VAAO

9.5.2022

VAAO ja Taloushallintoliitto tiivistävät yhteistyötä

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO henkilö luokassa hymyilee kameraan, vaaleanpunainen huppari päällä. Taustalla toinen opiskelija hymyilee

Valkeakosken ammattiopistosta valmistuu vuosittain taloushallinnon osaamiseen suuntautuneita merkonomeja, mutta lisää tekijöitä tarvitaan. Pääsimme mukaan Taloushallintoliiton verkostoon, joka kokoaa kaikki osapuolet yhteen ja tarjoaa yhteisen verkostoitumisfoorumin. Tiivistämällä meidän, opiskelijoiden ja työnantajien vuoropuhelua siitä, mitä mahdollisuuksia VAAOssa voimme tarjota ja mitä työelämä tulevilta osaajilta edellyttää, nostamme yhdessä taloushallintoalaa paremmin näkyviin.

Löytyykö osaajia?

Taloushallintoala vaatii paljon, mutta antaa enemmän. Ala on näköalapaikka liiketalouden ytimeen. Tulevaisuus tarjoaa entistä enemmän uudenlaisia mahdollisuuksia, myös ohjelmistorobotiikan ja digitalisaation osaamista tarvitaan. Alan keskeiset osaajat ovat merkonomeja ja tradenomeja. Koulutuksen taso on korkea ja opiskelumuotoja on useita. Tiesitkö, että taloushallinnon alalla työskentelee Suomessa yli 12 000 henkilöä ja alan vuosittainen liikevaihto on lähes 1,3 miljardia euroa (Taloushallintoliitto).

Taloushallintoalaa opettava lehtori, Kirsti Sand nostaa mielellään esiin taloushallinnon alaa toimialana sekä yrityksiä ja erilaisia taloushallinnon verkostoja yhteistyökumppanina ja työllistymisen mahdollisuutena. Hän on tyytyväinen, että yhteistyötä vahvistetaan Taloushallintoliiton oppilaitosjäsenyydellä.

Taloushallinnon alalle voi työllistyä monella tavalla, alan tulevaisuuden näkymät ovat valoisat ja uusia tekijöitä tarvitaan. Rutiininomaiset tehtävät ovat enemmän tai vähemmän osa työarkea, mutta tekijöille löytyy kuitenkin erilaisia rooleja ja osaamistasoja. Osaamiseen vaikuttavat muun muassa työkokemus, henkilökohtaiset kiinnostuksen kohteet, asiakkaat, koulutus sekä muut elämän varrella hankitut tiedot ja taidot. Tehtävänimikkeitä ovat mm. assistentti, kirjanpitäjä, KLT-kirjanpitäjä, controller, erityisasiantuntija, yritysneuvoja, talouspäällikkö ja talousjohtaja. Taloushallintoala sopii asiakaspalvelutaitoiselle, analyyttiselle, oma-aloitteiselle, vastuuntuntoiselle ja uudistumiskykyiselle tekijälle, toteaa Sand.

Taloushallintoalan työkenttä on mielenkiintoinen ja monipuolinen.

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, Pirhan esihenkilöt tutustumassa opiskeluhuoltoon. Kuvassa keltapaitainen henkilö seisoo ja esittelee toimintaa. Vaaleat hiukset ja silmälasit. Seisoo pöydän ääressä, kannettava tietokone auki pöydällä.

VAAO

PIRHAn esihenkilöt tutustuivat opiskeluhuollon arkeen VAAOlla

Lue artikkeli PIRHAn esihenkilöt tutustuivat opiskeluhuollon arkeen VAAOlla
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Maalarinvalkoisiin haalareihin pukeutunut tyttö pitää kädessään pitkävartista maalaustelaa ja osoittaa toisella kädellään tekstiä Osaamisella eteenpäin,

VAAO

Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa

Lue artikkeli Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, Taitaja2024-kilpailu: Kaksi nuorta seisoo puiden edessä hymyillen, molemmilla kultamitalit kaulassa: toisella pitkät vaaleat hiukset, toisella tummat ja lyhyet

VAAO

Taitajien kultainen mitalisade VAAOlle!

Lue artikkeli Taitajien kultainen mitalisade VAAOlle!

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun