VAAO

20.5.2022

Onni-Ville Kokko voitti kultaa Taitaja2022 -kisoissa!

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Kuvakollaasi Porin Taitajat2022.

Ammattitaidon Suomenmestaruuskisat, Taitaja2022-tapahtuma, järjestettiin tänä vuonna Porissa 16.-19.5. Noin 350 nuorta kilpaili suomenmestaruusmitaleista 45 eri lajissa. Huikea kisaviikko on päättynyt ja VAAOn kisajoukkue onnistui jälleen erinomaisesti. Asiakaspalvelu ja myynti-lajin suomenmestaruuden otti opiskelijamme Onni-Ville Kokko. Hiusmuotoilu-lajissa opiskelijamme Janita Andersson sijoittui hienosti seitsemänneksi. Koko VAAO onnittelee finalisteja, jotka korona-ajan hankaluuksista huolimatta ovat kehittyneet huippuosaajiksi omilla aloillaan.

Onni-Ville Kokon kilpailusuoritus oli ylivoimaisesti paras. Kun Onni-Villeltä kysyttiin, mitä jäi eritysesti mieleen, hän totesi, että kisat olivat hieno oppimisprosessi ja reissu oli ainutlaatuinen. Lisäksi hän totesi, että kisakumppaneiden kanssa verkostoituminen toi lisää uusia ystäviä. Kilpailijoiden välillä oli koko kisan ajan hyvä tunnelma.

Onni-Villen kultamitalin takana on erinomainen valmistautuminen. Kun opiskelija lähtee kisaamaan mestaruuksista, tukena on valmentaja, joka kulkee opiskelijan rinnalla koko kilpailureitin semifinaaleista finaaleihin. Asiakaspalvelu ja myynti-lajin valmentajana on toiminut vuodesta 2011 lähtien lehtori Petri Kautto,  jonka ohjauksessa opiskelijat ovat viime vuosina menestyneet upeasti. Petrin valmennusaikana Onni-Villen kulta on neljäs. Petri kertoi uuden kultamitalistin, Onni-Villen olevan tavoitteellinen myyjä ja vakuuttava esiintyjä, joka on valmis tekemään vaadittavan työn menestyksen eteen. ”Hän osaa kohdata erilaiset asiakkaat ja palvella jokaista yksilöllisesti. Rento elämänasenne ja jokaisen huomioiva ystävällisyys auttaa eteenpäin haastavimmissakin tilanteissa”, toteaa Petri.

Toinen kilpailijamme Janita Andersson kisasi Hiusmuotoilu-lajissa sijoittuen seitsemänneksi. Hän sai omassa lajissaan erityismaininnan asiakaspalvelutaidoistaan, kilpakumppaneiden huomioimisesta sekä positiivisuudestaan. Jos on Suomen 7. paras hiusmuotoilija omassa lajissaan, voidaan todeta, että taskussa huippusuoritus. Janita totesi kisoista, että niiden ansiosta hän on kehittynyt ja saanut itsevarmuutta kaikkiin tekniikoihin; erityisesti kampauksiin. Juhlakampaus menikin aika nappiin, kun asiakas oli niin onnellinen kampauksestaan, että oli käynyt kuvauttamassa juhlakokonaisuuden vielä valokuvaamossakin. Myös tämän lajin kilpailijoiden kesken oli hyvä fiilis ja jo finaaliin valmentautumisvaiheessa he alkoivat seurata instagramin kautta toistensa asiakaspalvelutöitä. Tämä yhteydenpito jatkuu Taitajakisojen jälkeenkin ja kenties he kohtaavat joskus työkavereinakin.

Janitan kisamenestyksen takana on toinen konkarivalmentaja. Lehtori Ritva Ikonen on toiminut Hiusmuotoilu-lajin valmentajana usean vuoden ajan. Hän on lähettänyt ensimmäiset kilpailijat Taitajakisoihin hiusalalta jo vuonna 1996. Ritva kokee, että valmentajana on etuoikeutettua päästä ohjaamaan ja kulkemaan sellaisen nuoren rinnalla, joka haluaa tai uskaltaa mennä omalle epämukavuusalueelleen ja kehittymään sitä kautta ammattiosaajana. Hän kuvaa Janitaa aivan huikeaksi asiakaspalvelutaituriksi ja muita huomioivaksi nuoreksi. Sillä ominaisuudella on hyvä ponnistaa työelämään.

VAAO elää kaikki kisatapahtumat yhteishengessä ja jännittää opiskelijoiden onnistumisia. Kisojen joukkueenjohtajamme, lehtori Mia Vepsäläinen välittää VAAOlle kisatunnelmia reaaliajassa ja pääsemme mukaan kisahuumaan. Porin kisoissa käytiin myös paikan päällä, kun kisabussi kuskasi keskiviikkona opiskelijoita ja henkilöstöä Poriin. Taitajakisat ovat erinomainen paikka verkostoitua ja käydä katsomassa, miten taitavia suomalaiset nuoret ovat. Ensi vuonna kisabussi ottaa suunnan Espooseen, jossa kisataan vuoden 2023 finaalit.

Lämpimät onnittelut Onni-Villelle ja Janitalle sekä kaikkien ammatillisten oppilaitosten kisajoukkueille! Meidän nuorissa on tulevaisuus!

Asiakaspalvelun ja myynnin kultamitalisti Onni-Ville Kokko (Kuva: Mia Vepsäläinen)
Hiusmuotoilun taituri Janita Andersson (Kuva: Mia Vepsäläinen)

Lisätietoja:

Vepsäläinen Mia
SKILLS-koordinaattori
044 706 1113
mia.vepsalainen@vaao.fi

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, Taitaja2024-kilpailu: Kaksi nuorta seisoo puiden edessä hymyillen, molemmilla kultamitalit kaulassa: toisella pitkät vaaleat hiukset, toisella tummat ja lyhyet

VAAO

Taitajien kultainen mitalisade VAAOlle!

Lue artikkeli Taitajien kultainen mitalisade VAAOlle!
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, Pirhan esihenkilöt tutustumassa opiskeluhuoltoon. Kuvassa keltapaitainen henkilö seisoo ja esittelee toimintaa. Vaaleat hiukset ja silmälasit. Seisoo pöydän ääressä, kannettava tietokone auki pöydällä.

VAAO

PIRHAn esihenkilöt tutustuivat opiskeluhuollon arkeen VAAOlla

Lue artikkeli PIRHAn esihenkilöt tutustuivat opiskeluhuollon arkeen VAAOlla
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Maalarinvalkoisiin haalareihin pukeutunut tyttö pitää kädessään pitkävartista maalaustelaa ja osoittaa toisella kädellään tekstiä Osaamisella eteenpäin,

VAAO

Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa

Lue artikkeli Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun