Walklandia ja Valkeakosken ammattiopisto nuorten asialla

Walklandia on jotain, jonka äärelle kannattaa pysähtyä. Walklandia on valkeakoskelainen, positiivinen, rohkea ja uniikki yhteisöprojekti, jossa rakennetaan Valkeakoskelle yhteisöllisesti askel kerrallaan kokonainen hauskanpitopuisto. Tärkeä ja keskeinen ajatus, on, että Walklandiassa on ja järjestetään kaikkien lasten ja nuorten saavutettavissa olevia, pääsymaksuttomia ja elämyksellisiä liikkumispaikkoja ja liikuntatempauksia.

Walklandian idea syntyi 5.12.2020, yhteistyökumppaneiden Ville Virkki, Tomi Kuparinen, Joni Kumlander ja Mikko Hallamaa kesken. Halusimme tehdä nuorten hyvinvoinnin eteen jotain, joka on kaikkien saavutettavissa. Lähdimme viemään asiaa tuumasta toimeen-periaatteella ja välittää positiivisuutta. Valkeakoskella halutaan pitää huolta nuorista, toteaa Ville Virkki. Aina ei tarvita joukkueurheilua ja maksullisia harrastuksia, vaan liikkua voi muutenkin, lisää Tomi Kuparinen.

Hankkeen suunnittelua varten on perustettu Walklandia ry., jonka takaa löytyy valkeakoskelaisia yrittäjiä. Lisäksi yhdistyksessä toimii erilaisia kehitystiimejä, joiden vastuulla on esimerkiksi alueen suunnittelu, rahoitus ja markkinointi. Walklandia on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka toteuttaa hanketta suurella sydämellä ja kotiseuturakkaudella – vapaaehtoisvoimin.

Tapasimme ideanikkarit, Virkin ja Kuparisen Walklandiaan rakentuvan pumptrack-radan reunalla ja kävimme myös katsomassa viereen rakentuvaa uutta skeittipuistoa sekä Kepparimaan kenttäaluetta. Kaikki nämä tulevat löytymään Waltikan ja palloiluhallin väliseltä alueelta. Alueen kehitys jatkuu mahdollisten lisätoimintojen, kuten esimerkiksi seikkailuradan, kuntoilualueen ja näkötornin suunnittelun merkeissä. Hauskanpitopuiston on tarkoitus olla kokonaisuudessaan valmis monipuolinen harrastus- ja virkistyspaikka vuonna 2025, jonne tullaan harrastamaan kauempaakin. Alueen monikäyttöisyys tulee olemaan etu. Kaikki on lähellä.

Virkki toteaa saman viestin, mikä löytyy myös Walklandian verkkosivuilta: Haluamme näyttää esimerkkiä, että positiivisuudella, omalla aktiivisuudella ja avoimuudella voimme yhteistyössä kaupungin kanssa kehittää Valkeakoskesta Pirkanmaan parhaimman kunnan asua. Walklandian ensisijainen toiminnan ydin on luoda kattava verkosto Pirkanmaan alueen yrityksistä, seuroista ja yhteisöistä.

Valkeakosken ammattiopisto jakaa nuorten hyvinvoinnin edistämisen ja syrjäytymisen ehkäisyn tärkeyden. Varsinkin tänä aikana yhdessä tekemisen merkitys kasvaa ja mekin haluamme, että lapsilla ja nuorilla on paikkoja harrastaa, kokea elämyksiä yhteisöllisyydestä ja onnistumisesta. Olemme omalta osaltamme mukana tekemässä tästä positiivisesta ideasta totta erilaisten opiskelijoiden oppimista edistävien yhteistyöprojektien kautta.

Lähde: Haastattelut ja Walklandian verkkosivut

Ville Virkki kuvan vasemmassa reunassa ja Tomi Kuparinen toinen oikealta esittelivät rakentuvaa Walklandiaa VAAOlaisille. VAAOlta mukana olivat Petri Kautto, Kai Ollilla, Raimo Alarova ja Mikko Siirilä.