VAAO

18.5.2021

Kesäkin on ammattiin opiskelun aikaa

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Sinipaitainen henkilö pitelee kameran edessä ruuvinavaajia. Hänen kasvonsa eivät näy. Taustalla on punainen auto.

Ammatillisen koulutuksen reformin myötä ammattiin opiskelua tapahtuu ympäri vuoden. Lukuvuosi ei päätykään suvivirteen, vaan ammattiin opiskeleva voi tehdä opintojaan myös kesän aikana. VAAOn kesä on täynnä mahdollisuuksia.

Uudet, yhteishaun kautta tulevat opiskelijat

Tämän vuoden, yhteishaun kautta valittujen opiskelijoiden Startti ammattiopintoihin toteutuu 28.-30.6. Kutsumme kaikki yhteishaun kautta valitut opiskelijat starttipäiville tutustumaan oppilaitokseen, oppimisympäristöihin, opetukseen, oppimiseen ja toimintaan jo kesäkuussa 28.-30.6.2021. Kun opiskelija ottaa opiskelupaikan vastaan Opintopolussa, hän saa sen jälkeen VAAOsta postia sähköpostiosoitteeseensa, jossa on tarkemmat ohjeet starttipäivistä ja niihin ilmoittautumisesta. Koronapandemia esti kaikki tutustumispäivät lukuvuoden aikana, joten aloitamme opinnot vähän eri tavalla ja jo kesäkuussa. Startti on muutenkin historiallinen, sillä ensimmäiset oppivelvolliset astuvat riveihin ja aloittavat matkan kohti urapolkuaan.

VAAOssa jo opiskelevat opiskelijat

Osa VAAOn opiskelijoista menee kesätöihin ja mikäli kyseessä on opintoihin soveltuva työpaikka, heille solmitaan joko koulutus- tai oppisopimus. Nämä opiskelijat hankkivat kesän ajan uutta osaamista, saavat työkokemuksen osaksi opintojaan ja nopeuttavat omaa valmistumistaan.

Osa VAAOn opiskelijoista valitsee kesäksi työn alle verkkokursseja ja nopeuttaa näin omaa valmistumistaan.

Kun omat voimat tai osaaminen eivät riitä

Osa VAAOn opiskelijoista ei ole, syystä tai toisesta edennyt opinnoissaan suunnitelmien mukaisesti ja opintoja on voinut jäädä kesken. VAAOn Varikko antaa ohjausta, tukea ja tsemppiä myös kesäaikaan. Yksin ei tarvitse selviytyä.

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, Pirhan esihenkilöt tutustumassa opiskeluhuoltoon. Kuvassa keltapaitainen henkilö seisoo ja esittelee toimintaa. Vaaleat hiukset ja silmälasit. Seisoo pöydän ääressä, kannettava tietokone auki pöydällä.

VAAO

PIRHAn esihenkilöt tutustuivat opiskeluhuollon arkeen VAAOlla

Lue artikkeli PIRHAn esihenkilöt tutustuivat opiskeluhuollon arkeen VAAOlla
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Maalarinvalkoisiin haalareihin pukeutunut tyttö pitää kädessään pitkävartista maalaustelaa ja osoittaa toisella kädellään tekstiä Osaamisella eteenpäin,

VAAO

Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa

Lue artikkeli Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, Taitaja2024-kilpailu: Kaksi nuorta seisoo puiden edessä hymyillen, molemmilla kultamitalit kaulassa: toisella pitkät vaaleat hiukset, toisella tummat ja lyhyet

VAAO

Taitajien kultainen mitalisade VAAOlle!

Lue artikkeli Taitajien kultainen mitalisade VAAOlle!

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun