VAAO

17.8.2023

Kansainvälisesti kohti syksyä

VAAOn kansainväliset vieraat nauttimassa Haka FCn pelissä Valkeakoskella,

VAAOn kansainvälinen toiminta on alkanut aktiivisesti elokuun myötä. Viime keskiviikkona saapui viiden saksalaisopiskelijan tiivis tiimi FLBK Hammista (Friedrich-List-Berufskolleg) lähes kuukauden kestävälle Erasmus+ liikkuvuusjaksolle Suomeen. Periodinsa aikana nämä liiketoiminnan opiskelijat osallistuvat FC Hakan, Hotelli Waltikan ja Hotel Courtyard by Marriott Tampereen markkinointikuvioihin niitä tukien ja niistä itsekin oppien. Opiskelijoiden mukana VAAOssa vierailivat myös samaisen oppilaitoksen kv-toimijat, jotka yhdessä VAAOn kv-asiantuntijoiden kanssa virittivät alkuun VAAOn koordinoimaa uutta Erasmus+ KA2-kumppanuushanketta Lifelong Moving and Volunteering in Europe.

Sunnuntaina 27.8. saapuu niin ikään viiden opiskelijan ryhmä Sloveniasta, Gimnazija Celje Centeristä (GCC) harjoittelemaan pariksi viikoksi kolmeen valkeakoskelaiseen päiväkotiin. GCC:sta Suomeen saapuu opiskelijoiden tueksi myös vaihtuva opettaja viikoksi kerrallaan. Opettajat vierailevat päiväkotien ohella VAAOssa tutustuen erityisesti sosiaali- ja terveysalan varhaiskasvatuksen opetukseen.

Syksy tuo VAAOon mukanaan myös muita kv-opiskelijoita ja henkilöstöäkin. Heitä saapuu näillä näkymin ainakin Italian Comosta / I.I.S. Da Vinci Ripamonti (autoala) ja Saksan Münsterista / Wilhelm-Emmanuel-von-Ketteler-Berufskolleg (rakennus/pintakäsittely). Myös Viron Rakvere Ametikoolin kanssa kv-liikkuvuudet ovat aktivoitumassa uudelleen koronavuosien jälkeen ja sieltä saapunee pari ICT-alan opiskelijaa työpaikoille. Lisäksi pieneksi perinteeksi on jo muodostumassa Valkeakoski-opiston kautta keväisin ja syksyisin saapuvan monikansallisen opettajaryhmän puolisen päivää kestävä tutustumisvierailu VAAOon. Tämän syksyn vierailu toteutunee lokakuun alkupuolella.

Myös VAAOsta on lähdössä opiskelijoita syksyllä kansainvälisille koulutussopimusjaksoille. Mm. pari liiketoiminnan opiskelijaa on lähdössä Espanjaan, toinen Smart Work Plazaan ja toinen elintarvikemyymälään. Myös yhdellä sote-alan opiskelijalla on vahvasti jalka oven välissä Italiaan (kohdemaa saattaa kyllä vielä vaihtua) ja lisäksi erästä kosmetologipuolen opiskelijaa polttelee Espanjan koulutussopimusjakso. Muitakin kiinnostuneita on hollilla ja lisää tulee varmasti kv-infotapahtuman myötä. Ohessa vielä kuvia saksalaisopiskelijoiden ensihetkistä Pirkanmaalla. Pientä alkujännitystä on aistittavissa kuvissa, mutta Tehtaan kentän ja Nokia Arenan pelien seuraaminen auttoi jo siirtymään rennommille taajuuksille.

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Maalarinvalkoisiin haalareihin pukeutunut tyttö pitää kädessään pitkävartista maalaustelaa ja osoittaa toisella kädellään tekstiä Osaamisella eteenpäin,

VAAO

Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa

Lue artikkeli Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa
VAAO, Valkeakosken ammattiopisto, Pöydällä ja pyöreässä astiassa punaisia sydämiä sellofaanipusseissa. Esitetelineessä lukee Suurella sydämellä.

VAAO

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, Pirhan esihenkilöt tutustumassa opiskeluhuoltoon. Kuvassa keltapaitainen henkilö seisoo ja esittelee toimintaa. Vaaleat hiukset ja silmälasit. Seisoo pöydän ääressä, kannettava tietokone auki pöydällä.

VAAO

PIRHAn esihenkilöt tutustuivat opiskeluhuollon arkeen VAAOlla

Lue artikkeli PIRHAn esihenkilöt tutustuivat opiskeluhuollon arkeen VAAOlla

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun