Onko intohimonasi ruoka- ja juoma? Oletko sähäkkä ja omaat hyvä kädentaidot?
Saako vuorovaikutus asiakkaiden kanssa sinut syttymään?
Ravintola- ja cateringalan perustutkintokoulutus antaa sinulle monipuoliset valmiudet toimia ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä kokkina tai tarjoilijana valitsemasi suuntautumisvaihtoehtosi mukaan.
Ravintola-alan keittiöammattilaisena opit valmistamaan maukasta ja ravitsevaa ruokaa hygieenisesti erityisruokavaliot huomioiden sekä hallitsemaan ruokalista- ja annossuunnittelun. Osaat laittaa ruoat tarjolle niin suurelle joukolle kuin
a´la carte -annoksina.
Ravintola-alan asiakaspalveluammattilaisena hallitset hyvän palveluasenteen sekä hygieniaosaamisen. Pääset työssäsi hyödyntämään kielitaitoa ja kulttuurientuntemusta palvellessasi erilaisia asiakkaita.
Koulutuksen aikana suoritetaan ravintola- ja cateringalan perustutkinto, ruokapalvelun (kokki) tai asiakaspalvelun (tarjoilija) osaamisala.
Opintojen sisältö
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto 180 osp
- Ammatilliset tutkinnon osat
- Yhteiset tutkinnon osat
Täältä voit tutustua tutkinnon perusteisiin osaamisaloittain
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto – ePerusteet (opintopolku.fi)
Mikäli sinulla on jo aiemmin hankittua osaamista tai tutkinto, voidaan ne hyväksyä ne osaksi suoritettavaa tutkintoa.
Lue lisää henkilökohtaistamisesta
Jatkuva haku
Koulutukseen hakeutuminen avoinna koko ajan ja valinnat tehdään tapauskohtaisesti.
Jatkuvan haun hakemuksia käsitellään seuraavan kerran elokuussa.
Yhteishaku
Seuraava yhteishaku on keväällä 2025.
Koulutuspaikka
Valkeakosken ammattiopisto, Vanhankyläntie 2, 37630 Valkeakoski
Katso reittiohjeet
Katso alueen kartta
Osaamisalat
Tutkinnon suorittanut kokki osaa
-
toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
-
valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot
-
laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle asiakasmäärälle.
Hakeminen
Yhteishaku
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Haku alkaa:
20.2.2024 klo 08:00
Haku päättyy:
19.3.2024 klo 15:00
Koulutus alkaa: Syksy 2024
Jatkuva haku
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki, tarjoilija
Haku alkaa:
2.1.2024 klo 00:01
Haku päättyy:
31.12.2024 klo 23:59
Jatkuva haku
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto (kokki, tarjoilija), oppisopimuskoulutus
Haku alkaa:
2.1.2024 klo 00:01
Haku päättyy:
31.12.2024 klo 23:59
Lisätietoja antaa
![](https://vaao.fi/content/themes/vaao/img/person-default.png)
Valtonen Hannele
Opinto-ohjaaja, hyvinvointi ja liiketoiminta
Opiskelijapalvelut
![](https://vaao.fi/media/personnel/siirila-mikko.jpeg)
Siirilä Mikko
Toimialapäällikkö, hyvinvointi ja liiketoiminta
Hallinto, Koulutus