VAAO

3.11.2021

Yhteistyössä voimme taklata työvoimapulaa

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, valmistuneita opiskelijoita ryhmäkuvassa, työelämän ja VAAOn edustajat eturivissä.

VAAOn ja TE-palvelujen yhteishankintakoulutuksena järjestetystä rekrytointikoulutuksesta valmistui lokakuussa yhdeksän opiskelijaa, jotka työllistyivät suoraan paikalliseen yritykseen. Veneenrakennusalan yrityksen, Fenix Marin Oy:n tuotanto on voimakkaassa kasvussa ja uusia työntekijöitä tarvitaan.

Koulutuksen lähtökohtana oli, että koulutamme opiskelijat suoraan yrityksen työtehtäviin. Yrityksen kanssa teimme yhteistyötä siten, että yritys koulutti opiskelijoita käytännön työtehtäviin työpaikalla ja VAAO vastasi teoriaopinnoista, ohjauksesta ja erilaisista korttikoulutuksista, kuten työturvallisuus- ja ensiapu.

Täsmäkoulutus on yksi keino työvoimapulan taltuttamiseen. Rekrytointikoulutuksen ideana on opiskelijoiden kouluttaminen suoraan yrityksen tarpeisiin, koulutuksen aikana opiskelijat eivät ole vielä yrityksen työntekijöinä. Rekrykoulutuksen järjestävät yrityksen aloitteesta, yritys, VAAO sekä ELY-keskus ja TE-palvelut yhteistyönä. Yritys vastaa käytännön opetuksesta työpaikalla ja VAAO teoriaopetuksesta sekä opiskelijan ohjaamisesta.

Jes! Vastasimme yhdessä työvoimatarpeeseen. Kiitos Fenix Marin Oy, että saimme toimia osaamisen yhteistyökumppanina!

Valmistuneita opiskelijoita, oppilaitoksen edustajia ja yrityksen työnjohdon henkilöitä veneitä rakentavan yrityksen Fenix Marinin tuotantotilassa Valkeakoskella.
Fenix Marinin edustajat, opiskelijat ja VAAOn väki yhteisessä luokkakuvassa

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Henkilö hyppää innoissaan ja huutaa kiitos! Hänellä on päällään keltainen t-paita, siniset farkut ja valkoiset kengät.

VAAO

Valkeakosken ammattiopisto, hymyilevä kasvokuva naishenkilöstä.

VAAO

Kirsti Sand – vuoden 2021 VAAOlainen!

Lue artikkeli Kirsti Sand – vuoden 2021 VAAOlainen!
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, vuoden 2022 VAAOlaisiksi valitut Anu Halttunen ja Mikko Siirilä seisovat portaikossa kukkapaketit kädessä ja hymyilevät kameraan.

VAAO

Vuoden VAAOlaiset Anu Halttunen ja Mikko Siirilä

Lue artikkeli Vuoden VAAOlaiset Anu Halttunen ja Mikko Siirilä

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun