VAAO

20.3.2024

Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Maalarinvalkoisiin haalareihin pukeutunut tyttö pitää kädessään pitkävartista maalaustelaa ja osoittaa toisella kädellään tekstiä Osaamisella eteenpäin,

Kevään 2024 yhteishaku VAAOssa kiinnosti hakijoita.  VAAOn ammatillisiin koulutuksiin haki tänä keväänä kaiken kaikkiaan 1151 hakijaa. Ensisijaisia hakijoita perustutkintoihin ja TUVA-koulutukseen oli 278. Tiedot ovat Opetushallituksen ennakkotietoja Opintopolusta ja tiedot saattavat tarkentua vielä jonkun verran.

Tänä vuonna suosituimpia alojamme olivat edelleen sähkö- ja automaatioala, talotekniikan ala sekä ajoneuvo- ja liiketoiminnan alat. Positiivista on, että kone- ja tuotantotekniikan ala ja sosiaali- ja terveysala lisäsivät vetovoimaansa ensisijaisena hakukohteena oppivelvollisten keskuudessa edellisvuoteen verrattuna. Kone- ja tuotantotekniikan ensisijaisten hakijoiden määrä kaksinkertaistui.  Merkittävä muutos on suhdanteista johtuvan rakennusalan hakijoiden määrän vähentyminen.

VAAOn kuntayhtymä/rehtori Raimo Alarova iloitsee hakijamäristä ja toteaa, että erityisen hyvä asia on niiden alojen hakijamäärien, kuten esimerkiksi kone- ja tuotantotekniikan ala ja sosiaali- ja terveysala, positiivinen kehitys, joilla on työvoimapulaa.

VAAO tekee alueen yläkoulujen kanssa tiivistä yhteistyötä, jolla pyrimme tarjoamaan jokaiselle oppivelvolliselle opiskelupaikan.

VAAO tarjoaa hyvät ohjaus- ja tukipalvelut opintojen aikana. Ohjauksen tavoitteena on tukea opiskelijan polkua kohti omaa tulevaisuuttaan. Panostamme myös opiskelijoiden hyvinvointiin ja tavoitteenamme on mukava ilmapiiri ja yhdessä tekemisen meininki. Opiskelu on erilaista kuin peruskoulussa. Tutkintojen perusteisiin voi tutustua valtakunnallisessa palvelussa tutkintojen perusteet tai omilla verkkosivuillamme.

Yhteishaun tärkeät päivämäärät

Yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 13.6. Opetushallitus lähettää sähköisen tuloskirjeen ja paikan vastaanottamislinkin hakijalle. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan viimeistään 29.6. VAAOn opintotoimistosta lähetetään kutsukirje sähköisesti. Julkaisuluvan antaneiden, uusien opiskelijoidemme nimet julkaistaan myös VAAOn verkkosivuilla. Ja me tapaamme sitten opintojen merkeissä elokuussa.

Lämpimät kiitokset kaikille hakijoille!

Lisätiedot

rehtori/kuntayhtymäjohtaja Raimo Alarova
040 080 0972
raimo.alarova@vaao.fi

apulaisrehtori Pirjo Hauvala
044 9060273
pirjo.hauvala@vaao.fi

Mahdollistamme Valkeakosken ammattiopistossa (VAAO) joustavat opinto- ja urapolut yhteistyössä työelämän kanssa – paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Kehitämme osaamista ja valmiuksia. Meillä on noin 1300 opiskelijaa ja 125 osaavaa henkilöä vastaamassa toiminnan sujuvuudesta. Strategiamme mukaisesti haluamme olla pippurinen osaamisen ykköskumppani. Olemme alueemme rohkea, energinen ja sisukas koulutusyhteisö sekä joustava yhteistyökumppani.

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

VAAO

VAAOn opiskelijat innostavat nuoria ammatilliseen koulutukseen 

Lue artikkeli VAAOn opiskelijat innostavat nuoria ammatilliseen koulutukseen 
Valkeakosken ammattiopistossa (VAAOssa) Lähihoitajaksi opiskelelevan Niinan opiskelijatarina,

Opiskelijatarinat

VAAO, Valkeakosken ammattiopisto, Pöydällä ja pyöreässä astiassa punaisia sydämiä sellofaanipusseissa. Esitetelineessä lukee Suurella sydämellä.

VAAO

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun