Nuorten koulutushaku:


Hae opiskelemaan

Haku avaa mahdollisuuksia! Valitse alta sinulle sopivin polku kohti kiinnostavia opintoja ja noudata annettuja ohjeita. Toivomme, että löydät etsimäsi ja näemme sinut pian osana VAAOn tuhannen nuoren opiskelijan hienoa porukkaa!

Nuorten yhteishaku

Jos haet ensimmäistä opiskelupaikkaasi peruskoulun, lukion tai ylioppilastutkinnon jälkeen, on yhteishaku sinua varten. Koulutustarjonta -sivun alta löydät koulutukset, joihin voit hakea. Joka koulutuksen esittelysivulla on linkki opintopolku.fi-sivustolle, jossa yhteishakuun osallistuminen tapahtuu. Tarkemmat ohjeet yhteishakuun saat täältä.

Ylitä esteet

Jos opintielläsi on haasteita (oppimisvaikeuksia, hankala tilanne kotona, ulkomainen koulutodistus tms.), harkintaan perustuva valinta voi auttaa. Yhteishaun yhteydessä voit esittää hakuasi vaikeuttaneita syitä, jotka otetaan harkinnanvaraisesti huomioon.

Aikuisopiskelijan haku

Jos olet jo suorittanut jonkun tutkinnon, mahdollisuutesi ovat aikuiskoulutuksessa. Voit selata aikuiskoulutuspaikkoja osoitteessa www.vaao.fi/aikuiskoulutus. Kunkin koulutuksen kohdalla on ohjeet opiskelemaan hakeutumiseen.

Plan B

Jäitkö yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa? Tie ei ole vielä pystyssä.

Lisähaku tarjoaa uuden mahdollisuuden, jos jäit ilman opiskelupaikkaa yhteishaussa. Lisähaussa voit hakea aloille, joihin on jäänyt vapaita aloituspaikkoja yhteishaussa. Seuraa ilmoittelua lisähaku-sivulla.

Suorahaku avaa myös ovia. Varsinaisten hakuaikojen ulkopuolella voi vapaaksi jääneitä opiskelupaikkoja hakea suoraan oppilaitoksesta. Voit hakea suorahaussa, jos sinulla on toisen asteen tutkinto (ammatillinen tai lukio) tai opintosi ovat jääneet kesken. Katso lisää täältä.

Vapaita paikkoja voit kysellä suoraan meiltä vielä lukukauden alkupuolella. Yhteishaussa vapaaksi jääneitä tai peruutuspaikkoja voi hakea suorahaku-lomakkeella, jonka löydät täältä.

Lomakkeella voit hakea myös silloin, jos sinulla on keskeneräisiä opintoja ja haluat uuden startin opintielle. Hakemukset liitteineen toimitetaan osoitteeseen: Valkeakosken ammatti- ja aikuisopisto, opintotoimisto, PL 119, 37601 Valkeakoski

Tärkeitä päivämääriä

Hakuaika oli 21.2.–14.3.2017.

Pääsy- ja soveltuvuuskokeet sekä kielikokeet järjestettiin 21.2.–14.3.2017. välisenä aikana. Katso tarkemmat tiedot pääsy- ja soveltuvuuskokeet VAAOssa 2017 -sivulta tai opintopolku.fi sivuilta.

Ilmoita arvosanojen korotuksista viimeistään 5.6.2017

Saat tiedon yhteishaun tuloksista aikaisintaan 15.6.2017

Ota vastaan opiskelupaikka viimeistään 29.6.2017

Print Friendly
JaaShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

VIISI hyvää syytä opiskella VAAOssa

Tulokset

Vuonna 2016 tehdyssä vertailussa VAAO oli sarjassaan, suuret monialaiset oppilaitokset, Pirkanmaan paras ja koko maan 13. paras!

Ilmapiiri

VAAO sykkii elämää, innostusta ja tekemisen tahtoa.

Kaikki lähellä

Kaverit, kaupungit, koulut, opinnot ja muu keskeinen.

Tuntuma työelämään

Hyvät verkostot työelämään luodaan jo opiskeluaikana. VAAOn kautta löydät hyvät työssäoppimispaikat ja työpaikoilla näet alan uusimmat kuviot.

Hyvät tilat

Ajanmukaisissa oppimisympäristöissä ja aidoissa työtilanteissa opiskelu sujuu.