VAAO

23.3.2023

VAAO kiinnosti yhteishaussa!

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Henkilö hyppää innoissaan ja huutaa kiitos! Hänellä on päällään keltainen t-paita, siniset farkut ja valkoiset kengät.

VAAO kiinnosti hakijoita juuri päätyneessä yhteishaussa. VAAOn ammatillisiin koulutuksiin haki yhteishaussa 289 ensisijaista hakijaa. Hakijoita eri alojen perustutkintoihin ja TUVAan oli yhteensä 1065. Tiedot ovat Opetushallituksen ennakkotietoja Opintopolusta ja tiedot saattavat tarkentua vielä jonkun verran.

Teknologian ja rakentamisen alat olivat myös tänä vuonna vetovoimaisia. Eniten hakijoita oli sähkö- ja automaatioalan, talotekniikan ja rakennus- ja ajoneuvoalan perustutkintoihin. Hyvinvoinnin ja liiketoiminnan aloista liiketoiminnan perustutkinto oli vetovoimaisin.

Kaikki perustutkinnot kiinnostivat hakijoita. Ammatillinen osaaminen on tärkeää, työvoimapula on tuttua monilta aloilta ja tekijöitä tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa.

Tutkintokoulutukseen valmentava (TUVA) -koulutus on laajentunut ja opiskelijamäärät ovat VAAOllakin kasvaneet. TUVA-koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle valmiuksia hakeutua ammatilliseen tutkintokoulutukseen tai lukiokoulutukseen. TUVAn laittoi ensisijaiseksi hakukohteeksi 18 nuorta.

Yhteishaussa hakija pystyy hakemaan seitsemään hakutoiveeseen. Ensisijaisuus, ensimmäinen hakutoive, tarkoittaa opiskelupaikkaa, johon hakija eniten haluaa päästä opiskelemaan. Suurin osa hakijoista pääsee ykköstoiveeseensa opiskelemaan VAAOlle. Yhteishaussa hakeutuvat opiskelemaan pääsääntöisesti oppivelvolliset, peruskoulunsa päättävät nuoret.

Myös kuntayhtymäjohtaja/rehtori Raimo Alarova on tyytyväinen hakijamäärien kasvuun. ”VAAO lisäsi hienosti vetovoimaisuuttaan, ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi 24:llä hakijalla viime vuoteen verrattuna. Tämä on hyvä saavutus, ottaen huomioon, että olemme kaikki seuranneet julkista keskustelua työvoimapulasta ja myös ammatillisen koulutuksen haasteista.” Apulaisrehtori Pirjo Hauvala iloitsee siitä, että lähes kaikki hakijat pääsevät ensisijaiseen hakutoiveeseensa opiskelemaan. ”Oma motivaatio ammatin oppimiseen on todella tärkeää. Opettajat auraavat polut ammattiin ja työelämään, muu henkilöstö tukee kulkua, mutta jokaisen on kuitenkin oma polkunsa kuljettava ja askeleensa valittava. Opintojen jälkeen avautuvat kaikki väylät työelämään ja mahdollisuudet jatko-opintoihin ja itsensä kehittämiseen.”

Yhteishaun tulokset julkaistaan 15.6.2023

Yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 15.6. Opetushallitus lähettää sähköisen tuloskirjeen ja paikan vastaanottamislinkin hakijalle. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan viimeistään 29.6. VAAOn opintotoimistosta lähetetään kutsukirje sähköisesti. Julkaisuluvan antaneiden, uusien opiskelijoidemme nimet julkaistaan myös VAAOn verkkosivuilla. Ja me tapaamme sitten opintojen merkeissä elokuussa.

Kiitos kaikille hakijoille!

Lisätiedot

rehtori/kuntayhtymäjohtaja Raimo Alarova
040 080 0972
raimo.alarova@vaao.fi

apulaisrehtori Pirjo Hauvala
044 9060273
pirjo.hauvala@vaao.fi

Mahdollistamme Valkeakosken ammattiopistossa (VAAO) joustavat opinto- ja urapolut yhteistyössä työelämän kanssa – paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Kehitämme osaamista ja valmiuksia. Meillä on noin 1300 opiskelijaa ja 125 osaavaa henkilöä vastaamassa toiminnan sujuvuudesta. Strategiamme mukaisesti haluamme olla pippurinen osaamisen ykköskumppani. Olemme alueemme rohkea, energinen ja sisukas koulutusyhteisö sekä joustava yhteistyökumppani.

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Maalarinvalkoisiin haalareihin pukeutunut tyttö pitää kädessään pitkävartista maalaustelaa ja osoittaa toisella kädellään tekstiä Osaamisella eteenpäin,

VAAO

Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa

Lue artikkeli Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, Pirhan esihenkilöt tutustumassa opiskeluhuoltoon. Kuvassa keltapaitainen henkilö seisoo ja esittelee toimintaa. Vaaleat hiukset ja silmälasit. Seisoo pöydän ääressä, kannettava tietokone auki pöydällä.

VAAO

PIRHAn esihenkilöt tutustuivat opiskeluhuollon arkeen VAAOlla

Lue artikkeli PIRHAn esihenkilöt tutustuivat opiskeluhuollon arkeen VAAOlla
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, Taitaja2024-kilpailu: Kaksi nuorta seisoo puiden edessä hymyillen, molemmilla kultamitalit kaulassa: toisella pitkät vaaleat hiukset, toisella tummat ja lyhyet

VAAO

Taitajien kultainen mitalisade VAAOlle!

Lue artikkeli Taitajien kultainen mitalisade VAAOlle!

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun