VAAO

19.2.2024

VAAOsta finaalipaikka kolmeen lajiin

Tammikuun ja helmikuun vaihteessa järjestettiin Taitaja ammattitaidon SM-kilpailun semifinaalit ympäri Suomea. Nyt selvillä on 450 finalistia, jotka pistävät parastaan toukokuussa Kuopiossa Taitaja2024-tapahtumassa.

VAAO sai finaalipaikan kolmeen eri lajiin. Toukokuussa Kuopiossa VAAOsta kilpailevat:

Robin Hakala, kilpailulajina Asiakaspalvelu ja myynti. Robin on ensimmäisen vuoden liiketoiminnnan opiskelija. Uskomattoman hieno saavutus päästä ensimmäisistä semeistä finaaliin! Robinin kilpailuhuoltajana toimii Petri Kautto.

Alissa Matomäki, kilpailulajina Hiusmuotoilu. Alissa opiskelee meillä kolmatta vuotta. Hän kilpaili myös viime vuoden finaalissa Espoossa, joten kisakokemusta on jo muita enemmän. Alissan kilpailuhuoltajana toimii Ritva Ikonen.

Sofia Männistö ja Silvia Sillanpää, kilpailulajina Yrittäjyys, joka on parikilpailu. Viime vuoden semeissä Sofia ja Silvia jäivät hiuskarvan päähän finaalipaikasta, mutta tänä vuonna he eivät jättäneet muille mahdollisuuksia vaan menivät finaaliin ylivoimaisesti parhailla pisteillä. Sofia ja Silvia ovat toisen vuoden liiketoiminnan opiskelijoita. Heidän kilpailuhuoltajana toimii Jan Nigmann.

Jokaisesta lajista eteni finaaliin kahdeksan kilpailijaa, yhteensä siis 450 finalistia.

Finalistien nimet ja lajit löytyvät Taitaja2024-verkkosivuilta.

Taitaja2024 Kuopio on mahtava tilaisuus päästä tutustumaan suomalaiseen huippuosaamiseen. Tapahtuma heitetään käyntiin Kuopiossa 20.–23.5.2024, ja menoa riittää Savon ammattiopiston Savilahden kampuksella ja Kuopio-hallissa. Kolme lajia hoidetaan etänä. Finaalissa mittaa ottavat noin 450 opiskelijaa eri ammattialoilta.

Taitaja2024-tapahtuman yhteydessä pyörii myös Taitaja9-kilpailu yläkoululaisille. Yhteensä 50 kilpailulajia nähdään tapahtumassa, jonka keskiössä ovat kestävä tulevaisuus ja virtuaalisuuden kehittäminen. Nämä teemat näkyvät tapahtuman suunnittelusta aina toteutukseen asti. Ammattinäytöksissä esitellään myös ajankohtaisia teemoja, kuten prosessialaa, lentokonehuoltoa ja korujen valmistusta. Taitaja2024-tapahtuma on avoin kaikille ja vieläpä täysin ilmainen tilaisuus tutustua suomalaiseen huippuammattiosaamiseen.

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

VAAO

VAAOn opiskelijat innostavat nuoria ammatilliseen koulutukseen 

Lue artikkeli VAAOn opiskelijat innostavat nuoria ammatilliseen koulutukseen 
Valkeakosken ammattiopistossa (VAAOssa) Lähihoitajaksi opiskelelevan Niinan opiskelijatarina,

Opiskelijatarinat

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Maalarinvalkoisiin haalareihin pukeutunut tyttö pitää kädessään pitkävartista maalaustelaa ja osoittaa toisella kädellään tekstiä Osaamisella eteenpäin,

VAAO

Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa

Lue artikkeli Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun