Opiskelijatarinat

1.9.2021

Opiskelijatarina Jarista

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Kuva on otettu ylhäältä päin. Pöydän pinta on turkoosinsininen. Pöydän päällä on valkoinen paperi, pahvista rakennettu pieni talo ja avainnippu.

Aina kannattaa etsiä uusia mahdollisuuksia -ovi avautui uuteen työhön

Olen lähes koko työurani tehnyt enemmän tai vähemmän fyysisiä töitä. Jouduin terveydellisistä syistä miettimään alan vaihtoa. Lääkäri totesi noin kaksi ja puoli vuotta sitten, että fyysiset työt ja vuorotyöt ovat osaltani nyt tehty. Tutkittuani koulutustarjontaa olin oikein hämmästynyt, että isännöitsijäksi koulutetaan omassa kotikaupungissani. Ja kuulin myös, että tämä koulutus on alalla arvostettua. Kun kävi ilmi, että paljon VAAOsta Isännöinnin ammattitutkintoon valmistuneita oli jo päätynyt töihin alan yrityksiin, ei tarvinnut kauan miettiä tai harkita lähtemistä merta edemmäs kalaan. Päädyin nopeasti hakemaan koulutukseen.

Suurin osa isännöitsijän koulutuksesta tapahtuu etäopiskeluna ja työelämässä oppimalla, mikä vaatii opiskelijalta itsekuria ja asioihin tarttumista. Minulla oli harjoittelupaikka heti alussa ja siitä oli alun perin jopa tarkoitus tulla minulle työpaikka. Toisin kuitenkin kävi. Työtilanne siinä paikassa ei edennyt suunnitellusti, joten harjoitteluni ei siellä ollut enää tarkoituksenmukaista.

Sitten kerrankin satuin aukaisemaan suuni oikeassa paikassa. Kysyin erään taloyhtiön asukasillassa isännöintiyrityksen vastuuisännöitsijältä harjoittelupaikkaa. Pääsin haastatteluun ja sitä myötä harjoitteluun Valkeakoskelle. Toimin harjoittelupaikassa niin hyvin kuin osasin. Olin aktiivinen ja esiinnyin vain omana itsenäni. Siitä seurasi se, että minuun otettiin harjoittelupaikasta yhteyttä myöhemmin koulun jo päätyttyä. Valmistumiseni jälkeen firmassa aukesi isännöitsijän paikka. Haastattelun jälkeen pääsin firmaan töihin. Onnea on, kun tuntee että Sinut muistetaan.

Kokemuksiani opiskeluajalta

Opiskelukaverit olivat aivan mahtavia ja meillä oli hyvin tiivis porukka. Ydinporukka toimi hyvin yhdessä ja toimimme vertaistukiryhmänä toinen toisillemme. Isolla osalla porukkaa oli suurin piirtein sama tilanne, he olivat joko harjoittelussa tai jo töissä isännöintialan yrityksissä Pirkanmaalla.

Opettajista välittyi sellainen tunne, että he välittivät oppilaistaan. Sari Pitkäkoski oli lempeä ”äitee” jonka tunsi olevan läsnä aina kun hänen kanssaan asioi. Matilta (Riekkola) sai vastauksen perusteluineen käytännön asioissa kysymykseen kuin kysymykseen.

Suosittelen oppimaan uutta

Tunnen itseni onnekkaaksi. Olen työssä täsmälleen siinä paikassa ja yrityksessä, missä haluankin. Siitä on iso kiittäminen omaohjaajaa, joka auttoi. Nykyisessä työpaikassani neljä kuudesta isännöitsijästä ja yksi asuntosihteeri on tullut samalla tavalla VAAOn isännöinnin koulutuksesta ensin harjoittelijaksi ja sittemmin saanut yrityksestä töitä omien näyttöjensä perusteella. Kokemusteni perusteella voin sanoa, että tämä koulutus tarjoaa hyvän ponnahduslaudan kenelle tahansa alasta kiinnostuneelle jo uraa alalla aloittelevalle tai alalle pyrkivälle.

Jari Isotalo, Valkeakosken Kiinteistöpiste, Isännöinnin ammattitutkinto VAAOsta.

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, mieshenkilö lakki päässä ja aurinkolasit silmillä seisoo kadulla.

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Maalarinvalkoisiin haalareihin pukeutunut tyttö pitää kädessään pitkävartista maalaustelaa ja osoittaa toisella kädellään tekstiä Osaamisella eteenpäin,

VAAO

Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Lue artikkeli Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Kuvassa vihreiden ja harmaiden työhanskojen päällä lepää kolme vaaleanpunaista ruusua.

VAAO

Yhteishaussa valitut uudet VAAOlaiset

Lue artikkeli Yhteishaussa valitut uudet VAAOlaiset
Erasmus+ Lifelong Moving and Volunteering in Europe VAAO

VAAO

Erasmus+ ja kansainvälisyys tapetilla VAAOssa

Lue artikkeli Erasmus+ ja kansainvälisyys tapetilla VAAOssa

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun