Strategia- ja talousseminaari

Koulutuskuntayhtymän luottamushenkilöt kokoontuivat strategia- ja talousseminaariin yhdessä VAAOn esihenkilöiden kanssa. Tarkastelimme strategian toteutumista ja ensi vuoden talousarvion suunnitelmaa. Uuden strategian mukainen arjen sujuvoittaminen etenee.

Veli-Matti Lamppu esitteli AMKE ry:n toimintaa ja vaikutusmahdollisuuksia sekä ammatillisen koulutuksen tulevaisuutta. Jaoimme yhteisen huolen ammattiosaajien pulasta, nuorten hyvinvoinnista sekä ammatillisen koulutuksen rahoituspolitiikasta. Keskustelimme myös siitä, että ammatillisen koulutuksen järjestäjillä on tärkeä rooli osaavan työvoiman kouluttamisessa myös aikuisten osalta. Se saattaa joskus jäädä sivurooliin laajennetun oppivelvollisuuden teemaa käsitellessä. Lamppu totesi myös, että ammatillisen koulutuksen työelämäyhteydet ovat kiinteät ja hyvät. AMKE ry muistuttaa myös osuvasti, että Ammattiosaajat ovat meidän jokaisen arjessa.

Valkeakoski Campuksen etuja ovat myös erilaiset tilat ja oppimisympäristöt. Seminaari pidettiin Häme University of Applied Sciences, HAMK in uudistetuissa tiloissa ja lounaalle kävelimme VAAOn Oppikokki Sebastianiin kokkiopiskelijoidemme valmistaman erinomaisen lounaan äärelle.

Luottamushenkilöt tekevät hyvää yhteistyötä kanssamme – kiitos Valkeakoski, Akaa, Lempäälä, Pälkäne, Kangasala ja Urjala.

VAAOn kokkiopiskelijoiden osaaminen on erinomaista!