Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Kuvassa opiskelija istuu sängyllä tietokone sylissään. Hänellä on mustat kuulokkeet päässään ja kynä toisessa kädessään.

Wilma-ohjeet

Wilmassa

  • vastaanotat viestejä ja tiedotteita
  • seuraat opintojesi edistymistä
  • näet työjärjestyksesi, tuntimerkintäsi, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasi (HOKS), koulutus- ja/tai oppisopimuksesi, näyttösi, tutkinnon ammattitaitovaatimukset ja osaamisen arvioinnin toteuttamissuunnitelmat
  • ilmoitat poissaoloista etukäteen (täysi-ikäinen opiskelija tai alaikäisen huoltaja)
  • selvität poissaoloja (täysi-ikäinen opiskelija tai alaikäisen huoltaja)
  • haet ateriakorvausta (koulutussopimus) tai opintososiaalisia etuuksia (oppisopimus)
  • päivität yhteystietosi, lupatietosi ja haet opiskelijakorttia

Wilmaan kirjaudutaan oppilaitoksesta saatavalla käyttäjätunnuksella.

Osa Wilman toiminnoista on käytettävissä myös mobiililaitteeseen ladattavalla Wilma-sovelluksella.

Huoltajat
VAAOssa opiskelevan alaikäisen opiskelijan huoltaja luo itse oman henkilökohtaisen Wilma-tunnuksensa. Tunnuksen luominen vaatii vahvan tunnistautumisen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tunnuksen luomisen yhteydessä huoltajuus tarkistetaan Digi- ja väestötietovirastosta.

Mikäli huoltajalla on jo tunnukset Valkeakosken ammattiopiston Wilmaan, hän voi liittää uuden huollettavan tunnukseensa Wilman etusivulta Linkit-otsikon alta löytyvän ohjeen avulla.

Kun opiskelija täyttää 18 vuotta, huoltajien pääsy Wilmaan päättyy eikä huoltaja voi enää hoitaa opiskelijan asioita mm. pyytää opiskelutodistusta tai tiedustella opiskelijan koulun käyntiin liittyvistä asioista. Opiskelija voi antaa huoltajalle luvan jatkaa Wilman käyttöä. Tämä tapahtuu opiskelijan Wilman Lomakkeet-sivun kautta. (Löytyy vain Wilman selainversiosta, ei sovelluksesta.)

Huoltajien ohjeet löytyvät Wilman kirjautumissivulta

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun