VAAO

20.9.2021

Kansainvälisyyttä toiminnallisuuden merkeissä.

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, kuuden hengen opiskelijaryhmä istuu Helsingin Tuomiokirkon portailla, kesä

Kuten eri kanavilla ja käytävillä on varmasti huomattu, viime viikolla eli 13. – 17.9.2021 VAAOssa vieraili opiskelijoita ja opettajia Italiasta ja Sloveniasta Students on the Move in Europe -Erasmus+ hankkeen puitteissa. Hankkeen keskiössä on hyvinvoinnin edistäminen integroimalla liikuntaa ja toiminnallisuutta opiskelupäiviin. Hankkeen henkilöstötoimijat ovat tavanneet jo kerran aikaisemmin kesäkuussa 2021 online-järjestelyin toteutetun suunnittelun merkeissä. Nyt vuorossa oli ensimmäinen opiskelijaliikkuuvuusjakso ja se suuntautui siis Valkeakoskelle. 

Viikko kului vauhdikkaasti. Vieraat saapuivat sunnuntaina junalla Toijalaan, josta heidät noudettiin ja majoitettiin Apian leirintäalueelle. Mökkimajoitus sai heti innostuneen vastaanoton!  

Maanantaina vieraat saapuivat VAAOon, jossa aamupäivällä ohjelmassa olivat rehtorin tervehdys, hieman Suomi-tietoutta sopivasti huumorilla sävytettynä, katsaus suomalaiseen koulutusjärjestelmään sekä kierros VAAOn kampuksella. Iltapäivällä kv-vieraat ja VAAOn opiskelijat pääsivät tositoimiin eli suunnittelemaan seuraavan päivän toiminnallisia rasteja. Illalla vietettiin vielä yhteinen get-together leirintäalueen grillikatoksella. Viileästä puuskatuulesta huolimatta tunnelma oli varsin lämmin ja VAAOn cateringin antimet maistuivat. 

 

Opiskelijoita ja opettajia Italiasta ja Sloveniasta Students on the Move in Europe -Erasmus+ hankkeen puitteissa. Vieraat ulkona retkellä ruokailemassa.

Tiistaina kv-vieraille ja VAAOn opiskelijoille oli tarjolla niin perinteisiä kuin uudempiakin liikunta- ja pelimuotoja saappaanheitosta frisbeegolfiinHiekkakentällä toteutettujen rastien lisäksi opettajat Mira Heliö ja Saana Isoaho tutustuttivat kv-vieraita iltapäivällä liikuntasalissa erilaisiin pallollisiin kisailuihin, jonka jälkeen Waltikan ympäristössä oli mahdollisuus pelata Padelia ja minigolfia.  

Keskiviikkona aamupäivällä vieraiden kanssa suunnattiin Korkeakankaan maastoihin frisbeegolfin merkeissä. Lajista innostuttiin niin, että kvopettajien toimesta sikäläisiin oppilaitoksiin hankittiin mukaan muutama uusi kiekko. Iltapäivällä puolestaan kokeiltiin virtuaalisempaa toiminnallisuutta, kun Kirsi Tyynelä johdatti vieraita AR/VR-tilassa toisenlaisiin maailmoihin. 

Vaikka VAAO ja Valkeakoski olivatkin vierailun ytimessä, haluttiin kv-vieraille tarjota koettavaksi myös siivu muuta Suomea. Niinpä torstaina tehtiin hieman kulttuuripainotteisempi vierailu Helsingin nähtävyyksien ääreen. Matkaan sisältyi myös pikavisiitti Iittalaan, jossa tuotteiden ohella oli mahdollisuus ihastella lasinpuhaltajien taitoja. Perjantaina pääkaupungin pölyt ravisteltiin Ritajärven luontopoluilla. Patikoinnin ja nuotioruokailun ohella uskaliaimmat kokeilivat laskeutumista köyden avulla sekä uintia! 

 

Hankkeen tavoitteiden hengessä kv-vieraat kulkivat Valkeakoskella pyöräillen. Majoituspaikan saunat olivat ahkerassa käytössä ja muutamat pulahtivat saunomisen lomassa Apianlahteen. Aamu- ja iltapalat valmistettiin pääosin mökkien keittiössä. 

Viikko tarjosi kaikille osapuolille monenlaista mielekästä yhteistoimintaa sekä uusia tuttavuuksia ja oppimiskokemuksia. Kv-vieraat innostuivat mölkystä – saivat pelit myös mukaansa – ja hämmästelivät frisbeegolfin maksuttomuutta. Myös sellaiset meille itsestään selvät asiat kuin jokamiehen oikeudet metsässä sekä liikuntatilan jakaminen liukuvalla väliseinällä herättivät kiinnostusta. Ja leipäjuusto maistui! 
 

Kv-vierailijoiden oppilaitokset:
IIS Da Vinci – Ripamonti, Italia
Gimnazija Celje – Center, Slovenia 

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Maalarinvalkoisiin haalareihin pukeutunut tyttö pitää kädessään pitkävartista maalaustelaa ja osoittaa toisella kädellään tekstiä Osaamisella eteenpäin,

VAAO

Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa

Lue artikkeli Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, Pirhan esihenkilöt tutustumassa opiskeluhuoltoon. Kuvassa keltapaitainen henkilö seisoo ja esittelee toimintaa. Vaaleat hiukset ja silmälasit. Seisoo pöydän ääressä, kannettava tietokone auki pöydällä.

VAAO

PIRHAn esihenkilöt tutustuivat opiskeluhuollon arkeen VAAOlla

Lue artikkeli PIRHAn esihenkilöt tutustuivat opiskeluhuollon arkeen VAAOlla
Vuoden VAAOlainen on taloussihteeri Anne Penttinen.

VAAO

Anne Penttinen on vuoden VAAOlainen!

Lue artikkeli Anne Penttinen on vuoden VAAOlainen!

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun