Hae opiskelemaan

Haku avaa mahdollisuuksia! Valitse alta sinulle sopivin polku kohti kiinnostavia opintoja ja noudata annettuja ohjeita. Toivomme, että löydät etsimäsi ja näemme sinut pian osana VAAOn tuhannen nuoren opiskelijan hienoa porukkaa!

Nuorten yhteishaku

Jos haet ensimmäistä opiskelupaikkaasi peruskoulun, lukion tai ylioppilastutkinnon jälkeen, on yhteishaku sinua varten. Perustutkinnot -sivun alta löydät koulutukset, joihin voit hakea. Joka koulutuksen esittelysivulla on linkki opintopolku.fi-sivustolle, jossa yhteishakuun osallistuminen tapahtuu. Tarkemmat ohjeet yhteishakuun saat täältä.

Ylitä esteet

Jos opintielläsi on haasteita (oppimisvaikeuksia, hankala tilanne kotona, ulkomainen koulutodistus tms.), harkintaan perustuva valinta voi auttaa. Yhteishaun yhteydessä voit esittää hakuasi vaikeuttaneita syitä, jotka otetaan harkinnanvaraisesti huomioon.

Aikuisopiskelijan haku

Jos olet jo suorittanut jonkun tutkinnon, mahdollisuutesi ovat aikuiskoulutuksessa. Voit selata aikuiskoulutuspaikkoja osoitteessa www.vaao.fi/hae-opiskelemaan/aikuiskoulutus. Kunkin koulutuksen kohdalla on ohjeet opiskelemaan hakeutumiseen.

Plan B

Jäitkö yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa? Tie ei ole vielä pystyssä.

Suorahaku avaa myös ovia. Varsinaisten hakuaikojen ulkopuolella voi vapaaksi jääneitä opiskelupaikkoja hakea suoraan oppilaitoksesta. Voit hakea suorahaussa, jos sinulla on toisen asteen tutkinto (ammatillinen tai lukio) tai opintosi ovat jääneet kesken. Katso lisää täältä.

Vapaita paikkoja voit kysellä suoraan meiltä vielä lukukauden alkupuolella. Yhteishaussa vapaaksi jääneitä tai peruutuspaikkoja voi hakea suorahaku-lomakkeella, jonka löydät täältä.

Lomakkeella voit hakea myös silloin, jos sinulla on keskeneräisiä opintoja ja haluat uuden startin opintielle. Hakemukset liitteineen toimitetaan osoitteeseen: Valkeakosken ammatti- ja aikuisopisto, opintotoimisto, PL 119, 37601 Valkeakoski

Tärkeitä päivämääriä

Hakuaika oli 20.2.–13.3.2018. Nettihakemuksen on oltava tallennettuna viimeistään 13.3.2018 klo 15.00. Paperihakemuksen on oltava perillä Opetushallituksessa viimeistään 13.3.2018 kello 15.00

Soveltuvuuskokeet sekä kielikokeet järjestetään 21.2.–14.5.2018. välisenä aikana. Katso tarkemmat tiedot opintopolku.fi sivuilta.

Saat tiedon yhteishaun tuloksista aikaisintaan 14.6.2018

Ota vastaan opiskelupaikka viimeistään 28.6.2018

Print Friendly
JaaShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn