Sujuvampaa arkea WüCONin järjestelmällä

VAAO otti käyttöön Würthin WüCON Standard-tilaratkaisun, joka mukautuu joustavasti oppilaitoksen toimintaympäristöön. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että teknologian ja rakentamisen aloilla voidaan tarvittavat työkalut ja tarvikkeet noutaa kätevästi VAAOn tiloissa sijaitsevasta Würthin ”kaupasta”. Järjestelmä perustuu etälukutekniikkaan.

WüCONin etälukutekniikka tunnistaa tuotteet ilman opettajan tai taitovalmentajan erillistä kirjaamista tai kuittaamista. Järjestelmä huolehtii myös automaattisesti täydennystilauksista, jolloin VAAOlla ei tarvitse huolehtia muusta kuin itse tuotteiden käyttämisestä. Kaikilla käyttäjillä on henkilökohtainen kulkulupa, jolla järjestelmä tunnistaa eri käyttäjien käynnit sekä noudot. Näin myös kustannukset kohdistuvat aina oikeille kustannuspaikoille ja kulutuksia voidaan seurata monipuolisten raporttien avulla. Näin säästyy sekä aikaa ja kustannuksia, kun tarvittavat tuotteet ovat nopeasti ja helposti noudettavissa.

Edustaja Teemu Levo ja toimialapäällikkö Kai Ollilla esittelivät toimintoja opetus- ja ohjaushenkilöstölle. Opettaja tai taitovalmentaja avaa oven WüCONin tilaan kulkuluvalla, kerää tarvitsemansa tuotteet ja kuittaa itsensä ulos. Järjestelmä huolehtii automaattisesti noudettujen tuotteiden määristä ja täydennystarpeista, kertoo Levo. Toimialapäällikkö Kai Ollila toteaa, että olemme ensimmäinen ammatillinen oppilaitos, joka on ottanut WüCONin käyttöön. Kehitämme yhdessä opetus- ja ohjaushenkilöstön kanssa toimintaa entistä sujuvammaksi ja pian hyllyistä löytyvät kaikki tarvittavat tuotteet, Ollilla jatkaa.

Edustaja Teemu Levo koulutti opetushenkilöstöä WüConin käyttöön. Kuvassa Kari Lehtinen (vas) ja Tomi Palovaara (toinen oikealta).