VAAO

30.4.2024

Paikallista sidosryhmäyhteistyötä kansainvälisessä porukassa

VAAO koordinoi vuosina 2023-2024 toteutettavaa Erasmus+ Lifelong Moving and Volunteering in Europe -hanketta. Hankkeen tavoitteena on motivoida nuoria elinikäiseen liikkumiseen ja vapaaehtoistyöhön osallistavalla otteella. VAAOn hankekumppanit Saksasta (Friedrich-List-Berufskolleg Hamm, FLBK) ja Sloveniasta (Gimnazija Celje – Center, GCC) kokoontuivat Valkeakoskelle liikunnallisten aktiviteettien, asiantuntijapuheenvuorojen ja ryhmätöiden pariin 22.-26.4.2024. Kyseessä oli hankkeen toinen LTTA-vierailu (Learning, Teaching, Training Activities); ensimmäinen tehtiin Saksaan Hammiin syksyllä 2023 ja kolmas tehdään ensi syksynä Sloveniaan Celjeen.

Vapaaehtoistoiminta oli viikon ohjelmassa mukana osallistavalla ja mielenkiintoisella lähestymistavalla, kun paikallisen Walklandia-yhdistyksen Hanna Kosunen ja Jenni Saukkonen kertoivat Walklandian taustoista, tavoitteista ja merkityksestä nuorten hyvinvointiin. Kepparimaa, pumptrack ja skeittiparkki ovatkin löytäneet paikkansa paikallisten lasten ja nuorten parissa – ja laajemminkin.

Walklandia-esimerkin inspiroimina opiskelijat suunnittelivat ryhmissä puhtaalta pöydältä ja avoimin mielin kuvitteellisen projektin nuorten motivoimiseksi liikkumiseen ja vapaaehtoistoimintaan – ja kuten arvata saattoi, työskentelyn tuloksena syntyi upeita ideoita. Ideoiden teemat vaihtelivat liikunnallisista roskienkeruukampanjoista, itsepuolustukseen ja osallistavaan juoksukampanjoihin. Työpaja oli lisäksi mukavaa vaihtelua muutoin liikunnantäyteiseen viikkoon, joka piti sisällään uudenlaisia ja helposti lähestyttäviä liikuntamuotoja, patikointia, hyvinvoinnin asiantuntijapuheenvuoroja ja kulttuuriakin.

Walklandia-yhdistyksen Hanna Kosunen ja Jenni Saukkonen pitivät inspiroivan esityksen opiskelijoille.

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, Pirhan esihenkilöt tutustumassa opiskeluhuoltoon. Kuvassa keltapaitainen henkilö seisoo ja esittelee toimintaa. Vaaleat hiukset ja silmälasit. Seisoo pöydän ääressä, kannettava tietokone auki pöydällä.

VAAO

PIRHAn esihenkilöt tutustuivat opiskeluhuollon arkeen VAAOlla

Lue artikkeli PIRHAn esihenkilöt tutustuivat opiskeluhuollon arkeen VAAOlla
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Maalarinvalkoisiin haalareihin pukeutunut tyttö pitää kädessään pitkävartista maalaustelaa ja osoittaa toisella kädellään tekstiä Osaamisella eteenpäin,

VAAO

Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa

Lue artikkeli Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa
Vuoden VAAOlainen on taloussihteeri Anne Penttinen.

VAAO

Anne Penttinen on vuoden VAAOlainen!

Lue artikkeli Anne Penttinen on vuoden VAAOlainen!

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun