Korttikoulutus

Hygieniapassi

Hygieniapassi

Kohderyhmä

Hygieniapassi vaaditaan, jos

 • käsittelee työssään pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita ja
 • työskentelee elintarvikehuoneistossa (esimerkiksi kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt, pikaruokaravintolat, elintarvikemyymälät ja elintarvikkeita valmistavat tehtaat)

Mitä hygieniaosaaminen on?

Elintarvikehygieenisellä osaamisella tarkoitetaan elintarvikehygienian perusteiden hallintaa, tietojen ja taitojen jatkuvaa ylläpitoa ja päivittämistä sekä ajankohtaisten alaa/toimipaikkaa/toimintaa koskevien muutosten huomioimista osana yrityksen omavalvontaa.

Elintarvikehygieenistä osaamista koskevat säädökset ja määräys:

Elintarvikehygienian osa-alueet ovat:

Verkkomateriaali

Ruokaa hygieniseesti -opiskelijan digiharjoitukset

Tietoa elintarvikehygieniasta (Ruokavirasto)
Lisätietoa hygieniapassista löytyy Ruokaviraston sivulta Hygieniapassi (maksullinen)

Hygieniapassitesti
Lupa kokata -oppilasmateriaali
Harjoittele ennen hygieniapassitestiin menoa! (maksullinen)

Also in English
Food hygiene proficiency test is also available in English for request 2-3 days before the test date. You can study from: Studies/training before the Hygiene Passport test – Finnish Food Authority (ruokavirasto.fi)

Opiskelijamäärä

14

Koulutuksen hinta

Yritysasiakkaat ja yksityiset henkilöt: Koulutuksen hinta 70 €/osallistuja (sis. alv 24 %). Koulutuksen jälkeen VAAOkoulutus Oy laskuttaa koulutuksen.

VAAOn opiskelijoille sekä Valkeakoski-campuksella opiskelevien lukion ja HAMKn opiskelijoille kortti/tutkintomaksu on 20 €. Koulutus on oltava maksettuna ennen koulutuksen alkua joko tilille FI05 5494 0920 0177 30/OKOYFIHH (kuitti mukaan) tai maksetaan koulutuksen alkaessa Väinölän (2. krs) kahvion kassalle. Tilille maksettaessa viestiosaan tulee merkintä osallistujan ja koulutuksen nimi, oma oppilaitos sekä opiskeluala.

Ilmoittautumisaika

Koulutukseen hakeudutaan viimeistään päivä (1) ennen koulutuksen alkamista.

Huomioitavaa

Koulutukseen saavutaan ilmoittautumisen mukaisesti ilman erillistä kutsua ellei oppilaitos ilmoita koulutuksen peruuntumisesta. Koulutukseen kokoonnutaan Valkeakosken ammattiopistoon, Vanhankyläntie 2 (päärakennus, 2 krs. aulaan).

Koulutukseen ja/tai testiin saavuttaessa on todistettava henkilöllisyytensä. Henkilöllisyystodistukseksi hyväksytään seuraavat alkuperäiset, kuvalliset ja voimassa olevat asiakirjat

 • suomalainen henkilökortti
 • suomalainen passi
 • suomalainen ajokortti ja mopokortti
 • suomalainen kuvallinen Kela-kortti
 • ulkomaalainen henkilökortti
 • ulkomaalainen passi
 • muukalaispassi (hyväksytään vain, jos muukalaispassissa ei ole merkintää siitä, että asiakirjanhaltijan henkilöllisyyttä ei ole voitu luotettavasti todeta)
 • pakolaisen matkustusasiakirja (hyväksytään vain, jos pakolaisen matkustusasiakirjassa ei ole merkintää siitä, asiakirjanhaltijan henkilöllisyyttä ei ole voitu luotettavasti todeta)
 • viranomaisen (poliisin/rajavartiolaitoksen) antama asiakirja, jossa on kopio passista, viranomaisen leima ja maininta siitä, että passi on toistaiseksi viranomaisen hallussa. Tätä asiakirjaa voi käyttää väliaikaisesti henkilöllisyytensä todistamiseen.
 • maahanmuuttoviraston pakolaisille, turvapaikanhakijoille tai muille maahanmuuttajille myöntämä oleskelulupakortti ja oleskelukortti.

Koulutuspaikka

Valkeakosken ammattiopisto, Vanhankyläntie 2, 37630 Valkeakoski, Väinölä: 2. krs kahvion/infon aula, josta testaaja ohjaa luokkatilaan.

Katso opaste

Koulutuksen järjestäjä

Koulutuksen järjestää: VAAOkoulutus Oy

Alkavat koulutukset

Tiistai 8.8.2023

14:00

Ilmoittaudu koulutukseen

Tiistai 5.9.2023

14:00

Ilmoittaudu koulutukseen

Tiistai 10.10.2023

14:00

Ilmoittaudu koulutukseen

Lisätietoja antaa

Grönroos Sari

Opettaja

Cateringala

+358447061065

Siirilä Mikko

Toimialapäällikkö, hyvinvointi ja liiketoiminta

Hallinto, Koulutus

+358449060305

Liittyviä opiskelijatarinoita

Lue kaikki

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Henkilö istuu sivuttain kameraan päin. Hän katsoo kameraan ja hymyilee. Hänellä on vaaleat pitkät hiukset ja mustat vaatteet.

Opiskelijatarinat

Opiskelijatarina Roosasta

Lue artikkeli
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, mieshenkilö katsoo hymyillen kameraan takki olalla.

Opiskelijatarinat

Opiskelijatarina Jukka-Pekasta

Lue artikkeli
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Kuvassa lähihoitaja-opiskelija, Hanna katsoo oikealle vieno hymy kasvoillaan. Hänellä on tummat hiukset ja siniset silmät.

Opiskelijatarinat

Opiskelijatarina Hannasta

Lue artikkeli

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun