VAAO

5.10.2023

Virtuaalitodellisuus vauhdittaa työturvallisuuden oppimista: VAAO opiskelijat eturintamassa digitaalisessa koulutuksessa

Tämän syksyn aikana VAAOn opiskelijat ja opettajat ovat astuneet digitaalisen oppimisen uuteen aikakauteen, kun he ovat perehtyneet Työterveyslaitoksen kehittämiin Virtuarion virtuaalisiin työturvallisuusharjoitteisiin. Myös kansainväliset opiskelijat, ohjaajat ja ryhmät ovat osallistuneet innokkaasti näihin harjoituksiin, joilla on merkittävä vaikutus työturvallisuusajatteluun ja -taitoihin. 

Virtuaaliset harjoitteet, jotka kestävät noin 15–20 minuuttia ja ne suoritetaan Pico VR -laseilla Virtuario-sovelluksessa. Harjoitukset kattavat laajan kirjon aiheita, kuten työturvallisuushavainnointi, ensiapu, ergonomia, työyhteisötaitojen kehittäminen, työstä palautuminen, sirkkelin käyttö, palo- ja pelastusturvallisuus, laboratorioturvallisuus, hallin ja työmaan nostot, uhkaavat asiakastilanteet, liikenteen keskellä työskentely sekä keittiöhygienia – vain muutamia mainitakseni. Harjoitukset ovat saatavilla sekä suomeksi että englanniksi, jotta ne palvelevat monipuolisesti kaikkia osallistujia. 

Yksilönä suoritettavat harjoitukset VR-teknologialla eivät ainoastaan tehosta tarkkaavaisuutta, vaan myös auttavat keskittymään paremmin, helpottavat uusien asioiden omaksumista ja mahdollistavat toistuvan harjoittelun. Erityisen merkittävää on, että virtuaalisen harjoittelun ansiosta kasvokkain tapahtuva kohtaaminen ei ole välttämätöntä, mikä tekee sosiaalisten tilanteiden harjoittelusta helpompaa ja kokijalle miellyttävämpää. 

Langattomat Pico VR -lasit mahtuvat kätevästi pienen kotelon sisään, joka mahdollistaa laitteen helpon siirtämisen ja kuljettamisen tarvittaessa. Tämä parantaa laitteen saatavuutta ja mahdollistaa Virtuarion käytön monipuolisesti eri opetusympäristöissä. 

Virtuario ei ainoastaan ole tuonut uutta ulottuvuutta VAAOn opetukselle vaan myös tukee oppilaitoksen digistrategiaa. Tämän strategian keskiössä on opiskelijoiden perehdyttäminen uusiin teknologioihin, mikä puolestaan tehostaa heidän työllistymistään ja digitaitojaan. Lisäksi Virtuario tukee Euroopan komission vihreän kehityksen 2030 ohjelmaa, jonka tavoitteena on ilmastoneutraali työskentely virtuaalisia tiloja hyödyntäen. Näin VAAO kantaa vastuuta kestävän kehityksen edistämisessä ja samalla varmistaa, että opiskelijat ovat ajan tasalla tulevaisuuden työelämän vaatimuksissa. 

Kirjoittaja: Heidi Elijoki

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, Pirhan esihenkilöt tutustumassa opiskeluhuoltoon. Kuvassa keltapaitainen henkilö seisoo ja esittelee toimintaa. Vaaleat hiukset ja silmälasit. Seisoo pöydän ääressä, kannettava tietokone auki pöydällä.

VAAO

PIRHAn esihenkilöt tutustuivat opiskeluhuollon arkeen VAAOlla

Lue artikkeli PIRHAn esihenkilöt tutustuivat opiskeluhuollon arkeen VAAOlla
Valkeakosken ammattiopistossa (VAAOssa) Lähihoitajaksi opiskelelevan Niinan opiskelijatarina,

Opiskelijatarinat

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Maalarinvalkoisiin haalareihin pukeutunut tyttö pitää kädessään pitkävartista maalaustelaa ja osoittaa toisella kädellään tekstiä Osaamisella eteenpäin,

VAAO

Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa

Lue artikkeli Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun