VAAO

12.5.2023

VAAOn Alissa ja Lauri Taitaja-finaalissa!

Taitaja on vuosittain järjestettävä ammattitaidon suomenmestaruuskilpailu. Taitaja2023-tapahtuma järjestettiin tänä vuonna Espoossa 8.-11.5. Taitaja2023-finaalissa 500 ammatillista opiskelijaa kilpaili suomenmestaruusmitaleista 47 eri kilpailulajissa. VAAOa finaalissa edustivat Hiusmuotoilu-lajissa toisen vuoden opiskelija Alissa Matomäki sekä Asiakaspalvelu ja myynti -lajissa ensimmäisen vuoden opiskelija Lauri Luoto.

Alissan kilpailutehtävät finaaliviikolla koostuivat monipuolisista parturi-kampaajan työtehtävistä kuten leikkauksista, värjäyksistä, rakennekäsittelystä ja kampauksista. Alissalla on huippuosaajalle tunnusomaisia vahvuuksia kuten vastuunkanto sekä halu kehittyä. Hänellä on myös uskomattoman hyvä paineensietokyky sekä rohkeus työskennellä epämukavuusalueella.

Toinen kilpailijamme Lauri Luoto kilpaili Asiakaspalvelu ja myynti -lajissa. Laurin kilpailutehtävät koostuivat erilaisista asiakaspalvelu- ja myyntitehtävistä sekä kisahallissa että kauppakeskus Iso Omenassa. Lauri on aloittanut liiketoiminnan opinnot elokuussa 2022. Osaamista on lyhyessä ajassa kertynyt niin paljon, että Lauri lunasti alkuvuoden semifinaaleissa finaalipaikan. Lauri on nopeaoppinen ja kilpailuhenkinen. Hän on rohkea esiintyjä eikä urheilutaustansa ansiosta hyydy vaikeissakaan tilanteissa.

Taitaja-mitalitaistot olivat tänäkin vuonna tasaiset ja tiukat. VAAOn finalistit suoriutuivat haastavista finaalitehtävistä hienosti, mutta tällä kertaa se ei riittänyt mitalisijoille. Alissa ja Lauri saivat kuitenkin finaalissa paljon uutta osaamista ja tärkeää kilpailukokemusta uskomattoman hienossa oppimisympäristössä!

VAAOn pienen, mutta pippurisen huippuosaajatiiimin taustalla toimivat kilpailuhuolto.

Kuvat: Skills Finland / Luomalehto Laura, Kaisa Karvonen

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

VAAO

VAAOn opiskelijat innostavat nuoria ammatilliseen koulutukseen 

Lue artikkeli VAAOn opiskelijat innostavat nuoria ammatilliseen koulutukseen 
VAAOn kansainväliset vieraat nauttimassa Haka FCn pelissä Valkeakoskella,

VAAO

Kansainvälisesti kohti syksyä

Lue artikkeli Kansainvälisesti kohti syksyä
Erasmus+ Lifelong Moving and Volunteering in Europe VAAO

VAAO

Erasmus+ ja kansainvälisyys tapetilla VAAOssa

Lue artikkeli Erasmus+ ja kansainvälisyys tapetilla VAAOssa

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun