Opiskelijatarinat

9.1.2023

Opiskelijatarina Eerosta

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Henkilö nojaa talon seinään hymyillen kameralle. Hänellä on päällään tumma poolopaita ja vaalea takki.

Tiedonjanon kipinä syttyi VAAOssa

Olen Eero Keski-Petäjä, nopea innostuja ja nälkäinen uuden oppija. Opiskelin VAAOssa kaksoistutkinnon, rakennusalan perustutkinnon, talonrakentajan sekä lukio-opinnot Tietotien lukiossa. Olen myös klassinen laulaja, sekä rakennus ja yhdyskuntatekniikan insinööri. Tällä hetkellä opiskelen tuotantotalouden diplomi-insinööriksi avoimessa yliopistossa Tampereella ja asun Helsingissä Kampissa. Työskentelen työmaainsinöörinä ja toimin sivutoimisena muusikkoyrittäjänä nimellä Eepzi. Arki on siis täynnä asioita laidasta laitaan, juuri niin kuin tykkään. Rakentamista, yrittäjyyttä, musiikkia ja opiskelua.

Valkeakosken ammattiopiston löysin aikanaan oppilaitosvierailulla. Lapsuudenkotini on Toijalassa ja tiesin haluavani suorittaa kaksoistutkinnon raksalla. VAAO oli täydellinen valinta tähän. Molemmat koulut vierekkäin ja tasokas opetus. Päätin vierailun aikana, että tänne minä tulen opiskelemaan.

Opinnot VAAOlla sujuivat hienosti. Kaksoistutkinnossa yhteistyö koulujen välillä toimi opiskelijaa tukevalla tavalla. Joskus opinnot menivät päällekkäin ja tähän riitti ymmärrystä molemmin puolin.

VAAOlla opettajat olivat osaavia ja muistan edelleen muutaman herrasmiehen opit, joita käytän työssäni. ”Haluan vaan, että te tiedätte.” On erään opettajan usein toistama lause, joka on jäänyt mieleeni. Se auttoi minua ymmärtämään, että rakennusalan opinnoissa myös esimerkiksi sähkötekniikalla ja ilmanvaihdolla on merkitystä. Joskus siis riitti, että vain ”tietää” jonkin asian olevan olemassa vaikka se ei suoranaisesti omiin opintoihin liity. Tästä poikkitieteellisyyden siemenestä on ollut valtavasti apua myöhemmässä elämässä.

Valmistuttuani hain Tampereen ammattikorkeakouluun opiskelemaan insinööriksi ja arkkitehdiksi. Tulin hyväksytyksi molempiin tutkintoihin ja päätin opiskella insinööriksi. Täydensin opintojani arkkitehtuurin kursseilla. Kun sain paikan, otin sen vastaan ja lykkäsin aloitusta armeijan vuoksi. Palvelin vuoden ja kotiuduin reservin upseerina.

Opinnot alkoivat TAMKissa 2015. Suoritin opinnot ja tein töitä opiskelujen ohessa. Insinööriksi valmistuin 2019 ja olen ollut työelämässä siitä asti. Ensin työnjohtajana reilun vuoden ja myöhemmin työmaainsinöörinä nykypäivään asti.

Diplomi-insinöörin opinnot aloitin työn ohessa viimevuonna. Tahti on rauhallinen ja arkeeni sopiva. Kiire ei ole valmistua vaan opintoja eteenpäin ajaa tiedonjano ja halu oppia. Ei tietty keskiarvo tai todistus valmistumisesta. Kun oma juttu löytyy, voin sen parissa viettää aikaa niin paljon kuin jaksaa. Omalla kohdallani opiskeleminen ja tiedonjanon kipinä syttyi jo VAAOssa ja se jatkuu edelleen.

Tulevaisuudessa haluan johtaa johtajia rakennusalalla ja menestyä edelleen sivutoimisena yrittäjänä musiikin ja äänen parissa.

Kehotan kaikkia olemaan rohkeita ja kokeilemaan erilaisia asioita. Lempiruokaakaan ei löydä maistelematta. Mikään ei ole niin hienoa, kuin oppia uutta ja oivaltaa. Lisäksi ikinä ei tiedä, milloin jotain tietoa, tai taitoa elämässä tarvitsee.

Sanottakoon lopuksi, että en minäkään vielä tiedä mitä teen ”isona”.

Katso täältä VAAOn koulutukset

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopistossa (VAAOssa) Lähihoitajaksi opiskelelevan Niinan opiskelijatarina,

Opiskelijatarinat

VAAO, punainen kukka, joulutähti

VAAO

Juhlimme valmistuneita ja joulua!

Lue artikkeli Juhlimme valmistuneita ja joulua!

VAAO

Tervetuloa Huoltajafoorumiin tiistaina 12.3.2024 VAAOlle!

Lue artikkeli Tervetuloa Huoltajafoorumiin tiistaina 12.3.2024 VAAOlle!

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun