Peruskoulun ja/tai lukion suorittanut, jos et hakenut kevään yhteishaussa ja etsit opiskelupaikkaa, katso jatkuvan haun koulutustarjonta.

Kahdeksan askelta onnistuneeseen yhteishakuun:

1. Selaa opiskelupaikkoja VAAOn sivuilla. Mikä tuntuisi kiinnostavalta? Mieti rauhassa ja avoimin mielin.

2. Löydettyäsi sopivan tutkinnon, klikkaa siinä olevaa linkkiä Opintopolkuun. Valitse joko ”Peruskoulupohjainen tutkinto” tai ”Ylioppilaspohjainen tutkinto” opiskelutaustasi mukaan.

3. Kun haettavia tutkintoja on enemmän kuin yksi, voit lisätä niitä kätevästi Opintopolun muistilistalle ”varastoon” ennen hakemista.

4. Täytä hakulomake. Yhdessä yhteishaussa voit hakea enintään viiteen koulutukseen. Aseta koulutukset hakulomakkeella toivomaasi järjestykseen. Toimita myös mahdolliset liitteet.

5. Jos muutat mieltäsi, voit muokata hakuasi hakuajan aikana. Voit tehdä sen sähköpostilla (neuvonta(at)opintopolku.fi) tai Oma Opintopolku -palvelussa (vaatii verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai sähköisen henkilökortin).

6. Jos valitsemaasi linjaan kuuluu soveltuvuuskoe (Sähkö- ja automaatioasentaja, sähkö- ja automaatiotekniikka sekä Lähihoitaja, sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala), saat kutsun ohjeineen sähköpostissa. Onnea kokeisiin!

7. Saat tiedon opiskelupaikasta sähköpostiisi kesäkuussa. Onneksi olkoon!

8. Eikö tärpännyt? Jos et saanut opiskelupaikkaa, tarjoaa jatkuva haku vielä mahdollisuuden. Älä luovuta!

Unelma-ammattiin voi päätyä montaa eri reittiä ja minkä ikäisenä tahansa. Tutustu kampanjaan väylätauki.fi -sivulla

Tärkeitä päivämääriä

Kevään 2019 yhteishaku ammatilliseen koulutukseen on päättynyt.

Mahdolliset soveltuvuuskokeet sekä kielikokeet järjestetään huhti-toukokuussa. Katso tarkemmat tiedot opintopolku.fi sivuilta.

Saat tiedon yhteishaun tuloksista aikaisintaan 13.6.2019.

Saat Opetushallituksen sähköpostin lisäksi VAAOsta valintakirjeen kotiisi.

HUOM! Saat VAAOn valintakirjeen sähköpostilla, mikäli olet hakulomakkeella hyväksynyt, että voimme toimittaa opiskelijavalintapäätöksen sähköisesti. Hakulomakkeella kohta ”Hyväksyn, että oppilaitos voi toimittaa päätöksen opiskelijavalinnasta sähköpostiini” Opiskelupaikka tulee vastaanottaa mahdollisimman pian, mutta viimeistään 27.6.2019

Hyviä syitä opiskella VAAOssa

Ilmapiiri

VAAO sykkii elämää, innostusta ja tekemisen tahtoa.

Kaikki lähellä

Kaverit, kaupungit, koulut, opinnot ja muu keskeinen.

Tuntuma työelämään

Hyvät verkostot työelämään luodaan jo opiskeluaikana. VAAOn kautta löydät hyvät työssäoppimispaikat ja työpaikoilla näet alan uusimmat kuviot.

Hyvät tilat

Ajanmukaisissa oppimisympäristöissä ja aidoissa työtilanteissa opiskelu sujuu.