VAAO

15.6.2022

VAAOn tärkeimmät talkoot keväällä 2022

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, kuvakollaasi pintakäsittelyopiskelijoiden työvaiheista Ukraina-talolla.

VAAOn opiskelijat ja opettajat osallistuivat Ukrainasta saapuneiden perheiden auttamiseen ja remontoivat keväällä taloa heidän käyttöönsä. Omakotitalo siirtyi aiemmin Valkeakosken kaupungille. Valkeakosken kaupunki päätti asuttaa taloon sellaisia Ukrainan pakolaisia, jotka asuivat paikallisten ihmisten luona. Selvää oli, että sotaa paenneille pitää järjestyä uudella paikkakunnalla omaa rauhaa ja tilaa, mihin asettua.

Ison omakotitalon asuinhuoneet vaativat pintaremontin, jotta toistakymmentä Ukrainasta sotaa paennutta saisi viimein ensimmäisen oman kodin Valkeakoskella. Nyt talossa jo asutaan.

Raksan päiväkirja

21.4. Asia esiteltiin toimialapäällikkö Kai Ollilan toimesta talonrakentaja- ja pintakäsittelyalan opettajille.

22.4. Lähdimme katsomaan kohdetta ja iltapäivällä päätimme remonttiin ryhtymisestä. Mari Tomperin (Vlk kaupunki) kanssa sovimme muutamista yksityiskohdista ja hoidimme ostoluvat yms. kuntoon. Jussi Inkisen (VLKn kaupunki) kanssa viestittelimme remontin aloituksesta ja selvittelimme yksityiskohtia.

25.4. Saimme avaimet remontoitavaan kohteeseen. Remontti alkoi tarvikkeiden hankinnalla, suojauksilla, työnjaolla yms.

26.4. Maalasimme ensimmäisiä sisäkattojakattoja ja pohjamaalasimme seiniä. Pinnat käsiteltiin eristemaalilla läpilyöntien, hajujen yms. ehkäisemiseksi. Tehtiin siis niin sanottu kapselointi. Ensimmäinen huone sai tasoitetapetit pintaan.

27.4. Maalaukset jatkuivat pohjien ja pintojen osalta ja ensimmäinen huone valmistui. Alakerrassa olivat muut huoneet myös hyvällä mallilla. Ukrainalaiset rouvat poistivat tussilla piirrellyn huoneen tapetit eli saimme ensimmäiset apurit remonttiin.

28.4. Iso kasa munkkeja VAAOlta talkooeväiksi. Munkit hävisivät nopeasti ja osa munkeista lähetettiin talon tulevien asukkaiden iloksi. Olohuone sai pintaansa tasoitetapetin ja muut huoneet etenivät maalauksien osalta hyvin. Ukrainalaiset rouvat ja yksi heidän lapsistaan maalasivat yläkerrassa opiskelijoiden apuna. Maalaava pikkutyttö nosti meidän kaikkien tunteet pintaan sodan ja sen mielettömyyden suhteen.

29.4. VAAOn yhteistyökumppani Maalaus ja tapetointi Miia Jokiniemi tuli talkooavuksi tapetoimaan olohuoneen ja tekemään tarvittavia maalauksia. Alakertaan saimme kolme valmista huonetta ja eteisen hyvälle mallille.

2.5. Pohja- ja pintatapetoinnit alkoivat yläkerrassa.

3.5. Maalaukset ja tapetoinnit etenivät nopeasti ja osa maalariopiskelijoista talkoili myös ikkunoiden ja väliovien pesussa.

4.5. VAAOn yhteistyökumppani Pirkanmaan laatusaneerauksen Jukka Tanner tuli talkootöihin yläkerran sisäkaton kimppuun, hän asenteli myös listoja ja vinyylilankkua.  Alakerrassa teimme valmiiden huoneiden loppusiivousta ja yläkerrassa jatkoimme tapetointia ja maalausta.

5.5. Viimeinen huone tapettien osalta valmistui. Talonrakentajaopiskelijat viimeistelivät ja fiksailivat paikkoja. Teimme myös viimeistelymaalauksia, siivosimme ja pesimme ikkunoita.  Valkeakosken Sanomat käväisi tekemässä jutun remontista.

6.5. Saimme urakan kunnialla maaliin. Vielä vähän paikkojen viimeistelymaalauksia ja muita loppuhommia. Paljon siivoamista ja remppakamojen roudaamista takaisin koululle eli työmaan purkua.

Urakkaan kuuluivat seinien ja kattojen maalaukset sekä kuuden huoneen tapetointi. Paljon fiksailua ja siivoilua. Siivoaminen tuli extratyönä omasta halustamme niin kuin tietysti koko remontti. VAAOn ja meidän kaikkien tahtotila oli heti se, että haluamme olla mukana auttamassa. Oli selvää, että näin laajaa remonttia ei voitu toteuttaa täysin opiskelijoiden toimesta. Kiitoksen ansaitsevat myös kaikki yhteistyökumppanimme.

VAAOn omia työmaita järjesteltiin uudella tavalla, jotta saimme tämän ison remontti toteutettua. Osa opiskelijoista työskenteli vapaaehtoisesti myös iltaisin opettajien kanssa. Opettajina mukana hääräsivät pintakäsittelyalan opettaja Johanna Rautia ja talonrakennusalan opettaja Jani Veijonen. Tämä oli antoisa, opettavainen ja mieluinen projekti kaikille.

Valkeakosken ammattiopiston opiskelijat ja opettajat osallistuivat Ukrainasta saapuneiden perheiden auttamiseen ja remontoivat keväällä taloa heidän käyttöönsä. Kuvia remontista.

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, Pirhan esihenkilöt tutustumassa opiskeluhuoltoon. Kuvassa keltapaitainen henkilö seisoo ja esittelee toimintaa. Vaaleat hiukset ja silmälasit. Seisoo pöydän ääressä, kannettava tietokone auki pöydällä.

VAAO

PIRHAn esihenkilöt tutustuivat opiskeluhuollon arkeen VAAOlla

Lue artikkeli PIRHAn esihenkilöt tutustuivat opiskeluhuollon arkeen VAAOlla
Valkeakosken ammattiopistossa (VAAOssa) Lähihoitajaksi opiskelelevan Niinan opiskelijatarina,

Opiskelijatarinat

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, Koulutus ei meitä pelasta vaan osaaminen, vaaleahiuksinen mies katsoo hymyillen kameraan, vaalea paita

VAAO

Koulutus ei meitä pelasta, vaan osaaminen

Lue artikkeli Koulutus ei meitä pelasta, vaan osaaminen

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun