VAAO

12.5.2023

VAAOn Alissa ja Lauri Taitaja-finaalissa!

Taitaja on vuosittain järjestettävä ammattitaidon suomenmestaruuskilpailu. Taitaja2023-tapahtuma järjestettiin tänä vuonna Espoossa 8.-11.5. Taitaja2023-finaalissa 500 ammatillista opiskelijaa kilpaili suomenmestaruusmitaleista 47 eri kilpailulajissa. VAAOa finaalissa edustivat Hiusmuotoilu-lajissa toisen vuoden opiskelija Alissa Matomäki sekä Asiakaspalvelu ja myynti -lajissa ensimmäisen vuoden opiskelija Lauri Luoto.

Alissan kilpailutehtävät finaaliviikolla koostuivat monipuolisista parturi-kampaajan työtehtävistä kuten leikkauksista, värjäyksistä, rakennekäsittelystä ja kampauksista. Alissalla on huippuosaajalle tunnusomaisia vahvuuksia kuten vastuunkanto sekä halu kehittyä. Hänellä on myös uskomattoman hyvä paineensietokyky sekä rohkeus työskennellä epämukavuusalueella.

Toinen kilpailijamme Lauri Luoto kilpaili Asiakaspalvelu ja myynti -lajissa. Laurin kilpailutehtävät koostuivat erilaisista asiakaspalvelu- ja myyntitehtävistä sekä kisahallissa että kauppakeskus Iso Omenassa. Lauri on aloittanut liiketoiminnan opinnot elokuussa 2022. Osaamista on lyhyessä ajassa kertynyt niin paljon, että Lauri lunasti alkuvuoden semifinaaleissa finaalipaikan. Lauri on nopeaoppinen ja kilpailuhenkinen. Hän on rohkea esiintyjä eikä urheilutaustansa ansiosta hyydy vaikeissakaan tilanteissa.

Taitaja-mitalitaistot olivat tänäkin vuonna tasaiset ja tiukat. VAAOn finalistit suoriutuivat haastavista finaalitehtävistä hienosti, mutta tällä kertaa se ei riittänyt mitalisijoille. Alissa ja Lauri saivat kuitenkin finaalissa paljon uutta osaamista ja tärkeää kilpailukokemusta uskomattoman hienossa oppimisympäristössä!

VAAOn pienen, mutta pippurisen huippuosaajatiiimin taustalla toimivat kilpailuhuolto.

Kuvat: Skills Finland / Luomalehto Laura, Kaisa Karvonen

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, Taitaja2024-kilpailu: Kaksi nuorta seisoo puiden edessä hymyillen, molemmilla kultamitalit kaulassa: toisella pitkät vaaleat hiukset, toisella tummat ja lyhyet

VAAO

Taitajien kultainen mitalisade VAAOlle!

Lue artikkeli Taitajien kultainen mitalisade VAAOlle!

VAAO

VAAOsta finaalipaikka kolmeen lajiin

Lue artikkeli VAAOsta finaalipaikka kolmeen lajiin
VAAO, Valkeakosken ammattiopisto, kuvassa vuoden Taitaja-kilpailuiden teksti Taitaja Mästare Kuopio 2024

VAAO

Taitajasemifinaalit käynnistyivät ja VAAO on mukana

Lue artikkeli Taitajasemifinaalit käynnistyivät ja VAAO on mukana

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun