VAAO

17.2.2021

Valkeakosken ammattiopistolle merkittävä rahoituspäätös kansainväliseen liikkuvuustoimintaan

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Neljä henkilöä seisoo luokkatilassa ja hymyilee kameralle.

17.2.2021 Valkeakosken ammattiopisto

Valkeakosken ammattiopisto (VAAO) sai maanantaina 15.2.2021 Opetushallituksesta oppilaitoksen kansainvälisyystoiminnan historian merkittävimmän päätöksen, kun VAAOlle myönnettiin Erasmus-akkreditointi ohjelmakaudelle 2021-2027.

Erasmus-akkreditointi mahdollistaa suunnitelmallisen ja strategisen kansainvälisen liikkuvuuden toteuttamisen uudella Erasmus+ -ohjelmakaudella. Akkreditointi on osoitus organisaation sitoutumisesta Erasmus+ -ohjelman laatustandardeihin ja se mahdollistaa säännöllisen vuosittaisen Erasmus+ -rahoituksen ammatillisen koulutuksen opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuuteen koko ohjelmakauden ajan. Opiskelijaliikkuvuudet tarkoittavat käytännössä ammatilliseen tutkintoon sisältyviä ulkomailla suoritettavia työssä oppimisen jaksoja, joihin VAAOlta on mahdollisuus hakeutua kaikilta aloilta sekä nuorten että aikuisten koulutuksista. Henkilöstöliikkuvuuksilla puolestaan kehitetään oppilaitoksen henkilöstön ammatillista osaamista, kielitaitoa sekä kansainvälisyys- ja kulttuuriosaamista.

Päätös on suuri askel eteenpäin VAAOn kansainvälisyystoiminnan laadun ja volyymin kehittämisessä juuri laaditun kansainvälisyysstrategian mukaisesti ja takaa merkittävät rahoitusraamit opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuuksille heti, kun liikkuvuustoiminnot on mahdollista käynnistää uudestaan koronapandemian jälkeen.

VAAO on kehittänyt kansainvälistä liikkuvuustoimintaa systemaattisesti jo pitkään ja osallistunut Erasmus+ -ohjelmaan yhtäjaksoisesti koko hankeohjelman alusta vuodesta 2014 alkaen. Vuoden 2020 lopussa päättyneen ohjelmakauden aikana toteutettiin VAAOsta noin 120 opiskelijaliikkuvuutta sekä 40 henkilöstöliikkuvuutta useisiin Euroopan Unionin maihin. Suosituimmat kohdemaat päättyneellä hankekaudella olivat Espanja, Italia, Saksa, Unkari ja Viro.

Erasmus+ -liikkuvuusjakso on opiskelijalle kokonaisvaltainen ja vaikuttava kokemus

VAAOsta kokiksi valmistunut Risto Saarinen on asiakaspalvelutöissä Valkeakosken Citymarketin palvelutiskillä. Opintojensa aikana Risto osallistui Erasmus+ -liikkuvuusjaksolle ja oli töissä Saksan Rotenburgissa sijaitsevan viiden tähden luksushotellin Landhaus Wachtelhofin keittiössä. VAAOlle tammikuussa 2021 rakennetun kiinteän kansainvälisyysnäyttelyn opiskelijatarinoissa Risto kertoo jaksostaan seuraavasti: ”Ammatillisen osaamisen kehittymisen lisäksi pääsin näkemään uusia maisemia ja tutustumaan uuteen kulttuuriin, minkä kautta omaksuin uusia tapoja tehdä asioita. Sain paljon ammatillista kokemusta, itseluottamusta, uusia ystäviä ja aloin nähdä asioita uusista, luovemmista näkökulmista.”

Riston tarina on varsin tyypillinen kuvaus liikkuvuusjakson vaikuttavuudesta opiskelijan näkökulmasta. Lähes poikkeuksetta opiskelijat nostavat jaksoista esille itseluottamuksen kasvua, rohkeuden lisääntymistä ja kansainvälisten tuttavuuksien syntymistä.

Lisätietoja

Mikko Siirilä
Toimialapäällikkö, hyvinvointi ja liiketoiminta
puh. 044 9060 305
mikko.siirila(a)vaao.fi

Kuvassa saksalainen luksusuhotelli, jossa VAAOn opiskelijat ovat käyneet työssä oppimassa jo vuosikymmenen ajan.
Luksushotelli Landhaus Wachtelhof Saksan Rotenburgissa on toiminut VAAOn kokkiopiskelijoiden työssä oppimisen yhteistyökumppanina jo yli vuosikymmenen ajan.

 

Lähihoitajaopiskelijat Sara Niinimäki ja Sofia Lammasaitta sekä alan ammatillinen opettaja Pirkko Maatraiva Erasmus+ -liikkuvuusjaksollaan Italian Rovatossa.

 

 

 

 

 

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

VAAO

VAAOn opiskelijat innostavat nuoria ammatilliseen koulutukseen 

Lue artikkeli VAAOn opiskelijat innostavat nuoria ammatilliseen koulutukseen 
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Maalarinvalkoisiin haalareihin pukeutunut tyttö pitää kädessään pitkävartista maalaustelaa ja osoittaa toisella kädellään tekstiä Osaamisella eteenpäin,

VAAO

Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa

Lue artikkeli Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa

VAAO

360-asteen oppimiskokemus: K-Supermarket Ratina oppimisympäristönä VAAOssa

Lue artikkeli 360-asteen oppimiskokemus: K-Supermarket Ratina oppimisympäristönä VAAOssa

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun