VAAO

12.4.2024

Koulutus ei meitä pelasta, vaan osaaminen

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, Koulutus ei meitä pelasta vaan osaaminen, vaaleahiuksinen mies katsoo hymyillen kameraan, vaalea paita

Koulutus ei meitä pelasta, vaan osaaminen – futuristi ja tietokirjailija Perttu Pölösen viesti tulevaisuudessa tarvittavista taidoista tuli selväksi Valkeakosken ammattiopiston 3. työelämäfoorumissa torstaina 11.4.2024. Perttu Pölösen mielenkiintoisen ja ajatuksia herättävän puheenvuoron teemoina olivat kuinka selviytyä tulevaisuuden työelämän muutoksista, miten suhtautua vauhdilla kehittyvään teknologiaan ja millaisia taitoja tarvitaan. Oli ilahduttavaa kuulla tulevaisuuden lukujärjestykseen kirjattuja asioita. VAAOn arvot, aidosti kuunnellen, yhdessä tekemällä ja uteliaasti uudistuen – löytyivät lukujärjestyksen sisällöstä.

Koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuuston puheenjohtaja, ammattikorkeakoulu Laurean rehtori/toimitusjohtaja Jouni Koski muistutti omassa puheenvuorossaan, että kaikkien koulutustasojen oppilaitosten tulee olla riittävästi avautuneita toimintaympäristöön ja yhteiskuntaan. Huokoisuus ja tiivis yhteys alueeseen ja yhteistyökumppaneihin takaa sen, että valmennamme aidosti oppijoita tulevaisuuden työelämään. Yhteistyön merkitys on valtavan tärkeää. Kommunikaation merkitystä korosti myös Perttu Pölönen omassa puheenvuorossaan. 

Valkeakosken kaupungin työllisyyspalveluiden johtaja Sari Ilovuori avasi tulevaa TE24-uudistusta, joka astuu voimaan 1.1.2025. Sari Ilovuori painotti myös yhteistyön merkitystä. Yritysten tarpeista ovat kiinnostuneet sekä työllisyysalue, kunta että oppilaitos, jotka voivat auttaa yhteistyössä osaamisen kehittämisessä, sijoittumisessa, osaavan työvoiman saatavuudessa ja tukemisessa, totesi Sari Ilovuori.

VAAOn toimialapäällikkö Kai Ollila sekä kehitysjohtaja Janne Hietanummi kertoivat oppilaitoksen ajankohtaisista asioista. Kai Ollila kävi läpi VAAOn työelämäfoorumeiden ja ammatillisen osaamisen kumppanuusfoorumeiden kautta tiivistettyä toimintaa. Yritysyhteistyön lisäksi olemme tiivistäneet yhteistyötä myös opiskelijoiden ja huoltajien suuntaan. Janne Hietanummi summasi VAAOn kansainvälistä yhteistyötä. Tavoitteenamme on kansainvälisen kulttuurin edistäminen VAAOssa ja VAAOn toiminta-alueella.

Tilaisuuteen osallistui runsas joukko VAAOn ammattiopiston työelämän yhteistyökumppaneita ja omaa henkilöstöä.  Meillä  on suuri määrä erikokoisia työelämän yhteistyökumppaneita. Kaikki yhtä tärkeitä. Huomioimme vuosittain yhteensä noin 15 opetushenkilöstön ehdottamaa yhteistyökumppania Osaamisen Ykköskumppani-diplomein.

Osaamisen Ykköskumppani-diplomit saivat tämän työelämäfoorumin yhteydessä:

  • Fenix Marin Oy
  • Hotelli Waltikka
  • K-Supermarket Akaa, Hanna Salminen Ky
  • Oy Parturi-Kampaamo Klippis Ab
  • Ravintola Leskirouva, Lempi & Aukusti Oy
  • Valkeakosken Autohuolto Oy
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, 5 henkilöä hymyilee kunniakirjat ja kukat käsissään.

Tilaisuuden päätti cocktailtilaisuus, jonka herkullisista tarjoiluista vastasivat VAAOn omat opiskelijat sekä kansainvälinen opiskelijaryhmä Saksasta, jotka ovat tutustumassa cateringalan koulutukseen. Cocktailtilaisuudessa oli mahdollisuus verkostoitua ja nauttia Duo Tervaniemen esittämästä musiikista. Cocktailtilaisuudessa tarjoutui hyvä tilaisuus vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia paitsi oppilaitoksen henkilöstön kanssa, myös muiden työelämäfoorumiin osallistuneiden työelämän ja yhteistyökumppaneiden kesken.

Lämpimät onnittelut kaikille Osaamisen Ykköskumppani-diplomien saajille ja suuret kiitokset kaikille työelämäfoorumiin osallistuneille!

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Maalarinvalkoisiin haalareihin pukeutunut tyttö pitää kädessään pitkävartista maalaustelaa ja osoittaa toisella kädellään tekstiä Osaamisella eteenpäin,

VAAO

Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa

Lue artikkeli Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa
Nuori nainen vasemmalla ja nuori mies oikealla katselevat läppäriltä ohjelmaa. Taustalla on vihreä kupoliteltta. On kesä.

VAAO

Opintoja aikuiselle joustavasti elämän eri vaiheissa

Lue artikkeli Opintoja aikuiselle joustavasti elämän eri vaiheissa
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, Pirhan esihenkilöt tutustumassa opiskeluhuoltoon. Kuvassa keltapaitainen henkilö seisoo ja esittelee toimintaa. Vaaleat hiukset ja silmälasit. Seisoo pöydän ääressä, kannettava tietokone auki pöydällä.

VAAO

PIRHAn esihenkilöt tutustuivat opiskeluhuollon arkeen VAAOlla

Lue artikkeli PIRHAn esihenkilöt tutustuivat opiskeluhuollon arkeen VAAOlla

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun