VAAO

13.3.2024

Kotiväen ääni kuuluviin

VAAO, Valkeakosken ammattiopisto, Pöydällä ja pyöreässä astiassa punaisia sydämiä sellofaanipusseissa. Esitetelineessä lukee Suurella sydämellä.

VAAOn Huoltajafoorumin tavoitteena on saada kotiväen ääni kuuluviin. Järjestimme ensimmäisen yhteistyöfoorumin tiistaina 12.3.2024 VAAOlla. Kuutisenkymmentä henkilöä osallistui huoltajapalautteen pohjalta rakennettuun tilaisuuteen.

Foorumin teemoina olivat VAAOn ajankohtaiset asiat ja kuulumiset oppilaitoksen arjesta. Käsittelimme oppilaitosturvallisuuteen ja opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseen liittyviä teemoja: Hyvinvointivalmentaja Heikki Harju kertoi omasta uudesta työnkuvastaan opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseksi. Opiskelijoiden osallisuudesta koulutusyhteisön toiminnassa kerrottiin opiskelijakunta- ja liikuntatutortoiminnasta sekä etsivän nuorisotyön roolista VAAOlla. Opinto-ohjaajat kertoivat opintojen sujumisesta, seurannasta, väyläopinnoista ja poluista työelämään ja jatko-opintoihin. Opiskeluhuollon väki toi terveiset opiskeluhuollon tuesta opintojen aikana ja sokerina pohjalla tilaisuudessa esiintyi 2.asteen kotiväki Pirkanmaa-työryhmä, jonka tavoitteena on saada kotiväen ääni kuuluvin. Tavoite on sama, kuin meillä VAAOssa. Haluamme tiivistää yhteistyötä VAAOn ja kotien välillä. Opiskelijan arki opinnoissa ja kotona on yhteinen asiamme.

Opiskelijat opiskelevat täällä omaa tulevaisuuttaan ja työelämää varten. Meillä kaikilla VAAOlaisilla on sama tavoite – tukea ja ohjata opiskelijaa kohti työelämää ja jatko-opintoja. Terveydenhoitaja Heljä Lehtonen kuvasi puheenvuorossaan asian hyvin. ”Kun opiskelija tulee terveystarkastukseen, kerron, että minä olen ikään kuin työterveyshoitajasi, sillä sellaisen tapaat myös työelämässä. Täällä harjoitellaan työelämää varten. Ohjaan opiskelijaa myös pedagogisissa pulmissa siihen suuntaan, että minä en voi niissä auttaa, mutta neuvon, ota yhteys omaopettajaasi ja kerro huolesi. Hän on ”lähiesihenkilösi” opintojen aikana. Työelämässäkin sinun täytyy mennä esihenkilösi puheille, jos työn tekemisessä on jotain pulmaa”. Heljän puheenvuoro kuvasi hyvin sitä, että me täällä VAAOlla toimimme kaikki siihen suuntaan, että tulevaisuus työelämässä on vahvasti arjessa läsnä.

Huoltajien puheenvuoroissa nostettiin esiin erinomaisia ajatuksia ja huomioita meidän arjesta. Osa huoltajista ilmoittautui myös yhteistyöryhmään, joka Huoltajafoorumin yhteydessä kootaan. Ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä piakkoin.

Lämpimät kiitokset kaikille ja palataan asiaan!

Opettaja Mira Heliö ja hyvinvointivalmentaja Heikki Harju kertoivat opiskelijoiden hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden edistämisestä VAAOlla

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, Pirhan esihenkilöt tutustumassa opiskeluhuoltoon. Kuvassa keltapaitainen henkilö seisoo ja esittelee toimintaa. Vaaleat hiukset ja silmälasit. Seisoo pöydän ääressä, kannettava tietokone auki pöydällä.

VAAO

PIRHAn esihenkilöt tutustuivat opiskeluhuollon arkeen VAAOlla

Lue artikkeli PIRHAn esihenkilöt tutustuivat opiskeluhuollon arkeen VAAOlla
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Maalarinvalkoisiin haalareihin pukeutunut tyttö pitää kädessään pitkävartista maalaustelaa ja osoittaa toisella kädellään tekstiä Osaamisella eteenpäin,

VAAO

Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa

Lue artikkeli Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, Taitaja2024-kilpailu: Kaksi nuorta seisoo puiden edessä hymyillen, molemmilla kultamitalit kaulassa: toisella pitkät vaaleat hiukset, toisella tummat ja lyhyet

VAAO

Taitajien kultainen mitalisade VAAOlle!

Lue artikkeli Taitajien kultainen mitalisade VAAOlle!

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun