VAAO

24.3.2022

Teknologian ja rakentamisen alat kasvattivat vetovoimaansa!

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, henkilö tekee käsillä sydämen kohti auringonlaskua.

Valkeakosken ammattiopistoon tehtiin tämän kevään yhteishaussa yhteensä 1025 hakua. Ensisijaisia hakijoita oli 265. Tiedot ovat Opetushallituksen ennakkotietoja Opintopolusta ja tiedot saattavat tarkentua vielä jonkun verran.

Uudistuneessa yhteishaussa hakija pystyi hakemaan enintään seitsemään hakutoiveeseen. Ensisijaisuus, ensimmäinen hakutoive, tarkoittaa opiskelupaikkaa, johon hakija eniten haluaa päästä opiskelemaan. Suurin osa hakijoista pääsee ykköstoiveeseensa opiskelemaan VAAOlle. Yhteishaussa hakeutuvat opiskelemaan pääsääntöisesti oppivelvolliset, peruskoulunsa päättävät nuoret. Myös tutkintokoulutukseen valmentavaan koulutukseen eli TUVAan haettiin ensimmäistä kertaa yhteishaussa. Elokuussa käynnistyvä TUVA-koulutus korvaa aiemman VALMA-koulutuksen.

VAAOn suosituimpia hakukohteita olivat tänä vuonna sähkö- ja automaatioala, liiketoiminnan ala, talotekniikan ala, pintakäsittelyala, autoala ja rakennusala. Sähkö- ja automaatioala, pintakäsittelyala sekä liiketoiminnan ala kasvattivat ylivoimaisesti eniten ensisijaisten hakijoiden määrää viime vuoteen verrattuna.

”Ensisijaisten hakijoidemme määrä kasvoi viime vuodesta ja on hienoa, että suurin osa hakijoista pääsee ensisijaiseen hakutoiveeseensa. Motivaatio ja kiinnostus ammattialaan ovat merkittäviä taustatekijöitä opiskelun sujumiselle”, toteaa toimialapäällikkö Mikko Siirilä.

Myös kuntayhtymäjohtaja/rehtori Raimo Alarova on tyytyväinen hakijamäärien kasvuun. ”VAAO lisäsi hienosti vetovoimaisuuttaan, ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi 49:llä hakijalla viime vuoteen verrattuna. Tämä on hyvä saavutus, ottaen huomioon, että valtakunnallisesti ammatillinen koulutus menetti hieman vetovoimaisuuttaan. Hakijoiden määrä kasvoi erityisesti teknologian ja rakentamisen aloilla, mikä on erittäin positiivinen asia huomioiden alojen jatkuvan työvoiman tarpeen.”

Yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 16.6. Opetushallitus lähettää sähköisen tuloskirjeen ja paikan vastaanottamislinkin hakijalle. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan viimeistään 30.6. VAAOn opintotoimistosta lähetetään kutsukirje sähköisesti. Julkaisuluvan antaneiden, uusien opiskelijoidemme nimet julkaistaan myös VAAOn verkkosivuilla.

Kiitos kaikille hakijoille!

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Maalarinvalkoisiin haalareihin pukeutunut tyttö pitää kädessään pitkävartista maalaustelaa ja osoittaa toisella kädellään tekstiä Osaamisella eteenpäin,

VAAO

Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa

Lue artikkeli Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, Pirhan esihenkilöt tutustumassa opiskeluhuoltoon. Kuvassa keltapaitainen henkilö seisoo ja esittelee toimintaa. Vaaleat hiukset ja silmälasit. Seisoo pöydän ääressä, kannettava tietokone auki pöydällä.

VAAO

PIRHAn esihenkilöt tutustuivat opiskeluhuollon arkeen VAAOlla

Lue artikkeli PIRHAn esihenkilöt tutustuivat opiskeluhuollon arkeen VAAOlla
Vuoden VAAOlainen on taloussihteeri Anne Penttinen.

VAAO

Anne Penttinen on vuoden VAAOlainen!

Lue artikkeli Anne Penttinen on vuoden VAAOlainen!

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun