Koulutushaku:
Ajoneuvoasentaja

Koulutuksen tavoite

Ajoneuvoasentaja toimii auto- ja konekorjaamolla monipuolisissa huoltotehtävissä. Tietokoneavusteinen mittaus ja testaus, järjestelmien vianhaku ja osavaihtotekniikat kuuluvat työnkuvaan. Yhä enemmän vaaditaan myös ajoneuvojen sähkö-, käynti-, turvallisuus- ja mukavuusjärjestelmien tuntemusta.

Osastolla on monipuolinen mahdollisuus opiskella mm. moottorin koneistusta ja viritystä sekä korinoikaisua ja maalausta. Pääosin työsalissa työskentely rakentuu todellisista asiakastöistä. Osasto toimii oikean autokorjaamon tavoin.

Ajoneuvoasentajat sijoittuvat pääosin automaahantuojien ja piirimyyntiverkostojen huoltokorjaamoille. Merkittäviä työllistäjiä ovat myös yleiskorjaamot, pienkonekorjaamot, raskaan kaluston korjaamot, huoltoasemat ja erilaiset rengas-, autosähkö- ja varaosaliikkeet sekä kuljetustehtävät.

Jatko-opintojen jälkeen voi työllistyä esimerkiksi katsastusviranomaiseksi, korjaamoiden työnjohtoon, autokauppaan sekä erilaisiin auto- ja konealan suunnittelutehtäviin. Valmistuttuaan opiskelijalla on valmiudet ryhtyä vaikka itsenäisiksi yrittäjiksi.

Jatko-opintomahdollisuudet

Koulutuksen sisältö

Autoalan perustutkinnon, ajoneuvoasentaja, laajuus on 180 osp. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista: Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen ja Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen (35 osp).

Opiskelet ammatillisia sisältöjä, kuten

  • moottori- ja voimansiirtotekniikkaa
  • diagnostiikka ja vianhakua
  • sähkötekniikkaa
  • työturvallisuutta
  • alan työpaikalla tapahtuvaa oppimista /oppisopimus

Tutkintoon kuuluva työpaikalla oppiminen tehdään koulutussopimuksella tai oppisopimuksella alan yrityksissä.

Opiskelijalle laaditaan opintojen alkaessa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jonka mukaisesti hänen opintonsa etenevät.

Autoalan perustutkinto e-perusteet (1.8.2018)

Autoalan perustutkinto

Autotekniikan osaamisala

Hae koulutukseen

Yhteishaku

Seuraava yhteishaku on helmi-maaliskuun 2019 vaihteessa.

Lisätiedot

koulutuspäällikkö
Asko Vuorela
puh. 044 7061 031
asko.vuorela(at)vaao.fi

Koulutusneuvonta
puh. (03) 574 2314

VIISI hyvää syytä opiskella VAAOssa

Tulokset

Vuonna 2016 tehdyssä vertailussa VAAO oli sarjassaan, suuret monialaiset oppilaitokset, Pirkanmaan paras ja koko maan 13. paras!

Ilmapiiri

VAAO sykkii elämää, innostusta ja tekemisen tahtoa.

Kaikki lähellä

Kaverit, kaupungit, koulut, opinnot ja muu keskeinen.

Tuntuma työelämään

Hyvät verkostot työelämään luodaan jo opiskeluaikana. VAAOn kautta löydät hyvät työssäoppimispaikat ja työpaikoilla näet alan uusimmat kuviot.

Hyvät tilat

Ajanmukaisissa oppimisympäristöissä ja aidoissa työtilanteissa opiskelu sujuu.