Ammatillinen perustutkinto

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, kokki

Onko intohimonasi ruoka- ja juoma? Oletko sähäkkä ja omaat hyvä kädentaidot? 
Saako vuorovaikutus asiakkaiden kanssa sinut syttymään? 

Ravintola- ja cateringalan perustutkintokoulutus antaa sinulle monipuoliset valmiudet toimia ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä kokkina tai tarjoilijana valitsemasi suuntautumisvaihtoehtosi mukaan.  

Ravintola-alan keittiöammattilaisena opit valmistamaan maukasta ja ravitsevaa ruokaa hygieenisesti erityisruokavaliot huomioiden sekä hallitsemaan ruokalista- ja annossuunnittelun. Osaat laittaa ruoat tarjolle niin suurelle joukolle kuin
a´la carte -annoksina. 

Ravintola-alan asiakaspalveluammattilaisena hallitset hyvän palveluasenteen sekä hygieniaosaamisen. Pääset työssäsi hyödyntämään kielitaitoa ja kulttuurientuntemusta palvellessasi erilaisia asiakkaita. 

Koulutuksen aikana suoritetaan ravintola- ja cateringalan perustutkinto, ruokapalvelun (kokki) tai asiakaspalvelun (tarjoilija) osaamisala. 

Opintojen sisältö  

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto 180 osp 

  • Ammatilliset tutkinnon osat 
  • Yhteiset tutkinnon osat 

Täältä voit tutustua tutkinnon perusteisiin osaamisaloittain 
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto – ePerusteet (opintopolku.fi) 

Mikäli sinulla on jo aiemmin hankittua osaamista tai tutkinto, voidaan ne hyväksyä ne osaksi suoritettavaa tutkintoa. 
Lue lisää henkilökohtaistamisesta 

Jatkuva haku 

Koulutukseen hakeutuminen avoinna koko ajan ja valinnat tehdään tapauskohtaisesti. 

Jatkuvan haun hakemuksia käsitellään seuraavan kerran elokuussa.

Yhteishaku 

Seuraava yhteishaku on keväällä 2025.

Koulutuspaikka

Valkeakosken ammattiopisto, Vanhankyläntie 2, 37630 Valkeakoski
Katso reittiohjeet
Katso alueen kartta

Osaamisalat

Hakeminen

Yhteishaku

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Haku alkaa: 20.2.2024 klo 08:00
Haku päättyy: 19.3.2024 klo 15:00

Koulutus alkaa: Syksy 2024

Lue valintaperusteet

Jatkuva haku

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki, tarjoilija

Haku alkaa: 2.1.2024 klo 00:01
Haku päättyy: 31.12.2024 klo 23:59

Hae koulutukseen

Jatkuva haku

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto (kokki, tarjoilija), oppisopimuskoulutus

Haku alkaa: 2.1.2024 klo 00:01
Haku päättyy: 31.12.2024 klo 23:59

Hae koulutukseen Lue valintaperusteet

Lisätietoja antaa

Valtonen Hannele

Opinto-ohjaaja, hyvinvointi ja liiketoiminta

Opiskelijapalvelut

+358447061109

Siirilä Mikko

Toimialapäällikkö, hyvinvointi ja liiketoiminta

Hallinto, Koulutus

+358449060305

Liittyviä opiskelijatarinoita

Lue kaikki

Valkeakosken ammattiopistossa (VAAOssa) Lähihoitajaksi opiskelelevan Niinan opiskelijatarina,

Opiskelijatarinat

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Henkilö istuu sivuttain kameraan päin. Hän katsoo kameraan ja hymyilee. Hänellä on vaaleat pitkät hiukset ja mustat vaatteet.

Opiskelijatarinat

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, mieshenkilö katsoo hymyillen kameraan takki olalla.

Opiskelijatarinat

Opiskelijatarina Jukka-Pekasta

Lue artikkeli Opiskelijatarina Jukka-Pekasta

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun