VAAO

23.5.2024

Taitajien kultainen mitalisade VAAOlle!

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, Taitaja2024-kilpailu: Kaksi nuorta seisoo puiden edessä hymyillen, molemmilla kultamitalit kaulassa: toisella pitkät vaaleat hiukset, toisella tummat ja lyhyet

Taitajien kultainen mitalisade vihmoi VAAOn opiskelijoita Kuopion Taitaja2024-tapahtumassa.  Asiakaspalvelu ja myynti-lajin kultaa otti opiskelijamme Robin Hakala (Akaa) ja sama linja jatkui Hiusmuotoilu-lajissa, jossa opiskelijamme Alissa Matomäki (Akaa) nappasi kultaa. Yrittäjyys -lajin kilpailuparimme Sofia Männistö (Valkeakoski) ja Silvia Sillanpää (Valkeakoski) sijoittuivat sijoittuivat tiukassa kisassa hienosti kuudennelle sijalle. Koko VAAO onnittelee finalisteja, jotka ovat kehittyneet huippuosaajiksi omilla aloillaan.

Ammattitaidon Suomenmestaruuskisat, Taitaja2024-tapahtuma, järjestettiin tänä vuonna Kuopiossa 20.-23.5.2024. Noin 400 nuorta kilpaili suomenmestaruusmitaleista 50 eri lajissa. Huikea kisaviikko on päättynyt ja VAAOn kisajoukkue onnistui erinomaisesti. Taitaja on vuosittain järjestettävä ammattitaidon suomenmestaruuskilpailu, joka toimii ammatillisen koulutuksen näyteikkunana.

Huikeat kilpailijat

Robin Hakalan kilpailusuoritus oli ylivoimaisesti upea. Robin on tyylikkäästi käyttäytyvä nuori, joka huomioi jokaisen ja luo positiivista fiilistä ympärilleen.  Hän vie oppimaansa käytäntöön hämmästyttävän nopeasti ja sopeutuu erilaisiin tilanteisiin ongelmitta. Hänen paineensietokykynsä  ja esiintymistaitonsa ovat erinomaisella tasolla. On erittäin poikkeuksellista, että Robin suoriutuu jo ensimmäisenä opiskeluvuotenaan näin upeasti todella haastavissa ja monipuolista osaamista vaativissa tehtävissä. Hän on kullanarvoinen tekijä tulevaisuuteen. Kirjaimellisesti.

Robinin kultamitalin takana on erinomainen valmistautuminen. Kun opiskelija lähtee kisaamaan mestaruuksista, tukena on valmentaja, joka kulkee opiskelijan rinnalla koko kilpailureitin semifinaaleista finaaleihin. Asiakaspalvelu ja myynti-lajin valmentajana on toiminut jo usean vuoden ajan lehtori Petri Kautto, joka vuolee opiskelijoidensa kanssa kultaa vuodesta toiseen.

Alissa Matomäki kisasi Hiusmuotoilu-lajissa ja tällä kertaa mitali on kultainen.  Pian valmistuva parturi-kampaaja Alissa Matomäki lähti Taitaja-finaaliin viime vuoden finaalikokemus taskussa. Aiempi kisakokemus oli todella hyvä pohja lähteä valmentautumaan Taitaja2024 finaaliin ja kehittämään juuri niitä osa-alueita, jotka jäivät edellisestä kerrasta hampaankoloon. Näin Alissa saavuttikin Taitaja2024 finaalissa tasaisen työsarjan ja vieläpä viimeisessä kisatyössään hän pystyi nostamaan työtasonsa huipputasolle. Alissalla on huippuosaajalle tunnusomaisia vahvuuksia kuten vastuunkanto sekä halu kehittyä. Hänellä on myös uskomattoman hyvä paineensietokyky sekä rohkeus työskennellä epämukavuusalueella.

Alissan kisamenestyksen takana on toinen konkarivalmentaja. Lehtori Ritva Ikonen on toiminut Hiusmuotoilu-lajin valmentajana usean vuoden ajan ja hänen tuellaan on moni kisaaja yltänyt mitalipaikoille. Ritva on asiakaspalvelun ja lämpimän kohtaamisen mestari ja saa nämä taidot tarttumaan myös kilpailijaan.

Yrittäjyyslajin kilpailupari Sofia Männistö ja Silvia Sillanpää edustivat VAAOa Kuopiossa Yrittäjyys-lajin finaalissa ja kisasivat hienosti kuudenneksi. Finaalissa kisaili kaikkiaan kahdeksan kisaparia. Finaalitehtävä rakentui Franschising -liiketoimintamallin ympärille. Tämän vuoden finaali oli erittäin korkeatasoinen. Silvia ja Sofia suoritukset olivat kaikkien kisapäivien aikana mainioita ja he saivat tuomaristolta erittäin positiivista palautetta. Heidän keskinäistä yhteistyötään oli hienoa seurata, toteaa lehtori Jan Nigmann, jäätävän kova yritystoiminnan asiantuntija ja valmentaja.

VAAOn kisafiilis

VAAO elää kaikki kisatapahtumat yhteishengessä ja jännittää opiskelijoiden onnistumisia. Kisojen joukkueenjohtajamme, lehtori Mia Vepsäläinen välittää VAAOlle kisatunnelmia reaaliajassa ja pääsemme mukaan kisahuumaan. Alissa, Robin, Sofia ja Silvia ovat jo semifinaaleissa osoittaneet olevansa oman lajinsa todellisia osaajia! Näiden nuorten sekä oman alansa huippuammattilaisten kilpailuhuoltajien kanssa on jälleen ollut hieno kisareissu, toteaa Mia Vepsäläinen. Taitajakisat ovat erinomainen paikka verkostoitua ja käydä katsomassa, miten taitavia suomalaiset nuoret ovat. Ensi vuonna kisabussimme ottaa suunnan Turkuun, jossa kisataan vuoden 2025 finaalit, Mia muistuttaa.

Lämpimät onnittelut huikeista suorituksista Robin, Alissa, Sofia ja Silvia sekä kaikkien ammatillisten oppilaitosten kisajoukkueet! Jokainen, joka kilpaili Kuopiossa, on voittaja. Meidän nuorissamme on todellakin tulevaisuus!

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, Taitaja2024-kilpailu: Kilpailujoukkue valmentajineen ryhmäkuvassa, mukana punainen lippu VAAOn logolla
Taitaja2024-kilpailun kilpailijat ja valmentajat

Taitaja2024-tapahtumalehti (fliphtml5.com)

Taitaja 2024 – Taitaja 2024

Kilpailutoiminta – Valkeakosken ammattiopisto – VAAO


Lisätiedot:
Vepsäläinen Mia
0447061113
mia.vepsalainen@vaao.fi

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, Pirhan esihenkilöt tutustumassa opiskeluhuoltoon. Kuvassa keltapaitainen henkilö seisoo ja esittelee toimintaa. Vaaleat hiukset ja silmälasit. Seisoo pöydän ääressä, kannettava tietokone auki pöydällä.

VAAO

PIRHAn esihenkilöt tutustuivat opiskeluhuollon arkeen VAAOlla

Lue artikkeli PIRHAn esihenkilöt tutustuivat opiskeluhuollon arkeen VAAOlla
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Maalarinvalkoisiin haalareihin pukeutunut tyttö pitää kädessään pitkävartista maalaustelaa ja osoittaa toisella kädellään tekstiä Osaamisella eteenpäin,

VAAO

Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa

Lue artikkeli Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa
Valkeakosken ammattiopistossa (VAAOssa) Lähihoitajaksi opiskelelevan Niinan opiskelijatarina,

Opiskelijatarinat

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun