VAAO

3.11.2021

Yhteistyössä voimme taklata työvoimapulaa

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, valmistuneita opiskelijoita ryhmäkuvassa, työelämän ja VAAOn edustajat eturivissä.

VAAOn ja TE-palvelujen yhteishankintakoulutuksena järjestetystä rekrytointikoulutuksesta valmistui lokakuussa yhdeksän opiskelijaa, jotka työllistyivät suoraan paikalliseen yritykseen. Veneenrakennusalan yrityksen, Fenix Marin Oy:n tuotanto on voimakkaassa kasvussa ja uusia työntekijöitä tarvitaan.

Koulutuksen lähtökohtana oli, että koulutamme opiskelijat suoraan yrityksen työtehtäviin. Yrityksen kanssa teimme yhteistyötä siten, että yritys koulutti opiskelijoita käytännön työtehtäviin työpaikalla ja VAAO vastasi teoriaopinnoista, ohjauksesta ja erilaisista korttikoulutuksista, kuten työturvallisuus- ja ensiapu.

Täsmäkoulutus on yksi keino työvoimapulan taltuttamiseen. Rekrytointikoulutuksen ideana on opiskelijoiden kouluttaminen suoraan yrityksen tarpeisiin, koulutuksen aikana opiskelijat eivät ole vielä yrityksen työntekijöinä. Rekrykoulutuksen järjestävät yrityksen aloitteesta, yritys, VAAO sekä ELY-keskus ja TE-palvelut yhteistyönä. Yritys vastaa käytännön opetuksesta työpaikalla ja VAAO teoriaopetuksesta sekä opiskelijan ohjaamisesta.

Jes! Vastasimme yhdessä työvoimatarpeeseen. Kiitos Fenix Marin Oy, että saimme toimia osaamisen yhteistyökumppanina!

Valmistuneita opiskelijoita, oppilaitoksen edustajia ja yrityksen työnjohdon henkilöitä veneitä rakentavan yrityksen Fenix Marinin tuotantotilassa Valkeakoskella.
Fenix Marinin edustajat, opiskelijat ja VAAOn väki yhteisessä luokkakuvassa

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Maalarinvalkoisiin haalareihin pukeutunut tyttö pitää kädessään pitkävartista maalaustelaa ja osoittaa toisella kädellään tekstiä Osaamisella eteenpäin,

VAAO

Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa

Lue artikkeli Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, Pirhan esihenkilöt tutustumassa opiskeluhuoltoon. Kuvassa keltapaitainen henkilö seisoo ja esittelee toimintaa. Vaaleat hiukset ja silmälasit. Seisoo pöydän ääressä, kannettava tietokone auki pöydällä.

VAAO

PIRHAn esihenkilöt tutustuivat opiskeluhuollon arkeen VAAOlla

Lue artikkeli PIRHAn esihenkilöt tutustuivat opiskeluhuollon arkeen VAAOlla
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, Koulutus ei meitä pelasta vaan osaaminen, vaaleahiuksinen mies katsoo hymyillen kameraan, vaalea paita

VAAO

Koulutus ei meitä pelasta, vaan osaaminen

Lue artikkeli Koulutus ei meitä pelasta, vaan osaaminen

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun