Opiskelijatarinat

20.4.2021

Opiskelijatarina Veerasta

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Kuva on otettu ylhäältä päin. Kuvan tausta on valkoinen. Puisen pienen tarjottimen päällä on vaaleanpunaisia ruusunterälehtiä ja niiden päällä ruskea pieni pipettipullo.

VAAOssa parasta on mukava opiskeluympäristö sekä henkilökunta ja opiskelu kauneudenhoitoalalla on monipuolista

Olen Veera Jantunen alun perin kotoisin Ylöjärveltä, mutta muutin hiljattain Harjavaltaan. Valmistuin VAAOsta kosmetologiksi.

Valitsin kauneudenhoitoalan vähän vahingossa. Olin pomppinut jo useammassa eri koulussa, enkä oikein tiennyt mitä haluaisin tehdä. Olen kyllä aina ollut kiinnostunut kauneudenhoitoalasta, mutta se ei ollut ensimmäisenä yhteishaku listalla. Hakiessani en edes tiennyt millaisia opintoja kosmetologin ammattiin kuuluu. Pääsin VAAOlle opiskelemaan. Päätin katsoa, miten se onnistuu.

Tällä alalla tarvitsee tarkkaa silmää, reipasta otetta sekä hyviä sosiaalisia taitoja. Kauneudenhoitoala kasvaa koko ajan, jolloin on myös hyvä olla omatoimisesti kiinnostunut uusista menetelmistä ja tuotteista. Koulun varrella olen saanut itseeni rohkeutta ja päättäväisyyttä, sekä uskoa siihen että pystyn kyllä.

VAAOssa parasta on mukava opiskeluympäristö sekä henkilökunta. Itse huomasin sen, että kaikkeen saa apua, kun vain uskaltaa pyytää.

Opiskelu kauneudenhoitoalalla on monipuolista. Kivointa oli kasvohoidot, sokerointi sekä ehostus. Tykkäsin myös erilaisista tuotekoulutus päivistä, koska ne olivat rentoja mutta samalla oppi tuotteista paljon uutta ja pääsi myös kokeilemaan niitä.

Tavoitteeksi opiskeluissani otin sen, että tein kaiken niin hyvin kun itse pystyin ja osasin. En tavoitellut parhaimpia numeroita. Jos joku meni huonommin en antanut sen jäädä harmittamaan.

Opiskeluiden aikana pääsee useampaan työssäoppimisjaksoon. Niistä oppii paljon uutta ja erilaista mitä koulussa. Itse opin paljon asiakaspalvelutaitoa ja työelämässä toimimista. Tykkäsin kovasti, kun pääsin työssäoppimisjaksolle kosmetiikka myymälään, tajusin että se on ihan mun juttu. Työssä oppimisjaksoilla kannattaa kysellä niin paljon, kun vaan mieleen tulee. Ne kasvattavat sinun tietouttasi ja sillä pystyt myös näyttämään omaa kiinnostustasi alaa kohtaan.

En vielä tiedä mitä opiskelujen jälkeen tapahtuu ja olen halunnut pitää sen mahdollisimman avoimena. Opiskelemaan en kuitenkaan hetkeen aio lähteä. Tällä hetkellä näyttää siltä, että voisin ainakin alani kesätöihin päästä.

Haluan kiittää VAAOn mukavaa henkilökuntaa sekä kivoja luokkakavereitani näistä kolmesta vuodesta. Koulutuksesta sain hyvät eväät ammattiin, mutta oppiminen jatkuu tältä alalta vielä monta vuotta.

Voi olla vaikeaa päättää mitä haluaa tehdä heti yläkoulun jälkeen. Ja kannattaa muistaa, että se on ihan okei, jos ei tiedä varsinkaan niin nuorena, eikä kovin moni jääkään siihen ammattiin mihin on alun perin opiskellut. Jos ensimmäinen valinta ei olekaan se sun oma juttu niin voit aina koittaa jotain toista. Kaikki kulkee omanlaisensa opintopolun.

Katso täältä VAAOn koulutukset

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopistossa (VAAOssa) Lähihoitajaksi opiskelelevan Niinan opiskelijatarina,

Opiskelijatarinat

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Kolme henkilöä seisoo roll upin edessä.

VAAO

Ammatillisen osaamisen kumppanuusfoorumissa sykki yhteistyön voima

Lue artikkeli Ammatillisen osaamisen kumppanuusfoorumissa sykki yhteistyön voima

VAAO

VAAOn opiskelijat innostavat nuoria ammatilliseen koulutukseen 

Lue artikkeli VAAOn opiskelijat innostavat nuoria ammatilliseen koulutukseen 

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun