Opiskelijatarinat

16.1.2023

Opiskelijatarina Sannasta

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Opiskelija Sanna Saarelainen hymyilee kasvokuvassa. Hänellä on vaaleat hiukset ja musta paita.

Merkonomeista on moneksi

Olen Sanna Saarelainen Tampereelta ja päätin tehdä radikaalin ratkaisun ja vaihtaa alaa noin kaksi vuotta sitten. Hakeuduin opiskelemaan liiketoiminnan merkonomiksi vuonna 2020. Aiemmin olen kouluttautunut ammattikorkeakoulussa sairaanhoitajaksi, sekä kätilöksi.

Löysin VAAOn verkkosivut etsiessäni liiketoiminnan monimuoto-opintoja. Opiskelut Valkeakosken ammattiopistossa olivat erittäin hyödyllisiä. Lisäksi koin opinnot mielekkäinä ja joustavina. Olin työssäoppimassa yhdeksän viikkoa apteekissa, neljä viikkoa autokaupassa ja neljä viikkoa kauneushoitolassa. Aiemmat opinnot ja osaaminen hyväksi luettiin niiltä osin, kuin se oli mahdollista. Omat opiskelut sain valmiiksi vuodessa. Tästä on iso kiittäminen ohjaavaa opettajaa Pipsa Holmaa, jonka kanssa heti ensi tapaamisella pohdittiin opintojen sisältöjä ja tulevaa työelämää merkonomina. Selkeät aikataulut ja kirkkaat tavoitteet auttoivat pysymään suunnitelmassa.

Tavoitteena oli opintojen jälkeen työllistyä lääketeollisuuteen myyntiedustajaksi. Monimuoto-opinnot itsessään olivat mieluisia ja elämäntilanteeseen sopivia. Verkko-opintoja ja lähiopetusta oli sopivassa suhteessa. Jopa ryhmätyöt koin mieluisana, vaikka nautinkin yleensä itsenäisestä työstä.

Opinnoista sai hyvät perusvalmiudet työskentelyyn liikemaailmassa ja lisäksi opinnot ruokkivat halua opiskella lisää. Kauppatieteisiin valmentava kurssi on jo suoritettu avoimessa yliopistossa ja tästä on hyvä jatkaa opiskeluharrastusta. Muutama viikko ennen liiketoiminnan merkonomiksi valmistumista sain määräaikaisen työpaikan lääketeollisuuden parista.

Tällä hetkellä työskentelen rekrytointifirman kautta tanskalaisessa lääkeyrityksessä avainasiakaspäällikkönä. Työ on itsenäistä, liikkuvaa ja tavoitteellista. Työryhmältä saatu tuki on myös tärkeää.

Tulevaisuuden haaveena on työskennellä liiketoiminnan parissa aina eläkeikään asti ja saattaa vielä joitakin opintoja valmiiksi.

Tulevia opiskelijoita haluaisin rohkaista toteuttamaan omia unelmia ja uskomaan omiin kykyihin. Meistä merkonomeista on moneksi.

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Maalarinvalkoisiin haalareihin pukeutunut tyttö pitää kädessään pitkävartista maalaustelaa ja osoittaa toisella kädellään tekstiä Osaamisella eteenpäin,

VAAO

Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Lue artikkeli Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?
Erasmus+ Lifelong Moving and Volunteering in Europe VAAO

VAAO

Erasmus+ ja kansainvälisyys tapetilla VAAOssa

Lue artikkeli Erasmus+ ja kansainvälisyys tapetilla VAAOssa
Kuvassa uudet osaamisen ykköskumppanit Veikon Koneen edustajaa lukuun ottamatta.

VAAO

VAAOn hyvinvoinnin ja liiketoiminnan työelämäfoorumi kiinnosti työelämän edustajia

Lue artikkeli VAAOn hyvinvoinnin ja liiketoiminnan työelämäfoorumi kiinnosti työelämän edustajia

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun