Kahdeksan askelta onnistuneeseen yhteishakuun:

1. Selaa opiskelupaikkoja VAAOn sivuilla. Mikä tuntuisi kiinnostavalta? Mieti rauhassa ja avoimin mielin.

2. Löydettyäsi sopivan tutkinnon, klikkaa siinä olevaa linkkiä Opintopolkuun. Valitse joko ”Peruskoulupohjainen tutkinto” tai ”Ylioppilaspohjainen tutkinto” opiskelutaustasi mukaan.

3. Kun haettavia tutkintoja on enemmän kuin yksi, voit lisätä niitä kätevästi Opintopolun muistilistalle ”varastoon” ennen hakemista.

4. Täytä hakulomake. Yhdessä yhteishaussa voit hakea enintään viiteen koulutukseen. Aseta koulutukset hakulomakkeella toivomaasi järjestykseen. Toimita myös mahdolliset liitteet.

5. Jos muutat mieltäsi, voit muokata hakuasi hakuajan aikana. Voit tehdä sen sähköpostilla (neuvonta(at)opintopolku.fi) tai Oma Opintopolku -palvelussa (vaatii verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai sähköisen henkilökortin).

6. Jos valitsemaasi linjaan kuuluu pääsykoe (Sähkö- ja automaatioasentaja, sähkö- ja automaatiotekniikka sekä Lähihoitaja, sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala), saat kutsun ohjeineen postissa. Onnea kokeisiin!

7. Saat tiedon opiskelupaikasta kesäkuussa. Onneksi olkoon!

8. Eikö tärpännyt? Jos et saanut opiskelupaikkaa, tarjoaa jatkuva haku vielä mahdollisuuden. Älä luovuta!

Tärkeitä päivämääriä

Hakuaika oli 20.2.–13.3.2018. Nettihakemuksen on oltava tallennettuna viimeistään 13.3.2018 klo 15.00. Paperihakemuksen on oltava perillä Opetushallituksessa viimeistään 13.3.2018 kello 15.00

Soveltuvuuskokeet sekä kielikokeet järjestetään 21.2.–14.5.2018. välisenä aikana. Katso tarkemmat tiedot opintopolku.fi sivuilta.

Saat tiedon yhteishaun tuloksista aikaisintaan 14.6.2018

Ota vastaan opiskelupaikka viimeistään 28.6.2018

Print Friendly
JaaShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

VIISI hyvää syytä opiskella VAAOssa

Tulokset

Vuonna 2016 tehdyssä vertailussa VAAO oli sarjassaan, suuret monialaiset oppilaitokset, Pirkanmaan paras ja koko maan 13. paras!

Ilmapiiri

VAAO sykkii elämää, innostusta ja tekemisen tahtoa.

Kaikki lähellä

Kaverit, kaupungit, koulut, opinnot ja muu keskeinen.

Tuntuma työelämään

Hyvät verkostot työelämään luodaan jo opiskeluaikana. VAAOn kautta löydät hyvät työssäoppimispaikat ja työpaikoilla näet alan uusimmat kuviot.

Hyvät tilat

Ajanmukaisissa oppimisympäristöissä ja aidoissa työtilanteissa opiskelu sujuu.