysprojekteissa jo ensimmäisistä viikoista lähtien. Merkonomitutkintoni opiskelin kaksoistutkintona, joka mahdollisti lukio-opintojen suorittamisen samanaikaisesti Valkeakosken lukiossa. Saimme mahdollisuuden suorittaa kursseja myös Hämeen ammattikorkeakouluun tradenomilinjalle, joten tiivis yhteistyö oppilaitosten välillä tarjosi monipuolisen opintokokonaisuuden sekä erinomaiset valmiudet niin työelämään kuin jatko-opintoihinkin.

Pidin opiskeluajastani VAAOlla ja voin lämpimästi suositella VAAOn tarjoamaa koulutusta sekä ilmapiiriä muillekin. Opiskelijoita tuetaan henkilökohtaisella tasolla ja opintoja on mahdollista räätälöidä omien kiinnostuksenkohteiden mukaisesti. Kaksoistutkinto oli todella hyvin sovitettu ja joustava kokonaisuus, joten aikataulutus sekä työmäärä osoittautuivat juuri sopiviksi. VAAOn kautta sain myös tukea työpaikan löytämiseen Suomessa sekä mahdollisuuden lähteä yhdeksi kevääksi kerryttämään kansainvälistä työkokemusta Saksaan.

Valmistuttuani Valkeakosken ammattiopistosta suoritin varusmiespalveluksen ja aloitin jatko-opinnot Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Ammatillisesta koulutuksesta sekä erityisesti sen aikana kertyneestä käytännön osaamisesta on ollut runsaasti hyötyä myös yliopistossa. Opinnot ovat edenneet yliopistossakin vauhdilla ja joulukuussa 2022 palautin kandidaatin tutkielmani. Kevätlukukaudeksi 2023 muutan Singaporeen suorittamaan vaihto-opintojani yritysrahoituksen parissa, jonka jälkeen opinnot jatkuvat Euroopassa kohti maisteritutkintoa.

Tulevaisuudelta odotan merkityksellisiä työtehtäviä kansainvälisessä ympäristössä rahoitusalalla.

Haluan kiittää erityisesti VAAOn opetushenkilökuntaa mukavista opiskeluvuosista sekä saamastani tuesta. Kannustan kaikkia etsimään tietoa omista kiinnostuksenkohteistaan, ja sitä kautta löytämään omia polkuja opiskeluun sekä työelämään. Älä anna omien ennakkoluulojesi estää sinua ja vedä rima rohkeasti korkealle!

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Maalarinvalkoisiin haalareihin pukeutunut tyttö pitää kädessään pitkävartista maalaustelaa ja osoittaa toisella kädellään tekstiä Osaamisella eteenpäin,

VAAO

Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Lue artikkeli Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?
Oikealla nuori henkilö, jolla on puna-mustaruudullinen takki, keskustelee toisen toisen mustatakkisen nuoren kanssa. Nuoret henkilöt istuvat portailla.

VAAO

VAAOssa tutustumispäivät peruskoululaisille

Lue artikkeli VAAOssa tutustumispäivät peruskoululaisille
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, punaiset ruusut maljakossa, vihreitä oksia seassa

VAAO

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun