Ravintola- ja cateringalan perustutkinnon koulutus antaa sinulle monipuoliset valmiudet toimia ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä kokkina tai tarjoilijana. Ravintola-alan ammattilaisena opit valmistamaan maukasta ja ravitsevaa ruokaa hygieenisesti erityisruokavaliot huomioiden sekä hallitsemaan ruokalista- ja annossuunnittelun. Osaat laittaa ruoat tarjolle niin suurelle joukolle kuin a´la carte -annoksina. Ravintola-alan ammattilaisena omaat hyvät kädentaidot, asiakaspalveluasenteen sekä hygieniaosaamisen. Olet yhteistyökykyinen, omatoiminen ja luova.
Suunniteltu kesto
Peruskoulupohjalta koulutus kestää noin 3 vuotta.
Jos sinulla on jo aiemmin suoritettu ammatillinen tutkinto ja/tai työkokemusta, koulutuksen enimmäiskesto on noin 1,5 -2 vuotta.
Opiskelun kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisenkehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan.
Osaamisalat
Tutkinnon suorittanut tarjoilija osaa
- toimia asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
- kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä tuotteita
- esitellä, myydä ja tarjoilla ruokia ja juomia.
Tutkinnon suorittanut kokki osaa
- toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
- valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot
- laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle joukolle.
Hakeminen
Jatkuva haku
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto (kokki /tarjoilija)
Haku alkaa:
1.1.2023 klo 08:00
Haku päättyy:
31.12.2023 klo 16:00
Yhteishaku
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Haku alkaa:
21.2.2023 klo 08:00
Haku päättyy:
21.3.2023 klo 15:00
Koulutus alkaa: Syksy 2023
Jatkuva haku
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto (kokki /tarjoilija), oppisopimus
Haku alkaa:
1.1.2023 klo 08:00
Haku päättyy:
31.12.2023 klo 16:00
Lisätietoja antaa

Valtonen Hannele
Opinto-ohjaaja, hyvinvointi ja liiketoiminta
Opiskelijapalvelut

Siirilä Mikko
Toimialapäällikkö, hyvinvointi ja liiketoiminta
Hallinto, Koulutus