Opiskelijatarinat

11.10.2021

Opiskelijatarina Janinasta

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Kuvassa Verkonomi-opiskelija, Janina katsoo kameraan. Hänellä on pitkät hiukset, kullanvärisen isot korvakorut ja musta paita.

Rovaniemeltä verkonomiksi

Aikaisemmalta ammatiltani olen ravintolakokki, mutta olen työskennellyt aina asiakaspalvelun parissa. Viimeksi olen toiminut kalamestarina ruokakaupassa. Selkääni tuli paha pullistuma, joka leikattiin. Yritin jatkaa töitäni, mutta se ei onnistunut. Kahden vuoden sairasloman aikana puitiin monenlaisia mahdollisuuksia, mitä muuta voisin tehdä seuraavaksi.

Uudelleenkoulutus osoittautui ainoaksi mahdollisuudeksi tilanteessani. Puntaroin perheellisenä eri mahdollisuuksia. Ja kuinka ollakaan, löysin netistä verkonomi- koulutuksen, joka oli kuin minulle tehty. Virallinen koulutus on siis liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi.

Voinnin kanssa on ollut hankalampia päiviä, jotka olen voinut opiskella pötkötellen sohvalla ja jopa toipilaana leikkauksen jälkeen potilashotellista käsin.  Joten opiskelu onnistuu mistäpäin vain maailmaa tahansa, omiin olosuhteisiin räätälöitynä.

Opiskelu etänä vaatii itsekuria ja aikataulutusta, että tehtävät tulevat tehtyä ajallaan.

Kerran viikossa on yhteinen etäopiskelupäivä, jonka jälkeen saadaan viikon muille päiville itsenäisiä tehtäviä. Kaikki päivät nauhoitetaan, joten jos et pääse osallistumaan, voit itsellesi sopivana hetkenä katsoa nauhoitteen ja tehdä tehtävät. Juuri tämän takia koulutus sopii todella monelle, erilaisissa elämäntilanteissa oleville. Työssäkäyvälle, työttömälle, kaukana koulusta/työpaikasta asuvalle tai kuntoutujalle aivan kuin minäkin.

Opettajat ovat olleet aina valmiita auttamaan ja todella ymmärtäväisiä minunkin tilanteessani. Ja ryhmä meillä on ollut ihan mahtava.

Tällä hetkellä olen työssäoppimassa työpaikalla. Siellä olen oppinut erilaisia myyntiassistentin tehtäviä. Sain myös mahtavan tilaisuuden tehdä toista näyttöä yhteistyössä VAAOn kanssa, jonka voin toteuttaa ihan kotoa käsin.

Tulevaisuus on avoin. Aika näyttää mihin minusta on fyysisesti. Toivon saavani työn, jota voisi ehkä jopa tehdä kotoa käsin. Näin voisin myös jatkaa kevytyrittäjyyttäni korujen parissa.

Joten haluan sanoa, että jos minä onnistun tässä, onnistut sinäkin!

Katso täältä VAAOn koulutukset

Tutkinnon perusteet, liiketoiminnan perustutkinto

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopistossa (VAAOssa) Lähihoitajaksi opiskelelevan Niinan opiskelijatarina,

Opiskelijatarinat

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, ilmakuva oppilaitoksen rakennuksista, taustalla näkyy Lotilanjärvi

VAAO

Onnistunut ISO9001-auditointi VAAOssa

Lue artikkeli Onnistunut ISO9001-auditointi VAAOssa

VAAO

Tervetuloa Huoltajafoorumiin tiistaina 12.3.2024 VAAOlle!

Lue artikkeli Tervetuloa Huoltajafoorumiin tiistaina 12.3.2024 VAAOlle!

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun